NEPTUN KVADRAT VENERA/VENERA KVADRAT NEPTUN


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu ukazuje na to kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji se formiraju. U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u 1. kući, opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici http://astro13lovers.blogspot.rs/2018/01/venera-u-astrologiji.html
Neptun je planeta koja predstavlja: duhovnost, spiritualnost, intuiciju, empatiju, nestvarnost, iluzije, snove, glamur, božansku ljubav izvan svih granica (zato je Venera egzaltirana u znaku Ribe, znak kojim Neptun vlada). Ova planeta takodje vlada glumačkom i fotografskom scenom.
Na ovom linku imate tekst o Neptunu po kućama u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/08/neptun-po-kucama-u-astrologiji.html
Ukoliko niste sigurni da li imate ovaj aspekt po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/


Kvadrat izmedju Neptuna i Venere stvara maglu i iluzije u polju ljubavi. Osobe sa ovim aspektom imaju problem da jasno vide svoje ljubavne odnose i partnere. Često daju svoju pažnju onima koji uopšte ne žele nikakav odnos sa njima. Medjutim ove osobe to ne primećuju, jer je Neptun zamaglio Veneru i stvorio slatke iluzije. Lekcija koju ovaj aspekt nosi je da budete iskreni prema sebi i da sklonite sve iluzije po pitanju ljubavne veze ili partnera. Ove osobe treba da nauče da ulažu svoje vreme i ljubav u osobu koja može da uzvrati. Još jedna od lekcija koju ovaj aspekt nosi je učenje da se postave zdrave granice u ljubavnim odnosima. Dok se ne nauče lekcije koje sam prethodno navela, ove osobe imaju tendenciju da ulažu dosta svog vremena, ljubavi i pažnje u veze i partnere koji uopšte ne postoje ili koji nisu za veze i ne donose nikakvo ispunjenje osobi. 
Kada se savladaju i nauče lekcije koje su prethodno spomenute, onda Venera i Neptun kreću pozitivno da deluju na osobu. Ovaj aspekt ukazuje na postojanje umetničkih talenata, koji će se odblokirati tek nakon savladavanja lekcija.
Kako osoba krene da radi na postavljanju zdravih granica, kao i na realnom sagledavanju veza i partnera, primetiće kako ima ispunjenije ljubavne odnose. Pored toga, Venera i Neptun (kada su lekcije savladane i naučene) daju sjaj i glamur osobi, koja magnetski privlači suprotni pol. 
Kada se savladaju lekcije koje ovaj aspekt donosi, ova pozicija daje pozitivne karakteristike obe planete i takodje otvaraju se vrata da ti potisnuti umetnički talenti dodju do izražaja!

Za kraj ostavljam pesmu koja savršeno opisuje ovaj aspekt... Uživajte!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON