VENERA KONJUKCIJA PLUTON


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji se formiraju. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u 1. kući opisuje i njega.
Pluton je planeta koja predstavlja: transformacije, odlazak od starog, fatalnost, magnetizam, kontrolu, posesivnost, manipulacije (ove tri poslednje su niže frekvencije ove planete). Nešto više o Plutonu i njegovom značenju u astrologiji imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2018/01/pluton-u-astrologiji.html
Preporučujem da na ovom sajtu proverite da li imate ovaj aspekt u natalu http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Konjukcija izmedju Venere i Plutona donosi fatalne ljubavi. Ove osobe nisu zadovoljne površnim vezama i odnosima. Ukoliko se Venera ili Pluton nadju u 5. ili 7. kući ili se nalaze u jakom aspektu (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) sa vladarem 5. ili 7. kuće ukazuje na to da osoba privlači intenzivne, misteriozne, na neki način moćne partnere. U neharmoničnim aspektima ukazuje na to da osoba privlači ljubomorne i posesivne muškarce dok ne nauči da postavi zdrave granice u odnosima. 
Osobe sa ovim aspektom su kao magnet za druge. Poseduju magnetsku auru, koja toliko privlači druge. Često osobe sa ovom pozicijom imaju mnogo obožavaoca ili udvarača. U nekim slučajevima osobe privlače partnere koji imaju potrebu da ih prate, uhode. Konjukcija izmedju ove dve planete ukazuje na to da lekcija samokontrole i posedovanja sopstvene moći, bez toga da se daje drugima, je veoma bitna. Kada se ova lekcija savlada ovaj aspekt daje prave, dubinske i kvalitetne ljubavne odnose. 
Venera je začarana Plutonom i ona ne želi ništa manje od dubokih i istinskih odnosa. Ovde su strast, dobar sex i magnetska privlačnost ono što osobi sa ovim aspektom treba. Oni se neće zadovoljiti klasičnim vezama. 
U nekim slučajevima ova pozicija ukazuje i na postojanje ogromne želje osobe da bude u ljubavnom odnosu sa moćnim ljudima, kao i na to da putem erotičnih odnosa dodju do onoga što žele (do moćnih pozicija). 
Napomena: Cela karta se mora uzeti u obzir kako bi videli u koju krajnost ovaj aspekt ide.
Sve u svemu ovaj aspekt donosi velike transformacije u polju ljubavi i lične vrednosti. Kada su harmonični aspekti uključeni ukazuje na transformacije koje se dogadjaju pozitivno i na lagan način. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na to da se transformacije dogadjaju na teži i bolniji način, ali na kraju sve bude dosta bolje nego u početku života.
Kada su neharmonični aspekti uključeni na ovu konjukciju ukazuje da osoba mora da nauči da pronadje moć u sebi i da je ne daje tako lako drugima.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! 










Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI