MESEC KONJUKCIJA PLUTON


Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje... Pluton predstavlja transformacije, moć, manipulacije... 

Ukoliko niste sigurni da li imate ovu konjukciju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o sistemima kalkulisanja natalnih karti imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html


Kada se Mesec i Pluton nadju zajedno, stvaraju jednu od najtežih konjukcija. Ukoliko je Jupiter u bližoj konjukciji sa Mesecom nego Pluton, onda Mesec ima zaštitu od Jupitera, pa će ova konjukcija imati blaži uticaj.
Kada osobe sa ovom pozicijom dodju na svet u porodici se nižu razne haotične situacije. 
Pošto Mesec predstavlja majku, pokazuje majku koja ima jakog Plutona u natalnoj karti. Majke ovih osoba su autoritativne i obično preuzimaju ulogu oba roditelja. Ova konjukcija često pokazuje da majke ovih osoba nisu bile u stanju da budu emotivno prisutne u životu osoba u periodu kada je najpotrebnije (period odrastanja). Naravno, ovo ne znači da majke nisu želele da budu emotivno prisutne, već su životne okolnosti tako kreirale. Ove osobe se nisu osećale voljenim i poželjnim od strane majke (ovo je pogotovo naglašeno kada Mesec i Pluton primaju neharmonične aspekte od drugih planeta). Zbog majčinog nemogućstva da se potpuno posveti osobi, ove osobe su stvorile sliku o sebi da one ne zaslužuju ljubav, zaštitu i sigurnost od drugih ljudi, pa su krenule da stvaraju uverenja kako one ne mogu da imaju ispunjene i zdrave odnose sa drugima, a pogotovo u bitnim odnosima. 
Osobe su jako povezane sa majkom. Ukoliko Mesec prima harmonične aspekte od drugih planeta, osoba ima dobar, blizak odnos sa majkom i majka ima pozitivan uticaj na osobu.
Ukoliko Mesec prima neharmonične aspekte od drugih planeta, izmedju osobe i majke je loš odnos i majka ima negativan uticaj na osobu. 
Osobe sa ovom pozicijom nisu imale bezbrižno detinjstvo, često su tu bile patnje i traume. Ukoliko je Pluton retrogradan ukazuje da patnje i traume dolaze iz prošlih života. Ove osobe su došle u ovu inkarnaciju da se očiste prošlih patnji i trauma i da od gusenice postanu leptir. Svi koji imaju ovu konjukciju to i hoće postati, samo neće imati lako odrastanje.

Ukoliko su uključeni dobri aspekti ukazuje da će osoba prevazići sve te mračne stvari iz mladjih dana, očistiti se i postati drugima uzor kako da se transformišu.

Ukoliko su uključeni neharmonični aspekti, doći će do transformacija, ali malo teže i malo kasnije jer će osoba u početku odbijati da se suoči sa svim tim traumatičnim iskustvima koja su im se deila ili u detinjstvu ili u prošloj inkarnaciji (u prošloj inkarnaciji je ukoliko je Pluton retrogradan). Što se pre ove osobe suoče sa tim mračnim stvarima, transformacija je brža i lakša.

Ovaj aspekt daje jaku intuiciju i razvijeno treće oko, kao i dobre reflekse. Imaju dar za psihologiju i okultne nauke.

Žene sa ovom pozicijom će biti brižne majke i zaštitnički će biti nastrojene prema svojoj deci. Kada je Mesec u neharmoničnim aspektima, osobe treba da nauče da otpuštaju potrebu za kontrolom deteta (ovo se odnosi i na muške pripadnike ovog aspekta).

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON