PODZNAK STRELAC I ŠTA GA ČEKA U 2019. GODINI - TRUE SIDEREAL ASTROLOGY


Pre nego što krenem u analizu ove godine, moram da napomenem da određeni tranziti najviše utiču kada savladate lekcije i blokade koje su prikazane u vašoj natalnoj karti. Na primer: ukoliko je prikazan veoma otvoren period za ulazak u novu vezu, a  imate blokirano polje ljubavi u natalnoj karti, jasno vam je da ti povoljni tranziti planeta neće doneti neke velike promene na tom planu. Kada poradite na karmičkim lekcijama i samim tim na njihovom otpuštanju, onda vam se otvaraju vrata za ispunjenije ljubavne odnose, a da ne mora neki period toliko da bude naglašen. O ovoj temi imate nešto više u tekstu (https://astro13lovers.blogspot.com/2018/03/zasto-treba-upoznati-svoju-natalnu-kartu.html).
Napomena: Analize su pisane po True Sidereal sistemu kalkulacije. Na ovom sajtu možete da proverite vaš podznak (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).

                                       JUPITEROV UTICAJ


Jupiter se od 17.11.2018. - 18.01.2019. godine nalazi u znaku Škorpije, pa se opet vraća u ovaj znak 17.07.2019. - 11.08.2019. godine. Ti periodi ovom podznaku donose potrebu da pokrenu sebe na veliko unutrašnje čišćenje. Na čišćenje i isceljenje svoje podsvesti, kao i sve karme koju nose iz prethodnih inkarnacija. Do 11.12.2018. godine je bio period intezivnijeg čišćenja i isplate karme, tako da je u tom periodu moglo biti problema sa spavanjem zbog ogromnih unutrašnjih transformacija kroz koje su prolazili. Tokom cele 2019. godine će imati jače snove, u kojima će dobijati veoma bitne informacije vezano za njihov duhovni razvoj i životnu svrhu. Razlog toga je boravak Jupitera u veoma mističnim znacima Škorpije i Zmijonoše, kao i njegov boravak u 12. polju, polju duhovnosti, intuicije, vizije, snova, podsvesti, prošlih inkarnacija, dalekih i egzotičnih zemalja itd.
U periodu kada Jupiter bude u znaku Zmijonoše (19.01. - 16.07., pa se zatim ponovo vraća u isti znak 12.08. - 23.11.) prolaziće kroz dubinska lična isceljenja, a pogotovo je naglašeno isceljenje unutrašnjeg deteta i svega što se nalazi u podsvesti, a što udaljava osobu od same sebe i njene svrhe. Takodje je taj period pogodan za putovanja u inostranstvo na kojim će doći do velikih unutrašnjih spoznaja. To je period velikog unutrašnjeg isceljenja i oslobadjanja i pripremanja za "novi život". U periodu od 24.11.2019. - 18.12.2019. će imati ogromne prilike vezane za njih i nihov životni put, socijalni život, ljubavne odnose, decu i začeća. Sve te prilike će doći neočekivano i biće dar od kreatora univerzuma. Astrološki aspekt koji će tada biti uključen je trigon izmedju Urana i Jupitera, gde će Uran boraviti u znaku Ovna, a Jupiter u znaku Strelca. 


                                          SATURNOV UTICAJ


Ove godine Saturn ovom podznaku donosi izraženiji fokus ka ostvarenijem i ispunjenijem životu. Pored toga ove godine će osetiti i veliko olakšanje u vidu rasterećenijeg života, a razlog toga je otpuštanja karmičkih ciklusa (na koje ukazuju i eklipse). Naravno i ove godine Saturn traži od ovog podznaka da sebi i svom životu pristupaju sistematičnije, prizemnije i odgovornije. Pored toga Saturn će ih pokrenuti da sa upornošću i disciplinom pokrenu proces otpuštanja sve karme koju vuku, koje su uticale da imaju blokade na životnom putu. Svi zastareli stilovi života, navike, načini razmišljanja će morati da se otpuste. Biće primorani, od strane ove planete, da izgrade nove stilove života, navike, uverenja itd. Sve osobe koje ne služe vašem daljem rastu će biti uklonjene iz vašeg života. Ovo je godina velikog raščišćavanja za ovaj podznak i priprema za velike nove početke i prilike vezano za njih i njihov životni put.
Saturn će biti retrogradan od 30.04. - 18.09. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Ketuom i Plutonom, u kvadratu sa Merkurom u znaku Ribe i u inkonjukciji sa Marsom u znaku Bika.
Šta ovo donosi ovom podznaku?
Ovaj retrogradni hod Saturna donosi suočavanja sa svim karmičkim lekcijama koje su odbijali godinama da nauče od svojih karmičkih neprijatelja. To znači da će u tom periodu biti primorani da isplate svu karmu sa tim osobama, a to se postiže tako što sve te lekcije koje će zadobiti od njih moraju da savladaju,  što znači da nikako ne treba osudjivati već prihvatiti da se sve to dešava radi karmičkog balansa. Kada tako pristupite i kada uputite ljubav sebi i tim osobama rešićete se velikih limitacija koje su kočile napredak na vašem životnom putu.
To je, takodje, period kada ste primorani da podvučete crtu na predački karmički ciklus. Sva uverenja i navike razmišljanja koje ste zadobili od predaka, a koja ne služe, bićete primorani da iz korena transformišete. Ovaj video Vam može pomoći u tome (https://www.youtube.com/watch?v=ItWfN3pvr70&t=930s).
U tom periodu možete imati probeleme sa zdravljem, koje su karmičke prirode (nasledjene od predaka). Isceljivanjem predačkih linija, a to znači završavanje tih karmičkih ciklusa, ćete najbolje isceliti sve hronične bolesti. U videu koji sam ostavila iznad imate lepo objašnjeno kako najbolje možete isceliti te predačke programe.
O uticaju Urana u znaku Ovna za ovaj podznak imate u tekstu http://astro13lovers.blogspot.com/2018/06/sta-nam-donosi-ulazak-urana-u-znak-ovna.html.


  UTICAJ LUNARNIH I SOLARNIH EKLIPSA


Prva parcijalna solarna eklipsa odigraće se 06.01. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Merkurom, Saturnom, Ketuom (JMČ) i Plutonom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova solarna eklipsa  donosi drastične, nove početke u oblastima vezanim za samu osobu i njen životni put od dana eklipse do narednih 6 meseci, osim u slučaju kada se neka bitna planeta (vladar 1. kuće, Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars) ili stepen podznaka osobe podudara sa stepenom eklipse, tada uticaj eklipse traje godinu dana. Pošto će se ova solarna eklipsa nalaziti u mnogo moćnoj nakšatri za ostvarenje naših pravih ciljeva, tj. naše darme, to ovom podznaku donosi da u periodu od 06.01. - 06.07. imaju velike prilike za velike promene na bolje u oblastima koje sam prethodno navela. Te velike promene dolaze kada nauče da svaka akcija ima svoju reakciju (zakon karme) i da biraju svesno svoje akcije, tj. kakvu karmu žele da kreiraju. Razlog toga je umešanost Ketua (južni mesečev čvor) i Saturna u ovu eklipsu gde zajedno veoma izraženo donose zatvaranje jednog karmičkog ciklusa, kao i kreiranje novog.

Prva totalna lunarna eklipsa će biti 21.01. Nalaziće se u znaku Raka, u opoziciji sa Suncem, Merkurom i Plutonom i Ketuom, kao i u kvadratu sa Uranom. Ova lunarna eklipsa Strelčevima donosi kosmičku pomoć da se reše unutrašnjih otpora i blokada u vezi životnih prilika (šta je za njih moguće), uspeha, finansija, intimnosti (ovde spada i sex), produbljivanje odnosa...U ovom periodu se mogu rešiti svakodnevnih navika, koje su im više štetila. Period od dve nedelje pre i posle eklipse će biti emotivniji, jer će tada isplivati sve potisnute nakupljene emocije, traume itd. U tom periodu Vam ne savetujem da nastavite da potiskujete sve to što bude izašlo, jer ćete onda biti primorani da na teži način transformišete sve to potisnuto. Ovaj video Vam može pomoći da što lakše prodjete kroz ovaj period (https://www.youtube.com/watch?v=knTn9QxpBD8).

Druga totalna solarna eklipsa odviće se 02.07. Nalaziće se u znaku Blizanci, u konjukciji sa Rahuom, u opoziciji sa Saturnom, Ketuom i Plutonom i u kvadratu sa Kironom. Ova eklipsa Strelčevima donosi velike promene u bitnim partnerskim odnosima. Ovo je naglašen period kada se mogu razvesti ili završiti sa vezama. Ako su u partnerstvu koje nije zasnovano na stabilnim temeljima ili će završiti sa tim odnosom ili će se on drastično promeniti. Razlog toga je završavanje sa karmičkim ciklusom u bitnim partnerskim odnosima. Ukoliko dodje do razvoda ili raskida bitnog partnerskog odnosa, on će doći na neočekivan način i može veoma uznemiriti one koji su se slepo držali za partnera i sam odnos.
Stari sukobi u partnerskim odnosima, koji se nisu razrešavali već neko vreme, će izbiti na površinu pogotovo u periodu od dana eklipse do polovine Septembra, kako bi ste konačno razrešili nesuglasice.

Druga parcijalna lunarna eklipsa odviće se 16.07. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i Ketuom, u opoziciji sa Suncem, Venerom i Rahuom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova eklipsa im donosi totalno otpuštanje sve karme koja je nastala njihovim akcijama i odlukama (nije u pitanju predački karmički ciklus). Dve nedelje pre i posle eklipse će osvestiti koliko je bitno svesno obratiti pažnju na naše akcije i odluke i koliko one utiču na naš život i životne okolnosti. Bitno je da napomenem da vi nećete moći da birate hoćete li da stavite tačku na taj karmički ciklus, već ćete biti primorani.
Ova lunarna eklipsa je period velikog karmičkog čišćenja, a  kulminacija će biti samo u slučaju kulminacije karmičkih ciklusa, a to znači učenje da svaka odluka i akcija ima odredjenu reakciju.



Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu godinu za ovaj podznak... Uživajte!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON