KAKO SU PREKO ASTROLOGIJE PRIKAZANE KARMIČKE VEZE I BRAKOVI


Putem astrologije može se videti da li su prikazane karmičke veze ili karmički brak u natalu, kao i koja je svrha tih odnosa. Uglavnom je to učenje odredjenih veoma bitnih karmičkih lekcija za rast na duhovnom nivou. Pored toga, postoje karmičke veze ili brakovi koji su isplata karmičkog duga koji imate prema drugoj osobi ili ona prema vama. Ti odnosi su veoma teški i često se osoba koja ima da isplati dug drugoj osobi oseća kao da je zacementirana za drugu osobu i sam odnos i da treba tu da ostane neki duži vremenski period. Ono što je bitno je osvestiti da je odnos karmički i da vi isplaćujete karmički dug prema drugoj osobi, te da je ne krivite i ne osudjujete za ono što vam "radi". Tada krećete svesno da isplaćujete karmičke dugove. Samo razumevanje i svesno primenjivanje zakona karme, odabir odluka koje donosite i akcija koje preduzimate će dovesti do lakšeg i bržeg isplaćivanja karmičkih dugova i učenja karmičkih lekcija. Tada se taj odnos menja na bolje, pa, ili ćete imati dosta ispunjeniji i kvalitetniji odnos i brak ili ćete se razići bez mnogo mrcvarenja.
U astrologiji karmu i šta nosimo iz prošlih inkarnacija predstavljaju retrogradne planete, Saturn, Mesec, Pluton, Rahu, Ketu. Karmički znaci su znaci Škorpije i Vodolije. Karmičke kuće su 6., 8., i 12. kuća, dok 4. kuća predstavlja predačku karmu. Šesta kuća predstavlja karmičke neprijatelje i dugove prema njima ili njihove prema nama. Osma kuća predstavlja naše karmičke darove, darove i talente koje smo usavršavali u prošlim inkarnacijama. Ta kuća, takodje, predstavlja našu podsvest i čime je ona popunjena iz prošlih inkarnacija. Dvanaesta kuća predstavlja našu prethodnu inkarnaciju i ova kuća je najbitnija u analizi karme i njenih lekcija.

Napomena: Na sve ovo mora da ukaže više pokazatelja.

Predispozicije za karmičke veze su: 

  • Retrogradna Venera u 4. kući, a da vlada 5. kućom ili da prima jake aspekte od retrogradnih ili karmičkih planeta (planete koje su gore navedene),
  • Retrogradna Venera u 8. kući, a da vlada 12. ili 8. kućom ili da prima jake aspekte od retrogradnih ili karmičkih planeta (planete koje su gore navedene)
  • Retrogradna Venera u 12. kući, a da vlada 4., 8., ili 12. kućom ili da prima jake aspekte od retrogranih ili karmičkih planeta (planete koje su gore navedene),
  • Retrogradna Venera u karmičkim znacima Škorpije i Vodolije, a pogotovo je naglašeno ukoliko Venera prima jake aspekte od retrogradnih i karmičkih planeta (gore su navedene)
  • Retrogradne planete u 5. kući, a pogotovo ukoliko se Rahu ili Ketu nalaze u tom polju ili su u konjukciji sa vladarem 5. kuće.
  • Vladar 5. kuće u konjukciji sa retrogradnom planetom i kada se nalazi u karmičkim znacima Škorpije i Vodolije,
  • Vladar 5. kuće u 4., 8. ili 12. kući, ovo je naglašeno kada se vladar nalazi u jakom aspektu sa retrogradnim ili karmičkim planetama (koje su gore navedene), kada se nalaze u karmičkim znacima Škorpije i Vodolije.
Predispozicije za karmički brak:

  • Retrogradna Venera u 7. kući ili je vladarka 7. kuće i kada se nadje u jakom aspektu sa retrogradnim ili karmičkim planetama (gore su navedene), u karmičkim znacima Škorpije i Vodolije,
  • Retrogradne planete u 7. kući, a pogotovo ukoliko se više od dve retrogradne planete nalaze u toj kući,
  • Vladar 7. kuće u 4., 8. ili 12. kući, pogotovo je naglašeno kada je planeta retrogradna ili kada se nalazi u jakim aspketima sa karmičkim planetama (koje su gore navedene) ili u karmičkim znacima Škorpije i Vodolije,
  • Vladar 8. kuće u 7. kući, pogotovo je naglašeno kada je vladar retrogradan ili se nalazi u jakim aspektima sa retrogradnim ili karmičkim planetama, u karmičkim znacima,
  • Vladar 12. kuće u 7. kući, pogotovo je naglašeno kada je vladar retrogradan ili se nalazi u jakim aspektima sa retrogradnim ili karmičkim planetama, u karmičkim znacima.
  • Vladar 7. kuće u 6.kući, pogotovo je naglašeno kada je vladar retogradan ili se nalazi u jakim aspektima sa retrogradnim ili karmičkim planetama, u karmičkim znacima.
Karma nije izričito loša, sve to zavisi od naših odluka i akcija. Ukoliko više predispozicija za karmičke veze ili brakove primaju harmonične aspekte u natalu to ukazuje na dobru karmu, na nešto što ste zaslužili iz prošlih inkarnacija i vaših dela. Dok, kada je više predispozicija za karmičke veze i brakove neharmonično aspektovano u natalu to ukazuje na karmičke isplate koje su teže. Prihvatanjem i učenjem lekcija koje ti odnosi nameću , kao i svesnost pri donošenju odluka i delovanja će mnogo pomoći da na bolji i lakši način završite sa tim isplatama. 
Što pre naučimo karmičke lekcije, pre ćemo se osloboditi karme i nećemo se pitati zašto i dokle će neke loše stvari da nam se dešavaju i ponavljaju.

Za kraj ostavljam video koji može da vam pomogne da lakše savladate karmičke lekcije.



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON