BRAK U ASTROLOGIJI

Planete u 7. kući igraju jako bitnu ulogu u opisu karaktera partnera, kao i znak u kojem se 7. kuća nalazi, kao i gde je vladar 7. kuće.
Pored ovog u ženskom horoskopu gledamo i poziciju Jupitera, a poziciju Venere u muškom horoskopu.
Kako biste videli koje planete imate u 7. kući i gde je vladar 7. kuće preporučujem da kalkulišete vašu kartu na ovom sajtu http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
O True Sidereal sistemu kalkulacije i o ostalim sistemima možete pročitati nešto više ovde https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html


Sunce u 7. kući: Ukoliko je Sunce u svom znaku (Lav) ili u znaku egzaltacije (Ovan) predstavlja da je partner autoritativan, i da je moćan, jaka ličnost. Ukoliko je Sunce u neutralnim znacima predstavlja partnera koji ima držanje, stav. Sunce u znaku Vage predstavlja da je partner slaba ličnost, neko ko nema svoje ja. Sunce u znaku Device predstavlja partnera koji je kritičan, niskog samopouzdanja.

Mesec u 7. kući: Predstavlja partnera koji brine o Vama, koji je emotivan, osećajan, brižan. Ukoliko je Mesec u padu predstavlja ne tako miran bračni život i partnera koji ima problema sa depresijom i anksioznošću. Mesec u znaku Bika, Raka, Vage, Strelca, Ribe, daje lep brak, gde oba partnera brinu jedno o drugom. Mesec u Jarcu u 7. kući može da da brak iz koristi i sigurnosti.


Merkur u 7. kući: Predstavlja partnera koji je komunikativan, neko ko voli da se šali i druži. Ukoliko nema aspekt od Saturna predstavlja mladjeg partnera. Komunikacija je bitna u braku. Ukoliko je Merkur u znaku Ribe predstavlja da oba partnera imaju problem u medjusobnoj komunikaciji, nerazumevanje.


Venera u 7. kući: Predstavlja brak sa lepom, kulturnom, balansiranom osobom. Lepa i balansirana dešavanja u braku. Ukoliko se Venera nalazi u znaku Device predstavlja partnera/partnerku koji/a je kritičan/a, analitičan/na, koji/a se teže opušta. Kada se Venera nalazi u znaku Škorpije predstavlja brak pun strasti, više impulsivan nego balansiran.

Mars u 7. kući: Predstavlja partnera/partnerku koji/a je: energičan/na, strastven/a, impulsivan/na.
Brak je strastven. Mars u znaku Raka predstavlja partnera/ku koji/a je slabić, neambiciozan/na, neaktivan/na. Mars u znaku Ovna ili Jarca predstavlja jakog/jaku partnera/ku, ambicioznog/nu, upornog/nu, aktivnog/nu.  Mars u znaku Škorpije predstavlja isto to, samo što je ovde partner/ka manje impulsivan/na, a više uporan/na.

Jupiter u 7. kući: Predstavlja brak sa osobom koja je optimistična, uspešna i ostvarena, obrazovana, moguće stranog porekla ukoliko to i druge pozicije potvrdjuju. Brak donosi ispunjene ukoliko su harmonični aspekti uključeni i ukoliko cela natalna karta to pokazuje. Jupiter u znaku Jarca pokazuje na brak iz koristi.

Saturn u 7. kući: Predstavlja brak sa osobom koja je starija ili ulazak u brak posle 29. godine. Ukoliko se udje u brak pre 29. godine može se završiti razvodom. Ukoliko se Saturn nalazi u dobrim znacima (Vaga, Jarac, Vodolija, Bik, Devica) i u harmoničnim aspektima daje ozbiljan brak, ali ne težak, kao i takvog partnera/ku. Ukoliko se Saturn nalazi u znaku Ovna predstavlja karmički brak sa neprijateljem i isplatu dugova kroz brak.

Uran u 7. kući: Predstavlja brak sa osobom koja je drugačija, koja voli slobodu, koja je stranog porekla (ukoliko to cela natalna karta potvrdjuje). Brak će biti drugačiji od većine brakova iz okruženja osobe koja ima ovu poziciju. Brak neće biti tradicionalan.

Neptun u 7. kući: Brak sa osobom koja je duhovna, spiritualna, neko ko je umetnička duša, pomalo naivna. Kroz brak postoji mogućnost za duhovnim rastom, ukoliko je Neptun dobro postavljen. 


Pluton u 7. kući: Brak sa osobom koja je jaka ličnost, moćna. Ukoliko su uključeni dobri aspekti predstavlja da će se život osobe drastično promeniti, na bolje,  preko partnera. Partner je moćan i svojom pozicijom će pomoći osobi u onome što želi. Ukoliko su uključeni loši aspekti predstavlja partnera koji kontroliše, kao i manipulaciju i igru moći u braku.

Ketu (JMČ) u 7. kući: Brak sa osobom koja je spiritualna, pomalo odsutna. U ovom životu treba da se posvetite sebi, kako bi Vam brak bio ispunjeniji.


Rahu (SMČ) u 7. kući: Brak sa osobom koja je ambiciozna, neko ko je druge kulture, ukoliko to i ostali aspekti pokazuju. Ispunjenje se stiče kroz brak. Ove osobe uče kako da imaju balansirane odnose u braku, ali i u drugim partnerskim odnosima.




Vladar 7. kuće, kao i njegovi aspekti igraju jako bitnu ulogu.

Vladar 7. kuće u 1. kući: Predstavlja da će partner prvi da pridje osobi. Ova pozicija ukazuje da osoba pronalazi sebe kroz brak. Ukoliko i cela natalna podržava, ovo je znak da osoba može biti veoma popularna.

Vladar 7. kuće u 2. kući: Predstavlja da će osoba pronaći sigurnost kroz bračnog partnera i brak. U nekim slučajevima ukazuje brak zbog materijalne sigurnosti, brak iz koristi.

Vladar 7. u 3. kući: Ova pozicija pokazuje da je komunikacija bitna u braku. Partner se upoznaje ili preko komšija ili preko poznanika. Moguće je i da se partner upozna na nekom kraćem putovanju.

Vladar 7. u 4. kući: Predstavlja partnera koji je kućni tip, a i osoba koja ima ovu poziciju može postati kućni tip osobe kad udje u brak. Ukoliko je vladar 4. kuće dobro postavljen, kao i Mesec, predstavlja partnera koji je brižan. 

Vladar 7. kuće u 5. kući: Brak iz ljubavi, ukoliko Saturn nije uključen i ukoliko je vladar jak. Brak neće biti dosadan.

Vladar 7. kuće u 6. kući: Ukoliko je vladar jak predstavlja partnera koji je lekar, veterinar, ili je jako moguće da se upozna partner kod lekara, veterinara. Ukoliko je vladar u padu, ili ima stresne aspekte predstavlja brak sa neprijateljem i sa nekim ko je nižeg statusa.

Vladar 7. kuće u 7. kući: Ovo je jaka pozicija za javni brak, ukoliko to cela natalna potvrdjuje. Ukoliko je vladar jak i u dobrim aspektima predstavlja partnera koji je jaka ličnost. Ukoliko je vladar slab i u neharmoničnim aspektima predstavlja partnera koji izgleda kao jaka ličnost, a ustvari nije. Upoznavanje je moguće na nekom javnom mestu.

Vladar 7. kuće u 8. kući: Brak sa osobom koja je misteriozna. Upoznavanje je isto tako misteriozno, npr. ta osoba Vas posmatra već neko vreme i onda Vam pridje posle nekoliko meseci. Dešavanja u braku će biti nepoznata drugim ljudima.

Vladar 7. kuće u 9. kući: Ova pozicija daje darmički brak, ukoliko to i ostale pozicije potvrdjuju. Brak sa obrazovanom, optimističnom osobom, strancem. Upoznavanje ili u stranoj zemlji ili preko fakulteta.

Vladar 7. kuće u 10 kući: Ova pozicija isto može da ukaže na javni brak. Upoznavanje sa partnerom kroz posao ili kolege. Ukoliko je vladar slab, brak iz koristi.

Vladar 7. kuće u 11. kući: Ova pozicija predstavlja društven brak, ako Saturn nije uključen. Upoznavanje sa partnerom preko društva ili preko nekog socijalnog dešavanja ili je partner neko ko je bio prijatelj osobi. Ukoliko je vladar jak predstavlja da osoba stiče kroz brak i da partner ima dosta para.

Vladar 7. kuće u 12. kući: Ova pozicija predstavlja brak sa strancem, ukoliko to podržava cela natalna, sa nekim ko je duhovan. Ukoliko je vladar jak, predstavlja brak iz ljubavi, brak koji ste zaslužili kao dobru karmu iz prošlog života. Partner se može upoznati u stranoj zemlji, u bolnici ili preko snova. 


                                                                    Život je bajka, budi njen pisac!

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON