NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

Neptun je planeta koja predstavlja: duhovnost, spiritualnost, intuiciju, empatiju, nestvarnost, božansku ljubav iznad svih granica (zato je Venera egzaltirana u Ribama, znak kojim vlada Neptun).
Ukoliko želite da vidite u kom vam se znaku i kući nalazi Neptun, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Neptun u 1. kući: Neptun u 1. kući daje osobama izraženu empatiju, intuiciju i razumevanje. Ove osobe imaju sanjalačke oči. Vole sve što je nežno i romantično. Znaju da razumeju druge i da se postave u njihovu situaciju. Moraju da paze da ih drugi ne iskorišćavaju zbog toga. Ove osobe su nežne, senzibilne i osećajne. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na osobe koje su sklone da beže od realnosti kroz razne vrste zavisnosti (alkohol, droga, šećer, itd.). Vole da imaju nekog pored sebe ko će da ih čuva i zaštiti 😍. Muškarci sa ovom pozicijom su senzibilni, nežni i osećajni, vole kada je žena dominantnija i kada se brine o njima.

Neptun u 2. kući: Neptun u 2. kući daje mirno i spokojno odrastanje (osim, ako Neptun prima neharmonične aspekte, kao i vladar 2. kuće). Osobe su vezane za svoju porodicu i rodbinu. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje da neko u porodici u kojoj su rodjeni ima problem sa zavisnošću (alkohol, droga, šećer, itd.) Ovo je pozicija koja daje lep i nežan glas osobi. Kada su uključeni neharmonični aspekti ukazuje na nejasno komuniciranje, osobe ne mogu jasno da iskažu šta žele da kažu, isto tako ne mogu dobro ni da razumeju šta drugi pričaju. Ova kombinacija ukazuje na preferiranje morske hrane.

Neptun u 3. kući: Neptun u 3. kući daje talenat za slikanje, crtanje, pisanje, vajarstvo (za sve umetnosti gde je uključen rad rukama). Ove osobe komuniciraju na nežan i miran način, mogu da saslušaju druge. Ukoliko Neptun prima neharmonične aspekte ukazuje na nemogućnost da se izrazi i iskaže ono što se želi, kao i problem da se jasno vidi i čuje ono što drugi prezentuju.
3. kuća takodje predstavlja mladje sestre i braću. Neptun ovde ukazuje na mladju braću i sestre koji su: senzitivni, osetljivi, intuitivni... Odnos sa njima je miran i lep. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na mladju braću i sestre koji su presenzitivni i skloni su bežanju od realnosti.

Neptun u 4. kući: Neptun u 4. kući ukazuje na osobe koje imaju jake emocije, razvijenu empatiju i razumevanje. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na presenzitivnost i empatiju koja više šteti nego što donosi dobro, drugi mogu da koriste osobinu osetljivost i empatiju. Kada su harmonični aspekti uključeni ukazuju na majke koje su: nežne, osećajne, senzitivne, mirne. Ukoliko su uključeni neharmonični aspekti ukazuje na majke koje su: sklone ka bežanju od realnosti, kao i prema raznim vrstama zavisnosti.

Neptun u 5. kući: Neptun u 5. kući daje talenat za glumu i dramsku scenografiju. Ove osobe vole da budu u romantičnim vezama. Vole da gledaju romantične filmove, kao i da slušaju takvu muziku. Jako im je bitno da je veza romantična i da ih partner drži kao malo vode na dlanu. 5. kuća predstavlja našu decu i odnos sa njima. Neptun ovde, ukazuje na decu koja imaju umetničku dušu. Deca su osetljivija, senzitivnija, vole umetnost, sanjarenje i vizualiziranje. Ova pozicija ukazuje na odnos pun ljubavi i nežnosti izmedju vlasnika natala i dece. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na nerazumevanje izmedju vlasnika natala i njegove dece.

Neptun u 6. kući: Neptun u 6. kući daje ljubav prema svim ljudima, bez obzira na boju kože, naciju itd. Ove osobe su sažaljive na one koji su slabiji ili su nižeg statusa od njih. Vole da pomažu osobama koje su ugrožene i slabe. Ovo je jak pokazatelj za bavljenje humanitarnim radom (naravno cela karta to mora da pokaže). Ove osobe su osetljive na antibiotike i lekove. Najbolje bi bilo da se leče prirodnim lekovima. 6. kuća predstavlja i kućne ljubimce i ova pozicija ukazuje da osobe obožavaju kućne ljubimce, ne samo svoje.

Neptun u 7. kući: Neptun u 7. kući daje brak koji je sklopljen iz ljubavi. Kada Neptun prima harmonične aspekte ukazuje na brak koji je romantičan i koji je pun spiritualnih i duhovnih dešavanja. Pošto 7. kuća predstavlja kakvog partnera dobijamo ukazuje na partnere koji su: spiritualni, duhovni, umetničke duše, senzitivni, osećajni, empatici... Ukoliko su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na brak gde osobe ne vide jasno šta se dešava, imaju ružičaste naočare u pogledu braka, kao i partnera. Partneri su skloni za bežanje od realnosti, kao i prema svim vrstama zavisnosti.

Neptun u 8. kući: Neptun u 8. kući daje talenat u okultnim naukama, psihologiji. Ove osobe mogu jako brzo da shvate i razumeju motive drugih. Ovo je pozicija gde osobe kao sundjer upijaju energiju drugih ljudi. Kada Neptun prima neharmonične aspekte ukazuje da osobe mogu biti žrtve manipulacija i prevara. Kada je Neptun u 8. kući treba paziti kako se troši novac od drugih ljudi (od partnera, nasledstvo, od suda itd.). Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje na osobu koja troši pare na nelegalne stvari.

Neptun u 9. kući: Neptun se najbolje oseća u 9. kući. Osobe koje imaju ovu poziciju imaju proročke snove i izraženu intuiciju. Imaju filozofske i moralne poglede na život. Ukoliko Neptun prima neharmonične aspekte ukazuje na fanatizam u filozofiji, religiji. 

Neptun u 10. kući: Neptun u 10 kući daje osobe koje nemaju ambiciju da prate današnje trendove karijere. Neptun vlada filmskom scenom i fotografijom i ova kombinacija može da da karijeru u istom. Ova pozicija može da da i karijeru u umetnosti (pisanje, slikanje, moda), ukoliko je Venera sa Neptunom u konjukciji još više to pojačava). Kada su neharmonični aspekti uključeni može da ukaže da osobe mogu da izgube pravu sliku o sebi kroz karijeru.

Neptun u 11. kući: Neptun u 11. kući daje prijatelje koji su: umetnici ili su umetničke duše (ne moraju da imaju karijeru u umetnosti), senzitivni, osećajni, iskreni, sažaljivi, empatici. Osobe su vezane za svoje prijatelje i imaju lep i miran odnos sa njima. Ova pozicija (ukoliko to i cela natalna potvrdjuje) ukazuje na popularnost u društvu. Kada Neptun prima neharmonične aspekte ukazuje na neznanje da se postave zdrave granice u prijateljstvima, kao i prijatelje koji vole da koriste osobu.

Neptun u 12. kući: Neptun u 12. kući daje izraženu empatiju, intuiciju i jake, proročke snove. Ovo je pozicija koja ukazuje da je prethodna inkarnacija bila ženska. Osobe koje imaju ovu poziciju vole da sanjare i vizualiziraju. Ovim osobama se najbolje odmaraju kada se dobro naspavaju. Trebalo bi da gledaju da svaki dan odvoje po nekoliko sati da se izdvoje od svih i da očiste svoju energiju, jer su veliki empatici. Kada Neptun prima neharmonične aspekte ukazuje na sklonost ka drogi i alkoholu zbog razočaranosti i gubitka spoznaje ko su oni zaista. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON