JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI


Jedna od najbitnijih kuća u astrologiji. Jedanaesta kuća predstavlja kako sklapamo prijateljstva, kao i kakve prijatelje imamo ili kakve ćemo prijatelje imati. Medjutim, 11. kuća ne predstavlja samo prijateljstva i našu sposobnost za ista, već  ima šire značenje i vezana je za više oblasti našeg života. 
Sada dolazimo do prvog razloga zašto ovu kuću mnogi svetski astrolozi smatraju najbitnijom. Ona predstavlja naše snove i želje, kao i da li ćemo se ostvariti u životu, živeti svoje snove. 
Drugi razlog je taj što ova kuća predstavlja veliki novac. Kako bi videli da li neko poseduje ili da li će posedovati velike količine novca, ovu kuću ne smemo da izostavljamo. 
Jedanaesta kuća predstavlja velike korporacije. Ukazuje na mogućnost zaposlenja ili vlasništva velike firme.
 Ova kuća, takodje, predstavlja i humanitarni rad, ali planete koje se nalaze u ovom polju i dispozitor moraju da budu jaki.
 Pored navedenog, ova kuća predstavlja i velike socijalne interakcije i dogadjaje. 
Jedanaesta kuća predstavlja starijeg brata ili sestru, kao i medjusobni odnos izmedju njih i vlasnika natala. 

Da li ovo znači da će svako ko ima neku planetu u ovoj kući ostvariti svoje snove i živeti u luksuzu i sa velikom količinom novca?
Odgovor je ne, jer to mora da potvrdi cela natalna karta. Pozicija samo jedne ili više planeta neće dovesti do navedenog, osim ukoliko su planete u dobrim znacima, primaju harmonične aspekte i ukoliko je dispozitor dobro postavljen. 
Najbolji primer za dobre pozicije 11. kuće, ali i podrške cele natalne karte je Kristijano Ronaldo. On ima egzaltiranog Saturna u ovoj kući. Kada je Saturn veoma jak u ovoj kući, on donosi ostvarenje najvećih snova i zaslužen život u luksuzu, sreći i uspehu. Jak Saturn u 11. kući ukazuje na početak života gde osoba nema toliko para, a kako se bliži kraju dvadesetih godina ostvaruje veliki uspeh. Njegov podznak u znaku Strelca i boravak Jupitera u znaku Strelca u vreme njegovog rodjenja mu donose velike prilike i "sreću" u životu i životnom putu. Njegova Venera se nalazi u znaku egzaltacije (Venera u znaku Ribe), koja kod njega donosi lep odnos sa majkom, kao i posedovanje lepe imovine sa ukusom i stilom, bez preterane ekstravagancije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON