RAHU I KETU U ASTROLOGIJI

Pozicija Rahua (SMČ) i Ketua (JMČ) u astrologiji je jako bitna.
Ketu predstavlja šta donosimo iz prošlih života i šta treba otpustiti. Kuća i znak u kojem se Ketu nalazi ukazuje na oblast i osobine koje imamo razvijene, ali na koje više ne smemo da se fokusiramo, jer treba da razvijamo osobine znaka u kojem se Rahu nalazi, kao i karakteristike kuće u kojem se Rahu nalazi. 
Ove dve planete su glavni pokazatelji sudbinskih, karmičkih dogadjaja. 
Ketu ukazuje na otpuštanje, spiritualnost, izolovanost.
Rahu ukazuje na egzotičnost, popularnost, ambiciju.


                                    RAHU I KETU KROZ ZNAKOVE


Ketu u znaku Ovna: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Ovna. Aktivni su, znaju da se zalažu za sebe, entuzijastični su i uvek su spremni za akciju. U kojem se znaku Rahu nalazi ukazuje na to da osoba nema toliko karakteristika tog znaka i da mora da se fokusira na razvijanje tih osobina. Ukoliko je Rahu u znaku Vage (uglavnom je u znaku Vage kad je Ketu u znaku Ovna, ali nije uvek) ukazuje da osoba mora da razvija razumevanje, empatiju. Ovi ljudi treba da nauče kako da budu u partnerskim odnosima. 

Rahu u znaku Ovna: Osobe koje imaju ovu poziciju moraju da nauče da se zalažu za sebe, da ne budu podložni tudjem mišljenu i uticaju, da izgrade samouverenost.

Ketu u znaku Bika: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Bika. Ove osobe znaju da uživaju u lepim stvarima, hrani, piću, muzici... Uglavnom imaju lep glas, jer znak Bika vlada glasom, imaju razvijene umetničke talente. Ukoliko je Rahu u znaku Škorpije ukazuje da ove osobe treba da nauče da gledaju na život sa malo dublje strane i da ne budu površni.

Rahu u znaku Bika: Osobe koje imaju ovu poziciju moraju da nauče da uživaju u životu, u hrani, piću, materijalnim stvarima. 

Ketu u znaku Blizanci: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Blizanci. Komunikativni su, zabavni, veseli. Ukoliko je Rahu u znaku Strelca ukazuje da ove osobe treba da nauče da gledaju stvari iz sire perspektive.

Rahu u znaku Blizanci: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da budu komunikativni, druželjubivi.

Ketu u znaku Raka: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike Raka. Ove osobe imaju izraženu empatiju, intuiciju, brigu za druge. Ukoliko je Rahu u znaku Jarca ove osobe treba da nauče da postanu stabilne, odgovorne i da se brinu više za sebe.

Rahu u znaku Raka: Osobe koje imaju ovu poziciju moraju da nauče da brinu o drugima, da imaju više razumevanja, kao i da razvijaju svoju emotivnu stranu.

Ketu u znaku Lava: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Lava. Ove osobe znaju kako da se postave i kako da budu glavni u društvu. Ukoliko je Rahu u Vodoliji treba da nauče da obračaju pažnju na druge ljude, a ne samo na sebe.

Rahu u znaku Lava: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da se predstave na pravi način i da nauče kako da postanu glavni u društvu. Treba da nauče da se okrenu sebi.

Ketu u znaku Device: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike Device. Ove osobe su detaljne, analitične, kritične. Ukoliko je Rahu u znaku Ribe ove osobe treba da nauče da se opuste i da puste stvari da budu kakve jesu.

Rahu u znaku Device. Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da budu organizovane, analitične.

Ketu u znaku Vage: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Vage. Imaju lepe manire, kulturni su, lepo se oblače, balansirani su. Ukoliko je Rahu u znaku Ovna ove osobe treba da nauče da se zalažu za sebe i da ne budu podložni tudjem mišljenju i uticaju.

Rahu u znaku Vage: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče kako da budu u balansiranom partnerskom odnosu, da znaju kad da prećute i da se lepo postavljaju u društvu. 

Ketu u znaku Škorpije: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike Škorpije. Ove osobe gledaju na život sa malo dublje strane, nisu površne, bave se filozofskim i životnim pitanjima. Ukoliko je Rahu u znaku Bika ove osobe treba da nauče da uživaju u životu i da se ne bave toliko "dubljim" stvarima. 

Rahu u znaku Škorpije: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da ne gledaju površno na stvari, da nadju snagu u sebi i svojim emocijama.

Ketu u znaku Zmijonoše: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Zmijonoše. Ove osobe su inteligentne, vole sve da znaju i da budu informisane. Imaju lekarske/šamanske talente. Ove osobe su u prošlom životu bili lekari, šamani.

Rahu u znaku Zmijonoše: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da se više interesuju za stvari oko njih i da razvijaju intelektualne sposobnosti. Rahu ovde ukazuje na moguće interesovanje ka medicini ili bilo kojim vidovima lečenja.

Ketu u znaku Strelca: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Strelca. Ove osobe gledaju na stvari iz šire perspektive, jako brzo uvide da se sve dešava iz najboljeg razloga čak iako to trenutno ne možemo videti. Ukoliko je Rahu u znaku Blizanci ove osobe treba da nauče da komuniciraju o "običnim" stvarima i da uživaju u neobaveznim druženjima.

Rahu u znaku Strelca: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da gledaju na stvari iz šire perspektive i da se sve dešava sa razlogom i za naše najveće dobro. Rahu ovde ukazuje na sklonost ka filozofskim, verskim učenjima, kao i filološkim.

Ketu u znaku Jarca: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Jarca. Ove osobe su većinom koncentrisane na sebe, na status i materijalnu stranu života. Ukoliko je Rahu u znaku Raka ukazuje da ove osobe treba da nauče da razvijaju empatiju, brigu o drugima, kao i da više obraćaju pažnju na svoj porodični život nego na profesionalni.

Rahu u znaku Jarca: Osobe koje imaju ovu poziciju treba da nauče da više gledaju na sebe i svoje ambicije. Rahu u ovom znaku ima sklonost ka ostvarenju profesionalnog života.

Ketu u znaku Vodolije: Osobe koje imaju ovu poziciju imaju urodjene karakteristike znaka Vodolije. Imaju empatiju prema svim ljudima na planeti, humani su, neobični su. Ukoliko se Rahu nalazi u znaku Lava ove osobe treba da nauče da gledaju prvo sebe. U ovom slučaju treba da nauče da dozvole sebi da budu autoritativni i da ih drugi posmatraju kao "jake".

Rahu u znaku Vodolije: Ove osobe treba da nauče da obračaju pažnju na druge, da budu humani i da razvijaju svoju unikatnost i originalnost.

Ketu u znaku Ribe: Ove osobe imaju urodjene karakteristike znaka Ribe. Osećajni su, opušteni, ne forsiraju stvari da se dese, već sve puštaju da bude kako treba da bude. Ukoliko je Rahu u znaku Device ukazuje da ove osobe treba da nauče da se fokusiraju malo na svakodnevni život, a ne samo spiritualni. Da nauče da budu malo organizovaniji i analitični.

Rahu u znaku Ribe: Ove osobe treba da nauče da se opuste i da ne forsiraju stvari, da puste da se sve odvija kako treba i da imaju veru.

                                           RAHU I KETU PO KUĆAMA


Ketu u 1. kući: Ove osobe su uglavnom fokusirane na sebe. Kritične su prema sebi, vole da budu same. Ove osobe moraju da se fokusiraju na polje života gde se Rahu nalazi. Ukoliko se Rahu nalazi u 7. kući ukazuje da osobe treba da se fokusiraju na učenju kako da imaju balansirane partnerske odnose i kako da budu u partnerskim odnosima. 

Rahu u 1. kući: Ove osobe treba da nauče da se fokusiraju na sebe i na svoje ambicije. Ukoliko je Ketu u 7. kući ukazuje da ove osobe treba da nauče da ne zavise od partnera, već da se oslone na sebe.

Ketu u 2. kući: Ove osobe znaju kako da uživaju u životu, hrani, piću, muzici... Pošto 2. kuća predstavlja našu porodicu gde smo odrasli kao i našu rodbinu, ukazuje da osoba nije nešto vezana za svoju rodbinu. Ukoliko je Rahu u 8. kući ukazuje da ove osobe treba da nauče da ne gledaju površno na stvari. 

Rahu u 2. kući: Ove osobe treba da nauče da uživaju u materijalnim stvarima, u dobroj hrani, dobrom piću, umetnosti i generalno lepim stvarima.

Ketu u 3. kući: Ketu ovde može da da problem sa mladjim bratom/sestrom. Ove osobe su u prošlim životu posedovale mnoge komunikativne sposobnosti i nisu bile toliko religiozne. Ukoliko je Rahu u 9. kući ukazuje da osobe treba da posmatraju život i stvari iz malo šire perspektive. Ova kombinacija ukazuje da će sama osoba više biti zainteresovana za filozofiju, religiju, nego za "obične stvari". Jako dobra kombinacija za učenje stranih jezika, kao i za putovanja.

Rahu u 3. kući: Ove osobe treba da nauče da uživaju u neobaveznim druženjima, neobaveznim komunikacijama, a ne da samo gledaju širu sliku. Ovo je jako dobra pozicija za marketing, pisanje, Pr pozicije. 


Ketu u 4. kući: Ove osobe imaju izraženu empatiju, intuiciju, brigu za druge. Ukoliko se Rahu nalazi u 10. kući ukazuje da ove osobe treba da nauče da više gledaju na sebe i svoje ambicije. Naravno u balansu, ove osobe treba da gledaju na svoju porodicu, ali treba da se posvete i svom profesionalnom životu.


Rahu u 4. kući: Ove osobe treba da nauče da razvijaju empatiju, intuiciju, brigu za druge kao i da uživaju u svom privatnom životu. Rahu ovde može da da egzotičnu majku (da nije iste vere/nacionalnosti kao otac itd.). Ova pozicija može da ukaže na preteranu senzitivnost i naglu promenu emocija.


Ketu u 5. kući: Ove osobe imaju izraženu ljubav prema deci, ne samo svojoj. Poseduju umetničke talente, a naročito za glumu (ako su drugi aspekti povoljni)iz prošlih života. Ukoliko je Rahu u 11. kući ukazuje da osoba treba da nauči kako da sklapa prijateljstva na pravi način, kao i kako da prate svoje snove i ciljeve. Obično Ketu u 5. kući ukazuje na jedno dete (naravno cela natalna karta se mora uzeti u obzir).


Rahu u 5. kući: Ove osobe treba da nauče kako da se predstave na pravi način i da nauče da je sasvim u redu fokusirati se na sebe i svoje talente. Ukoliko je Rahu u znaku Lava i ukoliko je Sunce postavljeno u znaku Lava ili Ovna daje veliku popularnost. Rahu u 5. kući ukazuje da će osobe da budu posvećene svojoj deci. Ova pozicija često ukazuje na začeće pre braka. Ukoliko je Jupiter u konjukciji sa Rahuom ukazuje na veći broj dece.


Ketu u 6. kući: Ove osobe su praktične, organizovane, analitične. Vole da sve bude perfektno. Ukoliko se Rahu nalazi u 12. kući ukazuje da osobe treba da nauče da se opuste i da ne mora sve da bude savršeno. Ukoliko je Ketu u neharmoničnim aspektima ukazuje na prošli život gde je osoba bila podredjena.


Rahu u 6. kući: Ove osobe treba da nauče da postanu praktične, organizovane, analitične, detaljne, uredne i da se fokusiraju više na svakodnevni život.


Ketu u 7. kući: Ove osobe znaju kako da se postavljaju u partnerskim odnosima, znaju da saslušaju druge. Ukoliko je Rahu u 1. kući ukazuje da ove osobe treba da nauče da se fokusiraju i na sebe, a ne samo na druge, kao i da nauče da zavise od sebe samih, a ne od partnera.


Rahu u 7. kući: Ove osobe treba da nauče kako da se na pravi način postavljaju u partnerskim odnosima. Ne bi trebalo da ulaze u brak pre 21. godine jer ova pozicija ukazuje da su ove osobe došle da nauče kako pravilno da sklapaju balansirana partnerstva. Ukoliko je Rahu u konjukciji sa Plutonom ukazuje na velike transformacije kroz brak koje su neophodne da bi osoba postala ono što u biti jeste. 


Ketu u 8. kući: Ove osobe imaju darove za okultne nauke kao i za psihologiju. Imaju dublji pristup životu. Često su u prošlom životu bili: psiholozi, magovi, okultnjaci... Ukoliko je dispozitor 8. kuće (Pluton), kao i vladar 8. kuće u stresnim aspektima ukazuje na to da je osoba imala jako stresan prošli život i da je u ovaj život ponela te strahove koji u ovom životu ukazuju na disbalans hormona, traume itd. Osim ovog ta pozicija može ukazivati na to da se osoba bavila crnom magijom u prošlom životu, pa u ovom isplaćuje karmu (bolesti, problemi...)


Rahu u 8. kući: Ove osobe imaju sklonost ka znanjima iz oblasti psihologije, okultnog, na neki način tajanstvenog. Ukoliko je Rahu u znaku Škorpije i u konjukciji sa Marsom ukazuje na jaku kombinaciju za bavljenje hirurgijom. Ukoliko je Rahu u konjukciji sa Plutonom može ukazivati na poslove sa naftom, naftnim derivatima, kao i na poslove u oblasti psihologij, povezanost sa mafijom.


Ketu u 9. kući: Ove osobe poseduju znanja iz oblasti filozofije, etike, religije, spiritualnosti. U ovom životu ih više ne zanima da proučavaju filozofske, religijske poglede. Karmički odnos sa ocem, ukoliko je Ketu, kao i Sunce (planeta koja predstavlja oca)oslabljeni, ukazuje odvojenost od oca, koja ne mora da bude samo fizička. Ukoliko je dispozitor jak i u harmoničnim aspektima ukazuje na oca koji je sveštenik ili je jako religiozna osoba. 


Ketu u 10. kući: Ova pozicija može da ukaže na problem sa autoritativnim figurama (otac, šef, svi koji su nam nadredjeni). Osoba se ne oseća ispunjeno u svom profesionalnom životu i ne zanima je profesionalno ostvarenje. Kod ove pozicije najbolje bi bilo da osobe same sebi budu gazde ili da se bave profesijama vezane za religiju, spiritualnost, filozofiju.

Rahu u 10. kući: Ove osobe imaju sklonost ka ostvarivanju svojih ambicija. Ukoliko se Rahu nalazi u znaku Lava ukazuje na popularnost, u neku ruku. Ukoliko se Rahu nalazi u znaku Jarca ukazuje na sklonost ka ostvarenju svojih profesionalnih ambicija, na uporan, disciplinovan način. Ukoliko se Rahu nalazi u znaku Raka ukazuje na sklonost ostvarenja svojih ambicija na miran i nežan način. 

Ketu u 11. kući: Ove osobe znaju kako da sklapaju prijateljstva, kako da se ponašaju na socijalnim dogadjajima u širem smislu. Ukoliko je Ketu u stresnim aspektima ukazuje na izdaju od prijatelja u detinjstvu ili u prošlom životu i da se sada osoba plaši da sklapa bliža prijateljstva. Ukoliko se Ketu nalazi u znaku Ovna i u konjukciji sa Saturnom ukazuje na to da osoba ne zna na pravi način da sklapa prijateljstva i da samo gleda sebe, kao i da je došla da nauči kako na pravi način da sklapa ista.


Rahu u 11. kući: Ove osobe imaju sklonost ka sklapanju prijateljstava, uživanju u socijalnim aktivnostima. Ovde Rahu može da da veliki broj prijatelja kao i da ove osobe vole da prisustvuju raznim vrstama dešavanja, vole da budu primećene. Ukoliko Rahu prima harmonične aspekte i ukoliko je 2. kuća, kao i njen vladar jak, ukazuje da će osoba da stekne veliko bogastvo. 


Ketu u 12. kući: Ove osobe su veoma spiritualne. Često se, u početku života, sklanjaju od drugih i vole da budu sami. Ova pozicija može da da proročke snove. Ukoliko je Ketu u konjukciji sa Saturnom ukazuje da osoba može imati problema sa spavanjem. Ukoliko je Ketu u konjukciji sa Jupiterom u znaku Ribe, Raka ili Strelca ukazuje na dobru karmu iz prošlog života, osoba je pomagala drugima.


Rahu u 12. kući: Ove osobe uče kako da se opuste, kako da meditiraju i budu u sadašnjem trenutku, kao i da puste stvari da se dešavaju prirodnim tokom. Ukoliko Rahu prima harmonične aspekte ukazuje na spiritualnu inkarnaciju i da je osoba došla da bude u službi drugih, na nesebičan način. Ukoliko Rahu prima neharmonične aspekte ukazuje na sklonost ka zavisnosti (droga, alkohol, piće, šećer itd.) kao i sklonost ka aferama, ne samo u ljubavnom životu.



                                      RAHU I KETU U ASPEKTIMA



Što se tiče aspekata sa Rahuom i Ketuom najviše se gleda konjukcija. Kada su planete u konjukciji sa Rahuom i Ketuom tada ove dve planete (u Astrologiji ih nazivamo planete) imaju veoma jak uticaj na planete sa kojima su u konjukciji.

Ketu u konjukciji sa Suncem: Ovaj aspekt ukazuje na nedostatak samopouzdanja kao i na povučenost. Ove osobe nemaju želju da svoju vrednost dokazuju drugima i često mogu drugima da izgledaju kao neambiciozni. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u znaku Lava ukazuje na to da je osoba imala jak ego u prošlom životu i da u ovom životu treba da nauči da to izbalansira. Kada se ova konjukcija nadje u znaku Raka, Ribe ili Škorpije ukazuje na jaku intuiciju koja se razvila u prošlom životu.

Rahu u konjukciji sa Suncem: Ovaj aspekt ukazuje na ambiciju, kao i veliku želju da se uspe i da se bude primećen. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u znaku Lava ili Ovna ukazuje na jak ego osobe kao i na ogromnu želju da se uspe i da se bude lider. Ako se ova konjukcija nadje u znaku Vage ukazuje na razvijene diplomatske sposobnosti, ove osobe imaju moć u pregovaračkim sferama. 

Ketu u konjukciji sa Mesecom: Ovaj aspekt može da ukaže na nedostatak emocija, hladnoću. Ukoliko ova konjukcija prima neharmonične aspekte, pogotovo od Saturna, Urana, Marsa, Neptuna, Plutona ukazuje na probleme sa majkom, kao i na to da osoba vuče traume iz prošlog života. Ova konjukcija ukazuje na jaku intuiciju, naravno ukoliko to cela natalna karta pokazuje. Kada se ova konjukcija nadje u znaku Bika, Vage, Raka, Strelca, Ribe ukazuje na korektan odnos sa majkom, a i osoba nije toliko hladna.

Rahu u konjukciji sa Mesecom: Ovaj aspekt može da ukaže na prejaku senzitivnost, turbulentne emocije. Ove osobe uče kako da balansiraju svoje emocije, pogotovo ukoliko je ova konjukcij u znaku Bika ili Vage. Ukoliko je i Jupiter uključen ukazuje da osobe imaju pozitivne karakteristike ove kombinacije, brže će naučiti da balansiraju svoje emocije, žene sa ovom kombinacijom uglavnom imaju veće grudi. 

Ketu u konjukciji sa Merkurom: Ovaj aspekt ukazuje na ćutljivost, u nekim slučajevima i strah od javnog ispoljavanja, pogotovo kada ova konjukcija prima neharmonične aspekte i kad se nalazi u neharmoničnim znacima. Kada se ovaj aspekt nadje u znaku Ribe, Raka, Škorpije ukazuje na jaku intuiciju. Ukoliko se ovaj aspekt nadje u znaku Vage ukazuje na veštinu lepe komunikacije, koja je stečena u prošlom životu. Ako se ova konjukcija nalazi u znaku Vodolije ukazuje na jak intelekt i otvoren um, često ukazuje da je osoba u prošlom životu bila naučnik ili genije. 

Rahu u konjukciji sa Merkurom: Ovaj aspekt ukazuje na sklonost ka učenju stranih jezika. Osoba razvija i uči o veštinama komunikacije, marketinga, prezentovanja. Ukoliko su uključeni neharmonični aspekti ukazuje da su ove osobe jako dobri lažovi. 

Ketu u konjukciji sa Venerom: Ovaj aspekt ukazuje da osobu ne ispunjava uživanje u materijalnom, hrani, piću, vezama. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u znaku Ribe ukazuje na spiritualnost i na nesebično pomaganje drugima, kao i na dobru karmu iz prošlih života. Kada se ovaj aspekt nalazi u znaku Device ukazuje na sklonost ka zavisnosti (najviše se odnosi na šećer) koja se prenela iz prošlog života, ukoliko se ova kombinacija nalazi u 12. kući ukazuje na ljude lakog morala, prostitutke.

Rahu u konjukciji sa Venerom: Ovaj aspekt ukazuje na sklonost ka ostvarenju svojih ciljeva i ambicija kroz partnerstva. Ukoliko se ova kombinacija nalazi u 7. kući onda ukazuje kroz brak, u 11. kući kroz prijateljstva, stariju braću i sestre, u 3. kući kroz poznanstva, mladju braću i sestre... Kada se ova konjukcija nadje u znaku Bika, Vage ili Ribe ukazuje na veliku mogućnost da se dobije znatno bogastvo, ovi ljudi znaju da uživaju u životu i zato su i došli.

Ketu u konjukciji sa Marsom: Ovaj aspekt ukazuje na ne tako borbene, impulsivne osobe. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u znaku Raka ili Ribe ukazuje da ove osobe nemaju toliko energije i da nisu toliko hrabre. Kada je ova konjukcija u znaku Ovna ili Jarca ukazuje na unutrašnju snagu koje su osobe stekle u prošlom životu, ove osobe brane slabije.

Rahu u konjukciji sa Marsom: Ovaj aspekt ukazuje na eksplozivan temperament, brzopletost, naglost. Ovaj aspekt daje potrebu za rivalitetom, pogotovo ukoliko je u znaku Ovna ili Lava. Kada je ova konjukcija u znaku Jarca ukazuje na visoke i odgovorne pozicije u vojsci. Ako se ova pozicija nalazi u znaku Raka ukazuje da osobe mogu da izgube kontrolu i da se sukob završi fatalno. 

Ketu u konjukciji sa Jupiterom: Ovaj aspekt ukazuje na razvijenu religioznost, spiritualnost, veru. Ukoliko se ovaj aspekt nalazi u znaku Jarca ukazuje na nedostatak empatije, vere, spiritualnosti iz prošlog života kao i na to da osoba ne vuče dobru karmu. Kada se ovaj aspekt nadje u znaku Strelca, Ribe ili Raka ukazuje na dobru karmu iz prošlog života kao i na jaku veru i religioznost, spiritualnost. 

Rahu u konjukciji sa Jupiterom: Ovaj aspekt ukazuje na sklonost ka učenju filozofije, religije, spiritualnosti. Ukoliko ova konjukcija prima harmonične aspekte i ukoliko se ne nalazi u znaku Jarca ukazuje na tendenciju da se stekne bogastvo i uspeh, ukoliko je u 7. kući kroz brak i partnera, u 10. kroz karijeru, u 11. kroz prijatelje i stariju braću ili sestre, u 1. putem svojih sposobnosti i kvaliteta.

Ketu u konjukciji sa Saturnom: Ukoliko se ovaj aspekt nalazi u znaku Vage ili Jarca ukazuje na dobru karmu, kada je ova konjukcija u znaku Ovna ukazuje na lošu karmu. Ovaj aspekt ukazuje na otpuštanje blokada i limitacija.

Rahu u konjukciji sa Saturnom: Ovaj aspekt ukazuje na plašljivost zbog preuveličavanja stvarne situacije. Kada se ova konjukcija nadje u znaku Vage ili Jarca ukazuje na veliku determinaciju ka uspehu. Ukoliko se ova kombinacija nalazi u znaku Ovna ukazuje na sklonost ka vršenju nelegalnih i nemoralnih poslova, u 10. kući kroz karijeru, u 8. kući kroz skrivene aktivnosti, kriminal, mafiju...

Ketu u konjukciji sa Uranom: Ovaj aspekt ukazuje na razvijenu originalnost i unikatnost iz prošlih života, kao i razvijenu naučnu i tehnološku sposobnost. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u 9. kući ukazuje na jake intuitivne sposobnosti kao i liberalne stavove po pitanju religije.

Rahu u konjukciji sa Uranom: Ovaj aspekt ukazuje na genijalnost, talente u oblastima nauke, tehnologije. Ove osobe su liberalne i protiv su svih vrsta ograničenja. Njihova misija u ovom životu je rušenje ograničenja.

Ketu u konjukciji sa Neptunom: Ovaj aspekt ukazuje na razvijenu empatiju, intuiciju, razumevanje, univerzalnu ljubav iz prošlih života. Ukoliko ova konjukcija prima neharmonične aspekte ukazuje na sklonost ka zabludi, zavisnosti, koja potiče iz prošlih života.

Rahu u konjukciji sa Neptunom: Ovaj aspekt ukazuje na izraženu senzitivnost, intuiciju, empatiju. Ukoliko ova kombinacija prima harmonične aspekte i ukoliko to cela natalna potvrdjuje ova pozicija daje popularnost u oblastima glume i fotografije. Kada ova konjukcija prima neharmonične aspekte ukazuje na sklonost ka zabludi, zavisnosti, kao i da budu laka meta manipulacije.

Ketu u konjukciji sa Plutonom: Ovaj aspekt ukazuje na izražene psihološke talente, kao i uvid u okultno i skriveno. Ukoliko se ova konjukcija nalazi u 8. kući ukazuje na bavljenje okultnim naukama u prošlom životu. Kada se ova konjukcija nalazi u znaku Lava ukazuje da je osoba imala veliku moć u prošlom životu i da u ovoj inkarnaciji treba da nauči da na pravi način koristi svoju moć.

Rahu u konjukciji sa Plutonom: Ovaj aspekt ukazuje na velike transformacije:
u 7. kući kroz brak i bračnog partnera,
u 9. kući kroz školovanje, religiju,
u 5. kući kroz decu, naše hobije,
u 11. kući kroz prijatelje i naše ciljeve
Ukoliko se ova konjukcija nalazi u znacima Lav, Vaga i ukoliko se nalazi u angularnim kućama (1., 4., 7., 10.) ukazuje na veliku popularnost. Kada ova konjukcija prima neharmonične aspeke ukazuje na sklonost ka eksplozivnosti.
























                             



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON