PODZNAK DEVICA I ŠTA GA ČEKA U 2019. GODINI - TRUE SIDEREAL ASTROLOGY


Pre nego što krenem u analizu ove godine, moram da napomenem da određeni tranziti najviše utiču kada savladate lekcije i blokade koje su prikazane u vašoj natalnoj karti. Na primer: ukoliko je prikazan veoma otvoren period za ulazak u novu vezu, a  imate blokirano polje ljubavi u natalnoj karti, jasno vam je da ti povoljni tranziti planeta neće doneti neke velike promene na tom planu. Kada poradite na karmičkim lekcijama i samim tim na njihovom otpuštanju, onda vam se otvaraju vrata za ispunjenije ljubavne odnose, a da ne mora neki period toliko da bude naglašen. O ovoj temi imate nešto više u tekstu (https://astro13lovers.blogspot.com/2018/03/zasto-treba-upoznati-svoju-natalnu-kartu.html).
Napomena: Analize su pisane po True Sidereal sistemu kalkulacije. Na ovom sajtu možete da proverite vaš podznak (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).


                                  JUPITEROV UTICAJ   

   

Jupiter se od 17.11.2018. - 18.01.2019. godine nalazi u znaku Škorpije, pa se opet vraća u ovaj znak 17.07.2019. - 11.08.2019. godine. Ti periodi оvom podznaku donose potrebu da naprave velike promene u načinu na koji komuniciraju i kako se predstavljaju, kao i u načinu razmišljanja. Jupiter će se nalaziti u stresnom aspektu sa Marsom do 11. Decembra 2018. godine (obe planete se nalaze u karmičkim znacima Škorpija i Vodolija) i to Devicama izvlači sve potisnute obrasce (programe) razmišljanja, kao i obrasce u komunikaciji, koji im ne služe. To je period kada će biti forsirani da pokrenu potrebne transformacije u tim sferama. Takodje, u tom periodu, kada su Jupiter i Mars u stresnom aspektu, mogu imati izazove sa komunikacijom u vidu većeg stresa i napetosti. Video o uverenjima i kako ih možete promeniti imate na ovom linku (https://www.youtube.com/watch?v=utRcXM7b3eY). Lakši period u transformisanju tih obrazaca i programa dolazi početkom Januara 2019. godine. Velike promene i u polju rutina i svakodnevnih navika je na horizontu.           Jupiter će boraviti u znaku Zmijonoše od 19.01. - 16.07., pa se zatim ponovo vraća u isti znak 12.08. - 23.11. Ti periodi ovom podznaku donose pogodnost za isceljenje svog uma i načina na koji razmišljamo, kao i pogodnost za isceljivanje svih postojećih izazova u polju komunikacije i prezentovanja. Ukoliko ste imali izazov da iskažete svoje kreativne talente i ideje, ovo je savršen period da to iscelite i samim tim oslobodite vaše talente. Poboljšanje odnosa sa poznanicima, kolegama i mladjim bratom ili sestrom su takodje na vidiku, kao i produbljivanje tih odnosa.              Od 24.11. Jupiter ulazi u svoj znak, Strelac. 💪 Ovo Devicama donosi neočekivane, velike prilike za ostvarenja na ličnom i finansijskom planu. Velika mogućnost za dobijanje imovine preko nasledstva, suda ili banke je takodje naglašena. Koliko ćete iskoristiti ove prilike koje Jupiter i Uran otvaraju zavisi od toga koliko ćete se očistiti i isceliti na unutrašnjem, mentalnom i energetskom nivou. Svi ovi veliki, neočekivani i iznenadni novi počeci i prilike će biti u periodu od 24.11. - 18.12. 


SATURNOV UTICAJ


2019. godine Saturn donosi ovom podznaku izraženiji fokus ka ispunjenijem ličnom, emotivnom i porodičnom životu. Oni koji su u vezama će imati podršku od Saturna da podignu svoj odnos na viši nivo, pogotovo je naglašen suživot sa voljenom osobom. Ukoliko imate svoju porodicu (ovde se ne misli na porodicu u kojoj ste rodjeni već koju ste kreirali) možete svedočiti zajedničkom, porodičnom uspehu ove godine (ovo je moguće samo ukoliko imate lepe i mirne porodične odnose). Ako imate porodičan biznis i ukoliko ste svi u porodici uključeni u njega onda ćete svedočiti uspehu tog biznisa. Dok oni koji imaju izazove u svom porodičnom okruženju (ovde se ni misli samo na porodicu koju ste kreirali, već i na ljude sa kojima živite ili na vaše roditelje i braću-sestre) će imati podršku od Saturna da razreše te sukobe i nesuglasice. Saturn 2019. godine ovom podznaku poklanja unutrašnji mir, kao i mir u domu, porodici. 
Saturn će biti retrogradan od 30.04. - 18.09. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Ketuom i Plutonom, u kvadratu sa Merkurom u znaku Ribe i u inkonjukciji sa Marsom u znaku Bika.
Šta ovo donosi ovom podznaku?
Ovaj retrogradni pokret Saturna donosi suočavanja sa svim karmičkim programima od predaka, koja više ne služe i moraju da se transformišu, mora da se završi taj ciklus karme. U ovom periodu će postati svesni koje podsvesne programe (uverenja) imaju, a koja su direktno uticala na blokade u polju ljubavi, sigurnosti, lične ispunjenosti, imovine, porodičnog mira i sreće,u vezi sa decom ili začećem,  kreativnošću, ispunjenijem socijalnom životu... Ovo je period velikog dubokog čišćenja podsvesti i završavanja sa prenošenjem predačkih težih programa. 
O predačkim programima i kako oni utiču na naš život imate objašnjeno u ovom videu https://www.youtube.com/watch?v=ItWfN3pvr70).
O uticaju Urana u znaku Ovna za ovaj podznak imate u ovom tekstu (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/06/sta-nam-donosi-ulazak-urana-u-znak-ovna.html).


   UTICAJ LUNARNIH I SOLARNIH EKLIPSA


Prva parcijalna solarna eklipsa odigraće se 06.01. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Merkurom, Saturnom, Ketuom (JMČ) i Plutonom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova solarna eklipsa ovom podznaku donosi nove početke u oblastima vezanim za ličnu i materijalnu sigurnost, nekretnine, porodicu. Pošto će se ova solarna eklipsa nalaziti u mnogo moćnoj nakšatri za ostvarenje naših pravih ciljeva, tj. naše darme, to ovom podznaku donosi da u periodu od 06.01. - 06.07. krenu da žive u skladu sa svojom dušom, da žive u skladu sa svojim pravim potrebama i ličnim željama. Otvorene su im prilike za življenje jednog ispunjenijeg života, koje će ih dovesti do unutrašnjeg mira i ispunjenosti! Te velike promene se takodje odnose na završavanje svih karmičkih ljubavnih odnosa, kao i završavanje karmičkih odnosa sa decom (ukoliko ih imate). Razlog toga je umešanost Ketua (južni mesečev čvor) i Saturna u ovu eklipsu gde zajedno veoma izraženo donose otpuštanje svega što nam više ne služi, kao i zatvaranje karmičkih odnosa za Device.

Prva totalna lunarna eklipsa će biti 21.01. Nalaziće se u znaku Raka, u opoziciji sa Suncem, Merkurom i Plutonom i Ketuom, kao i u kvadratu sa Uranom. Ova lunarna eklipsa Devicama donosi kosmičku pomoć da ostvare svoje želje i ciljeve, ali samo u slučaju ukoliko nemaju dosta unutrašnjih otpora prema tim ciljevima. Ukoliko imaju, onda će im ova eklipsa dve nedelje pre i posle nje pokazati šta ih to sprečava da se ostvare u životu, da ostvare svoje ciljeve. U periodu dve nedelje pre i posle eklipse mogu očekivati veliku pomoć od prijatelja da ostvare neki svoj cilj (ovo je naglašeno samo ukoliko nemaju dosta unutrašnjih orpora i ukoliko rade na čišćenju i otpuštanju svih energetskih blokada). Oni koji nemaju prave i iskrene prijatelje ili uopšte nemaju prijatelje će u ovom periodu osvestiti šta ih to blokira da izgrade prava i lepa prijateljstva.

Druga totalna solarna eklipsa odviće se 02.07. Nalaziće se u znaku Blizanci, u konjukciji sa Rahuom, u opoziciji sa Saturnom, Ketuom i Plutonom i u kvadratu sa Kironom. Ova eklipsa Devicama donosi velike promene u polju karijere i socijalnog statusa. Ukoliko se ne bavite poslom kojim bi trebalo da se bavite (na osnovu vaše životne svrhe) u periodu od Jula do Septembra ćete ili dati otkaz ili dobiti otkaz na postojećem radnom mestu. U početku će vam sve ove nagle promene delovati haotično i "loše", a razlog toga  je što se Univerzum direktno meša u ove promene, a on kada se umeša to u početku deluje veoma haotično. Nagle, drastične promene i u socijalnom statusu su prikazane (od nezaposlenog u zaposleno lice, od slobodne u zauzetu osobu i obrnuto itd.). Te drastične promene u statusu će se dogoditi na neočekivani i iznenadni način, kao grom iz vedra neba i totalno će prodrmati osobu iz korena, da izadje iz svoje zone komfora po pitanju karijere i društvenog statusa.

Druga parcijalna lunarna eklipsa odviće se 16.07. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i Ketuom, u opoziciji sa Suncem, Venerom i Rahuom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova eklipsa Devicama donosi totalno otpuštanje svih onih predačkih programa o kojima sam pričala u delu za retrogradni pokret Saturna. Bitno je da napomenem da vi nećete moći da birate hoćete li da stavite tačku na taj karmički ciklus, već ćete biti primorani. Dve nedelje posle eklipse ćete primetiti da se osećate dosta zadovoljnije, slobodnije, ispunjenije nego ranije. Da sumiram, osećaćete se kao da ste ponovo rodjeni i da je novi život pred vama.
Ova lunarna eklipsa je period velikog karmičkog čišćenja, a  kulminacija će biti samo u slučaju kulminacije karmičkih ciklusa, a to znači završavanje sa predačkom karmom, kao i sa karmom iz prošlih inkarnacija.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu godinu za ovaj podznak... Uživajte! 




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON