MESEC U ZNAKU STRELCA


Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje. Znak Strelca predstavlja: optimističnost, energičnost, filozofski pogled prema životu i širu sliku, entuzijazam, slobodu... Planeta koja vlada ovim znakom je Jupiter. Zato, ukoliko, imate Mesec u ovom znaku jako je bitno da pratite i Jupitera, u kom se znaku i kući nalaze, kao i u kakvim aspektima.
Ukoliko ne znate u kom vam se znaku Mesec nalazi po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas  http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o True Sidereal sistemu kalkulacije, ali i o ostalim sistemima imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

Osobe sa ovom pozicijom su prirodni optimisti. Imaju pozitivan i ekspanzivan pogled na život, u svemu vide širu sliku, kao i da se sve dešava sa razlogom i za naše najveće dobro. Znak Strelca je vatreni znak i ukazuje da su ove osobe strastvene i idealiste. Ovaj znak je takodje i promenljiv znak i ukazuje da imaju urodjenu potrebu za slobodom i promenom, vole da proširuju svoje horizonte gde god je to moguće. Otvoreni su za nove stvari i za promene. 
Ova lunarna pozicija ukazuje da vole da putuju, kao i da upoznaju nova mesta, kulture itd. Imaju jaku unutrašnju potrebu da istražuju svet i da su aktivni u putovanjima u zemlje koje su im nepoznate. Sloboda da osete druge kulture zadovoljava njihove duboke emotivne potrebe.
Potreba za slobodom je veoma jaka i može da ih učini nespokojnim, pogotovo kada se nalaze u nekim teškim situacija ili su u nekim odnosima sa teškim i komplikovanim ljudima. Potrebno im je da su okruženi raznolikim ljudima, koji su optimistični (ovo je jako bitno). Osobe sa Mesecom u znaku Strelca ne bi trebalo da žive sa osobama koje imaju Mesec u znaku Škorpije, Jarca i Zmijonoše (kada su neharmonični aspekti uključeni na Mesec u znaku Zmijonoše).
Ove osobe vole da okruže sebe stvarima koje ih podsećaju na mesta koje bi želele da posete, ili stvarima koje su kupili u mestima koja ih fasciniraju. 

Imaju unutrašnju potrebu za mudrošću i malim tajnama življenja. Ne vole da slušaju i da se uključuju u teške i ograničene teme. Imaju unutrašnju spoznaju da je život jednostavan i lep. Ukoliko se Rahu (SMČ) nalazi u konjukciji sa Mesecom ukazuje na to da su ove osobe došle da nauče da imaju unutrašnju spoznaju da je život jednostavan i lep. 

Odrastanje je bilo ispunjeno i srećno, osim ukoliko je 2. kuća i njen vladar afliktovan, kao i Jupiter. 
Majke ovih osoba su: optimistične, aktivne, imaju filozofski pogled ka životu.

Žene sa ovom pozicijom će kao majke biti: otvorene, optimistične, aktivne, entuzijastične...Kakav će odnos imati sa decom se gleda i preko 5. kuće. Mesec predstavlja kakve smo kao majke i našu majčinsku figuru. Ukoliko vaša mama ima Mesec u znaku Strelca, imate sreće! 😊



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON