MESEC U PETOJ KUĆI


Mesec je planeta koja predstavlja: naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu podsvest i podsvesne obrasce, našu majku i odnos sa njom. Nešto više o Mesecu imate na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html
Peta kuća predstavlja: ljubavne veze i odnose, našu kreativnost i talente, socijalna dešavanja i interakcije, privatne biznise koji su vezani za naš hobi, decu, kocku. Ova kuća takodje vlada glumom, glamurom i popularnošću. Naravno ne znači da će osoba postati poznata, ukoliko ima jednu ili više planeta u ovoj kući. O simbolici ove kuće ću više pisati u narednim tekstovima.
Ukoliko niste sigurni da li imate Mesec u ovoj kući, po True Sidereal sistemu kalkulacije, na ovom linku možete proveriti http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o ovom sistemu, ali i ostalim sistemima kalkulisanja natalnih karata, imate na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

Osobe sa Mesecom u ovom polju su glamurozne. Oni prirodno znaju kako da se postavljaju u socijalnim interakcijama. Veoma su prirodni i opušteni, drugi vole da budu u njihovom društvu. Imaju emocionalnu potrebu da se stalno socijalno angažuju. Kada su tužni, ovi ljudi ne vole da budu sami, da se povuku i sakriju. Ovo su osobe koje će izaći sa društvom u provod i kada su tužne ili povredjene.
Znaju prirodno da flertuju i često to rade refleksno, čak i kada ih neko ne privlači. Zbog ove karakteristike mogu imati probleme sa partnerom. Osobe sa Mesecom u znaku Škorpije ili Zmijonoše u ovom polju imaju tendenciju da prevare partnera, ukoliko su u lošijim vezama (oni neće sedeti kod kuće i plakati). 
Mesec u 5. kući daje emocionalnu potrebu za ljubavnim odnosima. Ovo su osobe koje ne vole da su solo jako dugo. Oni žele da se stalno nešto dešava u njihovom ljubavnom životu. Vole da im se ugadja, ali i da ugadjaju partneru. Ako je Mesec u znaku Jarca on očekuje da se samo  njemu ugadja. 
Ovo je pozicija koja ukazuje na emocionalnu potrebu osobe da se ostvari u polju ljubavi. 
Mesec u znaku Vage, Bika, Raka ili Ribe, u ovom polju ukazuje na posedovanje umetničkih talenata. 
Pošto je 5. kuća jedna od kuća koje predstavljaju slavu, kada cela natalna karta podržava slavu, Mesec u ovom polju donosi ogromnu popularnost. 

Ove osobe, ukoliko to cela natalna karta podržava, žele da se ostvare kao roditelji. Biće veoma vezani za decu i prikazana je potreba za ugadjanjem. Muškarci koji poseduju ovu poziciju će biti veoma brižni očevi, puni razumevanja  (osim ukoliko je Mesec afliktovan)

Tri saveta za Mesec u ovom polju (kada su neharmonični aspekti uključeni i kada je Mesec afliktovan) su:
  • nemojte uvek stavljati potrebe partnera na 1. mesto, 
  • kada u vezi ne ide, nemojte flertovati i zabavljati se sa drugom osobom,
  • nemojte previše da pritiskate vašu decu, pustite ih da odrastu.
Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju. Uživajte!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON