MESEC U ZNAKU ŠKORPIJE

Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje.
Znak Škorpije predstavlja: intenzitet, transformacije, osećajnost (ne zaboravimo da je ovo vodeni znak), lojalnost (ovaj znak je takodje i fiksni znak), otvorenost i iskrenost, ali ne mislim na otvorenost da sve svoje tajne prikazuju drugima (ovo su zdrave karakteristike ovog znaka). Negativne karakteristike ovog znaka su: ljubomora, posesivnost, želja za kontrolom, manipulacije i igrice moći. Znakom Škorpije vlada Pluton. Zato je bitno da se prati u kom se znaku i kući nlazi i u kakvim aspektima.
Ukoliko ne znate u kom vam se znaku Mesec nalazi po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o ovom sistemu kalkulacije, ali i o ostalim sistemima imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html


Mesec ne voli da boravi u znaku Škorpije zbog toga što u ovom znaku emocije idu iz krajnosti u krajnost. Osobe koje imaju ovu poziciju reaguju burno na situacije oko njih i imaju osvetoljubivu narav. Teško zaboravljaju stvari, a pogotovo one gde je njih neko povredio. Imaju tendeciju da traže samo mane u drugima kao i na naznake da drugi "žele da ih povrede". Zbog ovog straha vole da kontrolišu tudjim emocijama, u nekim slučajevima čak i da štete drugim osobama u vidu osvete. Ove osobe su zapravo jako nesrećne osobe, sklone su depresiji i imaju podsvesna uverenja i načine ponašanja koji su otrovni za njih, ali i za njihove bližnje. Pored ovoga skloni su i raznim vrstama zavisnosti. Nemaju stabilne emocije i jako su povredljivi. 

Odrastanje je bilo neispunjeno i ove osobe se nisu osećale voljenim, pogotovo od strane majke (jer Mesec predstavlja majku). Majka je ličnost koja voli da kontroliše osobu. Ove osobe su vezane za majku, ali ona ima loš uticaj na njihov život. 
Ovo su nesigurne osobe i to je razlog zašto vole da se igraju sa tudjim emocijama, jer tada misle da će postati jače i moćnije osobe. Naravno to uopšte nije tačno. Zato dok osobe sa ovom pozicijom ne nauče lekciju neće pronaći uspeh i sreću u životu.

Koje lekcije nosi Mesec u znaku pada?

  • Ovaj Mesec hoće da vas nauči da zaronite u sebe i da se izlečite od svega što vam stvara bol, a ne da svoju povredjenost lečite povredjivanjem drugih osoba. Samim tim ćete imati bolji odnos sa sobom, kao i sa drugima. 
  • Treba da naučite da potražite sigurnost u sebi, a ne da je stičete tako što ćete remetiti tudju.
  • Naučite da kontrolišete i menjate svoje podsvesne obrasce koji vam ne služe, pustite potrebu da kontrolišete druge,
  • Pronadjite moć u svojim emocijama i samo dubinski ronite u sebe i menjajte sve što vam ne služi
  • Naučite da zaboravite prošlost i ko vam je šta uradio, 
  • Naučite da razmišljate pozitivno i da zaboravite na osvetoljubivost
Žene koje imaju ovu poziciju su jako dobre u erotici. Vole da zavode i da se igraju sa suprotnim polom. Kao majke će biti zaštitnički nastrojene prema deci.


Ukoliko se u konjukciji sa Mesecom nadje neka retrogradna planeta ukazuje da su osobe u prošlom životu imale jako traumatičan i haotičan život i da sada u ovaj život prenose strahove i traume iz prethodnog. 

Jako je bitno shvatiti da vi niste "loši" zato što ste rodjeni sa ovom pozicijom. Ova pozicija vam je zapravo blagoslov da otpustite prošlost i da se izdignete iz pepela kao FENIKS. 






Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON