MESEC U ZNAKU RIBE


Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom. Na ovom linku imate detaljnije o Mesecu i šta on predstavlja (http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html).
Znak Ribe predstavlja: empatiju, razumevanje, osetljivost, osećajnost, nesebičnost, sklonost ka sanjarenju, kao i prema zabludama. Neptun vlada ovim znakom i jako je bitno da se prati u kom se znaku, kući i aspektima nalazi. 
Ukoliko niste sigurni da li imate ovu lunarnu poziciju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).
Nešto više o sistemima kalkulacije natalnih karti imate ovde (http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html).


Znak Ribe je poslednji znak zodijaka i predstavlja izraženu empatiju prema sebi, drugima, svetu, životinjama, svemu! Osobe koje imaju ovu poziciju imaju izražene karakteristike koje sam prethodno navela. Imaju tendenciju da osećaju tudje emocije, njihovu sreću, tugu, bol. Empatici su i upijaju tudju energiju i osećanja kao svoju. Ovo se uglavnom odnosi na prvu polovinu života gde osobe imaju problem da razgraniče svoje emocije i osećanja od tudjih. Na primer kada u prevozu sede pored osobe koja je tužna, ove osobe ubrzo kreću da osećaju tugu i često misle da dolazi od njih. Ali kada odrastu ove osobe znaju da koriste ovaj dar da im služi, a ne da im šteti kao ranije. Treba da paze sa kakvim ljudima provode vreme jer imaju tendenciju da upijaju tudje stavove, načine razmišljanja i navike jako brzo. Okružite se pozitivnim osobama i iskoristite moć ove magične lunarne pozicije. 
Mesec u znaku Ribe donosi razvijenu intuiciju, intuiciju vezano za osećaje (imate jake osećaje da će se nešto desiti...) 
Osećajni su, vole da pomažu i imaju sažaljenje prema drugima. Vole da sanjare i da vizualiziraju i imaju tendenciju da preulepšavaju stvari, ljude, okolnosti. Imaju razvijenu maštu i unutrašnju potrebu za svojim kreativnim prostorom. Imaju dar za fotografiju i glumu.

Ukoliko je Neptun afliktovan i kada Mesec prima neharmonične aspekte ukazuje na presenzitivne osobe, kao i na sklonost ka raznim vrstama zavisnosti. Skloni su zabludama i laka su meta manipulatora. Empatija i izražena intuicija koju imaju im više šteti nego što im koristi.
Ukoliko se Rahu (SMČ) nalazi u konjukciji sa ovakvim Mesecom ukazuje da moraju da nauče kako da na pravi način koriste ove darove kao i na to da nauče da balansiraju stvari. Kada je Rahu uključen pojačava troduplo senzitivnost i intuiciju. Prva polovina života je isprepletena zabludama, prevelikim očekivanjima i razočarenjem.

Imaju razvijenu maštu i imaju unutrašnju potrebu za ETOPIJOM. Imaju razumevanja i lako se prilagodjavaju ljudima i situacijama. Drugi ljudi vole da im se ispovedaju, drugi osećaju njihovu sposobnost da zaista razumeju i pomognu. 

Majke ovih osoba su: saosećajne, osetljive, intuitivne, nežne, sklone su ka zabludama i raznim vrstama zavisnosti (ovo se uglavnom odnosi kada su Neptun i Mesec afliktovani). Žene sa ovom pozicijom će kao majke biti: nežne, pažljive, saosećajne, pune razumevanja... Često se žene sa ovom pozicijom odlučuju da postanu domaćice i da paze na svoju decu kada postanu majke (naravno cela natalna karta se mora uzeti u obzir)


Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON