MESEC U DRUGOJ KUĆI

Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje. Druga kuća predstavlja naše odrastanje, našu porodicu gde smo odrastali, naš glas i grlo, sigurnost, materijalne stvari i novac koji zaradjujemo. 
Ukoliko želite da vidite u kojoj vam se kući nalazi Mesec po True Sidereal sistemu kalkulacije na ovom linku možete videti http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Ukoliko vas zanima nešto više o sistemima kalkulacije natalnih karata, ovo je link za vas http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html


Oni koji imaju Mesec u drugoj kući imaju suštinsku potrebu za materijalnom i finansijskom sigurnošću. Emocionalno blagostanje pojedinca često zavisi od sigirnosti. Osobe se mogu osećati sigurnije kada se okruže materijalnim stvarima koje poseduju. Kada Mesec prima stresne aspekte (kvadrat i opozicija) ukazuju na nestabilno i nebezbedno odrastanje, osoba se nije osećala sigurnom i zaštićenom.
Kuća u kojoj se Mesec nalazi je mesto gde izražavamo naše emocionalne potrebe i želimo da primamo negu i emocionalnu pomoć i podršku. Ove osobe se osećaju sigurno kada imaju novac i materijalnu sigurnost, kao i posedovanje imovine. Ulaganje i zaštita onoga što poseduju je veoma važno za ove osobe.
Mogu imati interesovanja ka sakupljanju antikviteta, kao i prema istoriji i arheologiji.
Mesec u 2. kući je pozicija koja ukazuje da osobe koje imaju ovu poziciju vole da se neko brine o njima finansijski, da zavise od nekoga finansijski. Takodje kada je Mesec stabilno postavljen, ukazuje na to da vole da i oni, takodje, imaju dobra materijalna primanja. 
Ove osobe su vezane za svoju porodicu, a najviše za majku, osim u slučaju kada je Mesec aflikotvan i kada je Sunce jače postavljeno od Meseca (tada otac ima jači uticaj). Majka je žena koja poseduje dosta materijalnih stvari, voli da čuva svoja posedovanja. Kada Mesec nije afliktovan imali su brižno i sigurno odrastanje. Ukoliko je Mesec afliktovan ukazuje na osobe koje imaju nestabilan odnos sa porodicom. Ove osobe nisu imale bezbrižno detinjstvo. 
Sa ovom pozicijom pare mogu da se zarade kroz negu o drugima, pripremanje hrane ili uredjivanje kuće, kao i kroz sve nauke koje se bave prošlošću i kroz muzičku karijeru, u slučaju kada Mesec prima dobre aspekte od Venere i Neptuna. Za dublju analizu čime će se neko baviti gleda se preko 10. kuće, 6. kuće i Mc point-a.
Često ova pozicija ukazuje na neku vrstu senzitivnosti prema objektima i osobama lične vrednosti. Kada je Mesec afliktovan, a pogotovo kada prima jake aspekte (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) od Plutona onda ukazuje na osobe koje imaju problem sa posesivnošću prema objektima i osobama od lične vrednosti.

Tri saveta za sve koji imaju ovu poziciju:

  • konzumirajte više tečnu hranu,
  • trudite se da svaki dan vodite brigu o slabijima i o svojoj porodici (naravno to ne znači da treba da zapustite sebe)
  • pijte dosta vode
Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje Mesec u 2. kući. Uživajte!




Коментари

  1. Анониман17. мај 2020. 08:55

    Mesec u Vodoliji u 2 polju. Kako dođu tako i odu. Zarada kroz tehniku, nestabilnosti zbog kvadrata sa Plutonom...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U ovoj inkarnaciji ste dosli da zivite po svojim pravilima, a ne da Vas drugi koce. Ne savetujem da ulazite u partnerske odnose sa osobama koje vole da kontrolisu. Vama je vladar 7.kuce Mesec i sa tim aspektima Meseca koje ste naveli, savetujem da udjete u brak sa osobom pored koje necete biti u zlatnom kavezu. Lepa pozicija, izazovna jer su vas drugi pritiskali. To je moglo da bude i u prosloj inkarnaciji, a da se u ovoj manifestuje kroz osecaj nagle potrebe da Vas niko ne kontrolise i gusi. Moj Vam je savet da se pozabavite emocionalnim isceljenje, imate divne meditacije za isceljenje unutrasnjeg deteta. Mozete probati i ovu divnu metodu, stavite jednu ruku na predeo srcane cakre, a drugu ruku na predeo solar pleksus cakre, zamislite ogromnu belu svetlost kako isceljuje sve potisnute emocije. Mozete u sebi ponavljati sada se isceljuju sve potisnute emocije. Minimum 25 minuta pokusajte.
      Hvala Vam sto citate moje tekstove! 😇

      Избриши
  2. Meseci u jarcu u drugoj kuci.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ukoliko su harmonicni aspekti ukljuceni na Mesec, tada ukazuje na licnu stabilnost, ne mogu Vas drugi ili situacije tako lako pomeriti da se izbacite iz takta. Profesije pri istoriji, etnologiji i antropologiji, finansijama i racunovodstvu bi bili savrseni sa tom pozicijom.
      Ukoliko Mesec prima neharmonicne aspekte ukazuje na to da ste izabrali da procistite predacku karmu i da zakopate sve ratne sekire. Druga kuca, po Vedic astrologiji, predstavlja porodicu u kojoj smo rodjeni i nase pretke, nase odrastanje i ostalo. Dok se to ne rascisti, uglavnom su prikazane odredjene blokade, koje uticu i na polje finansija i licne sigurnosti i ljubavi prema sebi.
      Hvala sto citate moje tekstove! 😇

      Избриши
  3. Одговори
    1. Generalno je to dobar aspekt, pogotovo je dobar u ostvarenju na poslovnom planu. Znak u kome se nalaze obe planete ce otkriti u kom smeru ide ovaj aspekt, kao i kojim poljima obe planete vladaju.
      Pozitivan nacin razmisljanja dosta pomaze u ispunjenjima i ostvarenjima na svim nivoima. Sa ovim aspektom, Vi ste prirodni optimista, sto ste pozitivniji to ce Vas zivot biti bolji, ispunjeniji, srecniji, uspesniji.

      Избриши
    2. Hvala Vam sto citate moje tekstove! 😇🌎🌍🌏🙏

      Избриши
  4. Mesec u drugoj kuci, trigon merkur i mars, kvadrat pluton?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dobra pozicija za uspeh na poslovnom planu, vezano za ostvarenje svoje Bozanske zivotne svrhe. Kako bi iskusili pun potencijal lepih aspekata sa Marsom i Merkurom, kvadrat sa Plutonom ukazuje da morate da iscelite i transformisete sve potisnute emocije. Trigon sa Merkurom i Marsom ukazuje da sa pozitivnim razmisljanjem i sa fokusom na pozitivnog Vi mozete dosta stvari uraditi i ostvariti.
      Za isceljenje emocionalnih rana savetujem da radite vodjene meditacije za povezivanje sa unutrasnjim detetom, andjeoske meditacije sa Aleksandrom Stakic (Arhandjeo Zadkijel) i ostale meditacije sa ANDJELIMA od iste autorke. U odgovoru na prvi komentar u ovom tekstu imate opisanu metodu za isceljenje emocionalnih rana.
      Hvala Vam sto citate! 😇🌍🌎🌏🌍

      Избриши
  5. Администратор блога је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON