KARIJERA U ASTROLOGIJI

U astrologiji se karijera i po čemu ćemo biti poznati gleda preko 10. kuće. Planete u 10. kući, vladar 10. kuće, kao i njegov dispozitor igraju jako bitnu ulogu. Pored 10. kuće treba obavezno pratiti i Mc point. O njemu ću nešto više pisati u narednim tekstovima.
Na ovom linku možete videti koje planete imate u 10. kući, kao i gde se njegov vladar nalazi http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Ukoliko želite da saznate nešto više o sistemu kalkulacije koji ja koristim, poznatiji kao True Sidereal sistem kalkulacije, samo kliknite na link http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

                                            PLANETE U 10. KUĆI


Sunce u 10. kući: Ukoliko je Sunce u znaku Ovna (egzaltiran) ili u znaku Lava pokazuje da će osoba biti poznata po moći, autoritetu i uticaju. Ovo je jedna od najboljih pozicija za bavljenje politikom.
Ukoliko je Sunce u znaku Vage (u padu) ili u znaku Device pokazuje da će osoba biti poznata po tome da ne zna da koristi moć i na nedostatak autoriteta i podložnost tudjim uticajima.

Mesec u 10. kući: Mesec u 10. kući ukazuje da će osoba biti poznata po brizi o drugima. Profesije vezane za humanitarne organizacije, humanitarni rad uopšte, kao i zaštita slabijih, ugroženih. Ukoliko je Mesec u znaku Škorpije ukazuje na to da će osoba biti prepoznata od drugih kao nestabilna ličnost. Kod ove pozicije idealna profesija bi bila hirurg.

Merkur u 10. kući: Ukoliko je Merkur u znaku Device (egzaltiran) ili u znacima Blizanci, Ovan, Škorpija, Bik, Vaga, ukazuje da će osoba biti poznata drugima po intelektu i po veštini komunikacije.
Ove pozicije su dobre za profesije: računovodstvo, ekonomija, marketing, PR sektor, izdavaštvo...
Ukoliko je Merkur u znaku Ribe, ukazuje da će osoba biti poznata po lošim komunikativnim i analitičkim sposobnostima. Ove osobe bi trebalo da se bave nekim slobodnim profesijama, umetnost itd.

Venera u 10. kući:  Ova pozicija predstavlja da će osoba biti poznata po lepim odnosima, manirima, diplomatiji. Ovo je odlična pozicija za pravne i diplomatske poslove, kao i za umetnost (dizajn, pisanje, pevanje, moda...)
Ukoliko je Venera u znaku Device pokazuje da će osoba biti poznata drugima kao neko kome nedostaju osobine koje sam prethodno navela. Osoba je kritična prema sebe, ali i drugi su kritični prema njoj. U ovom slučaju idealna profesija bi bila korekcija izgleda.

Mars u 10. kući: Ukoliko je Mars u znaku Ovna, Škorpije, Jarca, ukazuje na vojne profesije, ali visoke. Osoba će biti poznata drugima kao jaka ličnost i kao neko ko može svakakva ograničenja da prevazidje. Kada je Mars u znaku Raka, ukazuje na osobu koja je slaba ličnost, koja nema hrabrost. Za ove ljude idealna profesija bi bila poljoprivreda.

Jupiter u 10. kući: Ova pozicija ukazuje na to da će osoba biti poznata po unutrašnoj mudrosti, pravdi, optimizmu i široj slici. Ova pozicija je dobra za profesije: pravo, prosveta, sveštenstvo...
Ukoliko je Jupiter u znaku Jarca predstavlja da će osoba biti poznata drugima kao neko kome nedostaju osobine koje sam prethodno navela. Ovi ljudi treba da se bave ekonomijom.

Saturn u 10. kući: Ova pozicija ukazuje na to da će osoba biti poznata drugima po odgovornosti, pravdi, disciplini. Odlična pozicija za profesije: pravo, svi poslovi vezani za organizaciju i kontrolu. Ukoliko je Saturn u znaku Ovna, ukazuje da će osoba biti poznata drugima po nedostacima gore navedenih osobina. Za ove osobe bi bilo najbolje da se bave humanitarnim radom.

Uran u 10. kući: Uran u 10. kući ukazuje na to da će osoba biti poznata drugima kao revolucionista, pionir, neko ko ne prati "stado". Odlična pozicija za profesije: nauka, tehnologija, humanitarstvo. 
Osobe koje imaju Uran u Biku, imaju gore navedene karakteristike, ali neće znati da se nose sa tim, jer je Uran u padu.

Neptun u 10. kući: Neptun u 10. kući ukazuje na to da će osoba biti poznata drugima kao sanjar, misionar, umetnička duša. Odlična pozicija za profesije: filmska umetnost, fotografija, misionarstvo. 
Ukoliko je Neptun u znaku Lava, ukazuje da osoba može lako da se izgubi u popularnosti i da skrene sa pravog puta.

Pluton u 10. kući: Pluton u 10. kući ukazuje na to da će osoba biti poznata drugima kao neko ko ima moć i ko je jaka ličnost. Odlična pozicija za profesije: politika, naftna industrija. Često je ovo jak pokazatelj za mafijaške poslove. 
Ukoliko je Pluton u znaku Jarca, ukazuje da osoba neće imati toliku moć. U ovom slučaju idealna profesija bi bila ekonomija.

                             VLADAR 10. KUĆE PO KUĆAMA 


 Vladar 10. kuće u 1. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na osobu koja je profesionalna, kojoj je karijera na prvom mestu. Ove osobe se uglavnom poslovno oblače. Ova pozicija ukazuje na popularnost preko posla. Ukoliko je vladar slab predstavlja osobu koja mora da uči da bude profesionalna.

Vladar 10. kuće u 2. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesiju u ekonomiji. Osoba vešto barata sa novcem. Uspeh preko ekonomskih i računovodskih poslova. Ukoliko je vladar slab ukazuje da osoba ne barata vešto sa novcem. Ove osobe ne bi trebalo da se bave ekonomijom. Najbolja profesija u ovom slučaju bi bila kulinarstvo.

Vladar 10. kuće u 3. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesiju u: marketingu, izdavaštvu, govorništvu, podučavanju. Ukoliko je vladar slab ukazuje na nedostatak gore navedenih osobina. Najbolja profesija bi bila agrokultura, hortikultura. 

Vladar 10. kuće u 4 kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje da osoba ima svoj biznis. Ove osobe neće raditi od 09h-17h, nego će same organizovati vreme rada. Ukoliko je vladar slab osoba ima strah da se ispolji u polju karijere. U ovom slučaju najbolje profesije bi bile sve koje su vezane za rad sa zemljom, kao i sa nekretninama.

Vladar 10. kuće u 5. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za scenski nastup, politika, brokeri. Ukoliko je vladar slab predstavlja osobu koju više zanima zabava, izlasci, moguće i poroci nego posao i karijera.

Vladar 10. kuće u 6. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: analitiku, matematiku, računovodstvo, medicinu, veterinu. Ukoliko je vladar u padu ukazuje da će osoba da će osoba obavljati poslove u kojima će biti u podredjenom takoreći u slugarskom položaju.

Vladar 10. kuće u 7. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: pravosudje, privatni biznis, javni poslovi. Ovo je jak pokazatelj da osoba može postati javna ličnost. Ukoliko je vladar slab ukazuje da osoba ulaskom u brak gubi svoju karijeru.

Vladar 10. kuće u 8. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: ekonomiju, medicinu, naftnu industriju, kriminalistiku, psihologiju. Ukoliko je vladar slab ukazuje na podložnost kriminalnim poslovima.

Vladar 10. kuće u 9. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: nauku, prosvetu, izdavaštvo, turizam, filologiju. Ukoliko je vladar slab ukazuje na osobe koje mogu lako da postanu verski, ali i generalno fanatici.

Vladar 10. kuće u 10 kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: javne poslove, kao i sve autoritativne poslove. Ovo je jak pokazatelj da osoba može postati javna ličnost. Ukoliko je vladar slab ukazuje na moguć skandal i gubitak autoriteta.

Vladar 10. kuće u 11. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: tehnologiju, marketing, organizaciju velikih korporacija, ekonomija, humanitarnost. 

Vladar 10. kuće u 12. kući: Ukoliko je vladar jak ukazuje na profesije vezane za: duhovnost, umetnost, astrologija, tarot, numerologija, psihologija. Ukoliko je vladar slab ukazuje na pridavanju porocima i gubljenje karijere. 

                                                                                                             

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON