SUNCE U ZNAKU BIKA 13.05. - 19.06.


Sunce u astrologiji predstavlja našu dušu, ego, samopouzdanje, oca i očinske figure, moć, politiku. Neko ko ima jako Sunce u natalu (Sunce u znaku Lava ili Sunce u znaku Ovna) često je na nekoj velikoj ili moćnoj poziciji u društvu (ne misli se samo na politiku). Znak Bik predstavlja: hedonizam, uživanje u životu i u materijalnim stvarima, tvrdoglavost, upornost, grlo i glasne žice, lepotu, umetnost, stabilnost. Venera je vladarka ovog zemljanog i fiksnog znaka i zato je jako bitno pratiti u kom se znaku, kući i aspektima nalazi.
Sunce se nalazi u ovom znaku od 13.05. - 19.06.

Osobe koje su rodjene u ovom znaku imaju stabilnost i uravnotežen osećaj vrednosti. Znaju sebe da nagrade i časte. Veoma su prizemni, praktični, odgovorni, stabilni, ali i veoma uporni. Znaju da rukuju novcem i veoma cene materijalne stvari. Ovo su osobe koje znaju da štede i troše u isto vreme. Oni se generalno sporije pokreću i imaju izraženu crtu hedonizma i ostajanja u zoni komfora, ali kada se odluče za nešto, oni će to i ostvariti, jer su po prirodi veoma uporni. Mogu biti veoma tvrdoglavi i svojeglavi. Ovo su osobe koje drže do tradicije i običaja. Vole da čitaju i uče o istoriji, antropologiji, etnologiji. 
Vole da uživaju u životu, hrani, piću. Veliki su gurmani i obožavaju da kuvaju. 
Mnogo im je bitna bliskost i vole kada im se ugadja, ali i kada oni ugadjaju. Veoma su lojalni i ozbiljni po pitanju porodice, prjateljstava i partnerskih odnosa. Cene svoju porodičnu tradiciju i drže do nje. Ovo su prave patriote. Kada Sunce prima neharmonične aspekte, to ukazuje na preteranu dozu patriotizma i zadrtosti, neotvaranja ka drugačijem. Takodje, afliktovano Sunce u ovom znaku, ukazuje na osobe koje se drže prošlosti i zone komfora i uglavnom ne urade ništa posebno u životu, upravo zbog toga što se ne upuštaju u novo, drugačije, neuobičajeno...  
Sa ovim osobama morate biti strpljivi i uporni, jer su po prirodi osobe koje ne kreću odmah u akciju.  Zbog te karakteristike, kada je Sunce afliktovano, ukazuje na izraženu lenjost i preveliki hedonizam.
Ovim osobama je bitna sigurnost, ne samo materijalna, i oni se ne usudjuju na donošenje brzih odluka. Ova karakteristika im može biti mač sa dve oštrice. 

Osobe koje imaju Sunce u znaku Bika u 8. kući su osobe koje uživaju u seksualnim i intimnim zadovoljstvima. Seks im je veoma bitan i vole da održavaju redovne i duge erotske odnose. Imaju magnetičnu auru i drugi su magnetski privučeni ka njima. Naravno ovo ne znači da ove osobe menjaju partnere kao čarape. Ova pozicija Sunca u znaku Bika i u 8. kući takodje daje i sticanje većeg novca preko nasledstva ili bogatog partnera. Za ovo drugo treba proveriti 7. kuću, vladara 7. kuće, aspekte koji se formiraju, kao i nakšatre. 

Osobe koje imaju Sunce u znaku Bika u 2. kući su  veoma vezane za svoju porodicu (u kojoj su rodjeni, a ne koju su kreirali) i rodbinu. Veoma drže do porodične tradicije. Imaju talenat za jezike, istoriju, etnologiju, arherologiju. Veliki su gurmani i mogu imati izražen talenat za kuvanje. Znaju da rukovode novcem. Imaju stabilno samopouzdanje i veru u sebe (osim ukoliko je Venera afliktovana).

Poznati koji su rodjeni u ovom znaku su: Novak Djoković, Rafael Nadal, Grigor Dimitrov, Petar Strugar, Vlado Georgiev, Aleksandar Šapić, Jelisaveta Seka Sablić, Bata Živojinović, Anica Dobra, Marilyn Monroe, Johnny Depp, Morgan Freeman, John F. Kennedy, Clint Eastwood, Nicole Kidman,Venus Williams, Che Guevara, Anna Kournikova...                                                                                                                                                                                                      





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON