MESEC U ZNAKU VAGE

Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje. 
Znak Vaga predstavlja: finoću, lepotu, balansiranost, pravednost, lepe manire, modu. Ovim znakom vlada Venera, jako je bitno videti u kom se znaku i kući nalazi, kao i kakve aspekte prima.
Ukoliko ne znate u kom vam se znaku Mesec nalazi po True Sidereal sistemu kalkulacije, na ovom linku možete otkriti http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Nešto više o sistemima kalkulisanja natalnih karti imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html



Osobe koje su rodjene sa Mesecom u znaku Vage imaju duboku potrebu za mirom i harmonijom, kao i potrebu da se povežu sa drugim ljudima na balansiran i miran način. Imate talenat za stvaranje lepih odnosa sa drugima. Ukoliko se Rahu nalazi u konjukciji sa Mesecom ukazuje da nemate toliko ove karakteristike, ali da ste ovde došli da ih naučite (došli ste da naučite da imate balansirane odnose sa drugima, kao i sa sobom). 

Potreba za balansom i harmonijom u životu je veoma prisutna, ove osobe se ne osećaju prijatno kada su oko njih haotične situacije ili osobe. Kada se nadju u takvim situacijama imaju unutrašnju potrebu da se "mešaju". Ove osobe ne vole da odu na spavanje dok ne rasprave nesuglasice koje su imale sa nekim. 
Vole mir, pravdu, jednakost. Ne vole kada neko upotrebljava silu na slabije. Imaju urodjen moral, pravednost i protiv su rata i nasilja. Osećaju se uznemireno od bilo koje situacije koju smatraju nepravednom. Imaju potrebu da preuzmu akcije kako bi se poštovali principi pravde, kao i morala. Ne vole nevaspitane, nasilne, kao i osobe koje samo gledaju na svoje potrebe.
Ove osobe znaju kako da se ponašaju u društvu i poštovani su od drugih zbog njihovih damskih/dzentlmenskih manira, kao i zbog njihove pravednosti. Mogu postati odlični pregovarači, jer su dobri sa bilo čim što zahteva pronalaženje zajedničkog osnova. Imaju tendenciju da ugadjaju drugima, moraju da nauče da balansiraju ovu potrebu, kako ih drugi ne bi iskorišćavali.

Venera koja vlada ovim znakom donosi ovim osobama šarm, ljubaznost, unutrašnju potrebu za lepim stvarima. Ukoliko se Venera nalazi u znaku egzaltacije (Venera u znaku Ribe) daje izražene potrebe za mirom i balansom, ove osobe su kao princeze na zrnu graška, pored toga su jako moralne osobe i ne vole nikakva zlostavljanja.


Kada se Venera nadje u padu (Venera u znaku Device) daje urodjenu nesigurnost i kriticizam kod osobe.
Odrastanje je bilo mirno i balansirano (osim ukoliko Mesec prima aspekte od Plutona, Saturna). Majka je žena koja je učila ove osobe o balansu, kompromisu, lepoti uživanja u životu. Kada Mesec prima neharmonične aspekte, ali isto tako, ako prima harmonične aspekte od drugih planeta, ali se nadje u konjukciji sa Plutonom ukazuje na majku koja mora da nauči ovo što sam gore navela, kao i osoba.



Kada se Mesec nadje u jakom aspektu sa Plutonom (konjukcija, opozicija, kvadrat) ukazuje na ne tako mirno i balansirano odrastanje. Tokom odrastanja je bilo haotičnih situacija gde su osobe morale da nauče kako da imaju balans i u haotičnom okruženju. Ključ kod ovog aspekta je učenje da se nadje balans u sebi, nebitno gde i u kojoj situaciji se trenutno nalazimo.



Kada Uran jako aspektuje Mesec (konjukcija, opozicija, kvadrat) ukazuje na to da osoba neće toliko ugadjati drugima. Ove osobe neće praviti kompromise po svaku cenu, samo da bi bio mir, ukoliko su njihova sloboda i autentičnost u pitanju. Ova kombinacija može da donese iznenadne situacije u detinjstvu gde je osoba bila u šoku. 




Žene sa ovom pozicijom će kao majke biti: mirne, nežne, balansirane, voleće da ugadjaju deci.





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON