RETROGRADNA VENERA U 2020. GODINI I NJEN UTICAJ NA SVE PODZNAKE(13.05. - 25.06.)


Venera ove godine od 13.05. kreće sa svojim retrogradnim hodom. Nalaziće se u znaku Bika, po True Sidereal sistemu kalkulacije. Do 05.06. (na dan pomračenja Meseca u znaku Škorpije) će se nalaziti u kvadratu sa Neptunom u znaku (konstalaciji) Ribe, a do 08.06. će se nalaziti u kvadratu sa Marsom u znaku (konstalaciji) Vodolije. Kasnije Venera dobija harmonične aspekte, a pogotovo od Kirona u znaku (konstalaciji) Ribe i od Saturna koji se nalazi na početku znaka (konstalacije) Jarca.
Do 05. Juna kvadrat sa Neptunom ukazuje na otkrivanje prevara u partnerskim odnosima. Ovde se ne misli samo na ljubavne odnose. Takodje donosi skidanje ružičastih naočara u polju partnerskih odnosa. Pošto se Venera nalazi u znaku (konstalaciji) Bika, to ukazuje da smo bili veoma vezani za te situacije, osobe, partnere. Kvadrat sa Neptunom, takodje, ukazuje na suočavanje sa osobama koje su nas prevarile, gde smo testirani da li ćemo ponovo da padnemo na iste prevare, laži i igrice. To je period kada se isceljuje naivnost i kada se jačaju lične granice i asertivnost. Na to ukazuje i kvadrat sa Marsom koji može navesti da naglo postavljamo lične granice. Možemo imati izazove sa disbalansom u postavljanju zdravih ličnih granica i asertivnosti. Kvadrat sa Marsom, takodje, ukazuje na burniji period u partnerskim odnosima (ne samo ljubavnim) i na povećane sukobe i rasprave sa drugim ljudima. Pomračenje Meseca u znaku (konstalaciji) Škorpije koje će se odigrati 05.06. i koje pravi opoziciju i sa retrogradnom Venerom donosi isplivavanje svih povreda u polju samopouzdanja i ljubavi prema sebi. Par dana pre i posle pomračenja Meseca je divan period da provedemo u isceljenju svih emocionalnih rana koje su vezane za našu vrednost i zaslugu, kao i ljubav prema sebi, samopouzdanje i koje su nas kočile da ispunimo naše potencijale. O pomračenju Meseca u znaku (konstalaciji) Škorpije ću pisati u narednim tekstovima. 
Pred kraj retrogradnog hoda, Venera, će imati podršku i od Saturna (trigon) koji joj daje podršku da se postave novi, zdravi temelji na poljima lične stabilnosti, vrednosti, samopouzdanja, obilja u svim poljima, partnerskim odnosima. 

👸ŠTA OVAJ RETROGRADNI POKRET VENERE DONOSI SVIM PODZNACIMA👸

Podznak Ovan: Za ovaj podznak, Venera, vlada 2. i 7. kućom i nalazi se u njihovoj drugoj kući. To ukazuje da će početkom njenog retrogradnog hoda (od 13.05. do 08.06.) biti suočeni sa svim ranama i uspomenama iz prošlosti koje su uticala na njihov manjak samopouzdanja i osećaja sopstvene vrednosti, a istovremeno su stvarale izazove i blokade u polju davanja i primanja, obilja (materijanog i nematerijalnog), uspostavljanja pravih prijateljstava i uživanja u socijalnim interakcijama. Ukoliko su bili povređeni, izdani, ismevani ili na bilo koji način omalovažavani od strane prijatelja ili od grupa u prošlosti, ovo je period kada će te rane izroniti kako bi ih iscelili i kreirali bolja iskustva u polju prijateljstava i drugim socijalnim interakcijama. Takodje je i prikazan povratak bivših prijateljstava u tom periodu, ali bi sada trebalo da postave zdrave lične granice, sa njima i podignu nivo asertivnosti. 
Prikazano je da treba da od 29.05. do 08.06. obrate pažnju na sukobe u prijateljskim odnosima, kao i sa onima koji pokušavaju da se vrate u njihov život. Postavite zdrave lične granice, ali ne ulazite u rasprave sa njima. Period koji sam prethodno naglasila je, takodje, period koji ih primorava da oproste svim tim bivšim prijateljima i da otvore vrata za nova i zdrava prijateljstva.
Kraj Venerinog retrogradnog hoda i podrška koju dobija od Saturna im donosi veliku priliku da izgrade svoje samopouzdanje ili da ga podignu na viši nivo, da nauče da imaju balans u davanju i primanju. Trigon sa Saturnom im takodje donosi prilike u polju finansija i materijalnog obilja. Novi poslovi sa boljim uslovima i zaradom ili povećanje plate i napredovanje na poslu su takodje prikazani.
U polju ljubavi ovaj retro hod Venere donosi im transformacije u tom polju. Od 13.05. do 05.06. će biti suočeni sa uvidjanjem istine u vezi partnera ili odnosa. Za slobodne pripadnike ovog podznaka taj period (13.05. - 05.06) donosi otkrivanje istine vezane za tajne obožavaoce. Takodje, za slobodne pripadnike ovog podznaka, taj period može i doneti otkrivanje pravih osećanja osobe prema kojoj oni gaje osećanja, a to otkrivanje će uticati da oni krenu napred u polju ljubavi (bilo da se svidjaju toj osobi ili ne).
Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. donosi priliku slobodnim pripadnicima ovog podznaka da udju u zdravu i stabilnu vezu, a onim zauzetim da podignu svoju vezu na viši nivo ili da završe one odnose koji nisu bili zdravi za obe individue i za njihov lični rast. U tom periodu, takodje, mogu upoznati partnera preko posla ili na poslu. Takodje je prikazan moguć ulazak u vezu sa nadredjenima na poslu.

Podznak Bik: Za ovaj podznak, Venera, vlada njihovom 1. i 6. kućom i nalaziće se u njihovoj 1. kući. To ukazuje da će početkom njenog retrogradnog hoda (od 13.05. do 08.06) biti suočeni sa svim pogrešnim koracima u polju ličnosti i njihovog predstavljanja drugima, prijateljstava, ličnih aspiracija i ciljeva, kako bi to ispravili. U tom periodu, takodje, je prikazano otkriće tajni i tajnih delovanja od strane prijatelja ili društvene grupe. Tada treba obratiti pažnju na potrebe prejedanja kako bi se potisnuo naboj emocionalnih rana koje izlaze na površinu. Pogotovo je naglašeno prejedanje slatkišima. Ukoliko imaju neke hronične bolesti, ovo je period kada treba da obrate pažnju na isceljenje. Takodje je prikazano i menjanje zastarelih, nezdravih i neproduktivnih navika u one koje im služe i koje su dobre za njihovo fizičko, mentalno i duhovno zdravlje. Promena će biti i u polju karijere, a pogotovo u odnosu sa kolegama i nadredjenima. Ukoliko su imali ljubavnu aferu sa nadredjenima to je period kada će se za nju saznati, a čije će saznanje uticati na lošije odnose sa kolegama ili čak na gubitak pozicije. Isto se odnosi i na finansijske afere na poslu. Ukoliko ih nisu cenili na poslu, ovo je period kada će ili otići na bolje radno mesto ili će konačno zadobiti bolju poziciju i platu.
U polju ljubavi ovaj retro hod Venere slobodnim pripadnicima ovog podznaka može da donese ulazak u odnos sa nadredjenima na poslu ili sa osobama koje su višeg društvenog statusa od njih. Onim zauzetim pripadnicima može da donese mogućnost ulaska u aferu sa kolegom, nadredjenim ili sa nekim ko ima veći autoritet od njih. Moram da naglasim da ukoliko udju u aferu,  kasnije mogu imati dosta problema u mnogim životnim poljima. Ovo se takodje odnosi na slobodne pripadnike ovog podznaka, pošto je i za njih prikazan moguć ulazak u aferu sa zauzetom osobom.
Saturn će im doneti podršku u zasnivanju zdravih partnerskih odnosa, koji neće loše uticati na njihov život i imidz u društvu.

Podznak Blizanci: Za ovaj podznak, Venera, vlada 12. i 5. kućom i nalaziće se u njihovoj 12. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa isplivavanjem tajni vezanih za njihov status u društvu, posao, nadredjene i sve što se možda radilo njima iza ledja od strane kolega, nadredjenih ili onih koji imaju moćnije društvene pozicije od njih. Ukoliko su ih takve individue kočile u njihovom ličnom i poslovnom ostvarenju i napretku to je period kada ne samo da će saznati za to, već će te individue dobiti svoju karmu zbog svojih delanja. Od 13.05. do 08.06. bi trebalo da obrate pažnju i da ne ulaze u ogovaranja sa poslovnim saradnicima, kao i da čuvaju svoje tajne od drugih, kako ne bi bili predmet ogovaranja koji može da donese poteškoće na poslu ili u ličnom statusu. Takodje u tom periodu može doći do naglog osvešćavanja kojim poslom zaista treba da se bave.
Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. može da im donese dobitak materijalnog obilja od strane tajnih ili nepoznatih izvora ili iz inostranstva. Takodje je tada i izražena mogućnost za dobijanjem veoma bitnih informacija kroz snove, vizije, okultne nauke (astrologija, tarot karte itd.) ili preko detektivskih agencija.
U polju ljubavi ovaj retro hod Venere donosi slobodnim pripadnicima ovog podznaka mogućnost ulaska u tajnu vezu. Doza tajanstvenosti i skrivanja je prikazana, kako bi mogli bolje da se upoznaju, bez mešanja drugih. Zauzeti pripadnici ovog podznaka će prolaziti kroz transformacije i promene u svojim odnosima. Oni odnosi koji nisu zdravi i ne služe obema osobama za lični rast i razvoj, će se završiti. To se odnosi i na bračne zajednice.

Podznak Rak: Za ovaj podznak, Venera, vlada 11. i 4. kućom i nalaziće se u njihovoj 11. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju prijateljstava. Otkriće  ko su im zaista prijatelji. Ukoliko im je neko od "prijatelja" radio iza ledja za to će saznati u ovom periodu. Takodje je prikazano otkrivanje sexualnih afera gde je umešan neko od "prijatelja". Ili, ukoliko su sami imali erotske odnose sa nekim iz grupe prijatelja, to će se razotkriti. Šta god se bude otkrilo, prikazano je da će doneti zavist, ljubomoru i rasprave, kao i završetak nekih prijateljskih odnosa. Takodje je prikazano da će u periodu od 13.05. do 08.06. žene saznati da imaju suparnicu ili lažnu prijateljicu koja je pokušala da ih spreči da uspeju u životu preko nekih mračnih stvari (magije, čini itd.), koje nemaju veze sa okultnim naukama. Ovo sve naglašavam zato što se Mars nalazi u njihovom 8. polju u kvadratu sa Venerom u 11. polju. Kada je stresan aspekt uključen tada ukazuje na negativne crte odredjene kuće, a negativne crte 8. kuće su bavljenje crnom magijom. Moram da napomenem da se vibracije planete dižu i da se od ove godine i u budućnosti ljudi više neće baviti takvim lošim stvarima.
Trigon sa Saturnom (11.06. - 25.06.) im daje podršku da izgrade zdrave partnerske odnose (ljubavne i poslovne). 
Slobodni pripadnici ovog podznaka će imati priliku da udju u zdravu vezu sa stabilnom i zrelijom osobom. Zauzeti pripadnici ovog podznaka će imati priliku da podignu svoj odnos na viši nivo. Ukoliko su u odnosu sa pogrešnom osobom, postoji mogućnost da završe sa tim odnosom u ovom periodu.

Podznak Lav: Za ovaj podznak, Venera, vlada 10. i 3. kućom i nalazi se u njihovoj 10. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju karijere, nadredjenih i njihove uloge u svetu (životne svrhe). To je period kada ih duša zove da izadju iz iluzija i postanu svesni sebe i svoje životne svrhe i da hrabro zakorače ka njoj. Od 29.05. do 08.06 mogu imati izazove i rasprave sa poslovnim saradnicima i ljubavnim partnerima. U tom periodu, takodje, mogu završiti sa poslovnim saradnjama koje nisu u skladu sa njihovom svrhom i sa tim šta su oni došli ovde da ispune, kao i sa ljubavnim odnosima koji ne podržavaju i koče njihovu životnu misiju. To je, takodje, period kada završavaju sa karmom koja ih je držala zaglavljenima. Ukoliko su u karmičkom braku, u ovom periodu će to da se završi. 
Trigon sa Saturnom (11.06. - 25.06) im donosi podršku da pretvore svoja interesovanje u biznis i u svim kreativnim poduhvatima. One pripadnice podznaka koje žele da ostanu u drugom stanju će imati podršku od Saturna u tome. Slobodnim pripadnicima ovog podznaka donosi priliku da upoznaju partnera preko posla. Zauzetim pripadnicima ovog posla donosi podršku u tome da im odnos bude romantičniji i strastveniji. 

Podznak Devica: Za ovaj podznak, Venera, vlada 9. i 2. kućom i nalazi se u njihovoj 9. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju edukacije, medija, uverenja (verovanja o sebi, svetu...), oca i očinske figure, poslovnih partnera i ljubavnih i bračnih partnera. U ovom periodu mogu postati svesni kojim izvorima treba da se okružuju, iz kojih izvora da se edukuju. Oni koji studiraju će u tom periodu imati izazove sa profesorima i moguće blokade u učenju i primanju informacija, a takodje je prikazano i da će neki da shvate šta zaista žele da studiraju i da će promeniti tokove školovanja. 
Od 13.05. do 08.06. bi trebalo da obrate pažnju na sva poslovna i pravna pitanja i da dobro provere sva dokumenta i saradnje. Oni koji imaju neke parnice ili koji čekaju na pravdu preko suda u nečemu, će se u ovom periodu suočavati sa drugom stranom koja će pokušati da manipuliše i prevari tok sudjenja. Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. može da pomogne u pravnim i poslovnim sferama.
U polju ljubavi je prikazano vraćanje bivših ljubavi, a od 11.06. do 25.06 je prikazano i moguće pomirenje sa nekim iz prošlosti. Oni koji su zauzeti će imati priliku da podignu svoju vezu na viši nivo. Otvorene su prilike za začećem i za zauzete i za slobodne pripadnike ovog podznaka (pogotovo naglašen period za to je od 11.06. do 25.06.). 

Podznak Vaga: Za ovaj podznak, Venera, vlada 1. i 8. kućom i nalazi se u njihovoj 8. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju karijere i kolega. Takodje ih tada čeka i suočavanje sa svojom tamnom stranom ličnosti i sa svim potisnutim emocijama, ljutnjom i strahovima. To će sve izaći na površinu kako bi  transformisali i iscelili. Takodje je prikazana mogućnost da imaju tajnu suparnicu koja je ljubomorna na njih i koja je radila neke čini, a najviše su naglašene čini zbog ljubomore na lepotu. Ukoliko je imaju, ovo je period kada će saznati za to.  Podrška od Saturna će učiniti da takvi, od 11.06. do 25.06., dobiju karmu za svoja dela.
U polju ljubavi može doneti ulazak u veoma intenzivan i strastven odnos sa osobom koja nije površna, koja je tajanstvena i koja je imala dosta odnosa, koje dobro krije. Prikazano je da sa takvom osobom mogu odmah da urone u sexualne avanture, a taj partner je prikazan kao neko ko pogotovo voli da dominira u sex-u, nešto kao Kristijan Grej. Oni zauzeti u ovom periodu mogu biti u iskušenju da udju u aferu sa veoma privlačnom osobom, sa kojom znaju da će imati dobar sex. Neće biti lako da odole ovom izazovu.  Ukoliko odluče da se upuste u aferu mogu imati izazov sa začećem. Ukoliko dodje do toga, Saturn će dati podršku da na što lakši način završite sa starim odnosom i usmere se ka formiranju porodice.

Podznak Škorpija i Zmijonoša: Za ovaj podznak, Venera, vlada 7. i 12. kućom i nalazi se u njihovoj 7. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju partnerstava (poslovnih i ljubavnih). Ukoliko su bili prevareni od poslovnih ili ljubavnih partnera u ovom periodu će se to otkriti. Ovo je, takodje, period kada otkrivaju svoje greške u koracima u uspostavljanju odnosa i partnerstava sa drugima. Kada Saturn od 11.06. do 25.06. bude krenuo da daje podršku Veneri, tada će imati šansu da postave zdrave temelje u sklapanju svih partnerskih odnosa, kao i upostavljanje balansa izmedju davanja i primanja.
Od 29.05. do 08.06. je period kada će im izlaziti potisnute emocije, a pogotovo su naglašene emocije potisnute ljutnje, zavisti i ljubomore. To je period kada sve to što je potisnuto izlazi kako bi se očistilo i transformisalo. Oni koji su u vezama u ovom periodu mogu imati izazove sa ljubomorom kao i sa burnim raspravama u vezi nečeg prećutanog iz prošlosti.


Podznak Strelac: Za ovaj podznak, Venera, vlada 11. i 6. kućom i nalazi se u njihovoj 6. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju karijere, kolega, zdravlja, ishrane, navika, porodičnih odnosa. Veoma je prikazano da će neke tajne i iluzije u vezi posla i kolega da izadju na površinu. To je period kada izlaze sve iluzije u vezi onoga što je dobro za njih i njihovo zdravlje. U tom periodu, takodje, mogu saznati koje namirnice im smetaju, a koje im daju životnu energiju i zdravo utiču na njih i njihovu vitalnost. Prikazano je da u navedenom periodu mogu imati problema sa disanjem. Za pripadnike ovog podznaka koji imaju problem sa šećerom, od 13.05. do 05.06. je naglašen period kada treba da obrate pažnju na svoje zdravlje i da se ne nerviraju. Navedeni period je period kada bi trebalo da se obrati pažnja i na uvodjenje zdravih i produktivnih navika, koje itekako utiču na kvalitet života. 
Od 29.05. do 08.06. su prikazani mogući izazovi na poslu i sa kolegama, kao i suparništvo. To je period kada treba da se založe za sebe i svoje ideje i projekte, ali bez ulaska u bespotrebne rasprave. Takodje, u tom periodu treba da dobro otvore oči i da spreče nameštaljke iza ledja. 
Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. im donosi podršku da izgrade zdrave i produktivne navike, da pokrenu svoje poslovne ideje i da ih materijalizuju, da ojačaju svoj imunitet.

Podznak Jarac: Za ovaj podznak, Venera, vlada 5. i 10. kućom, i nalazi se u njihovoj 5. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju ljubavnih odnosa, kreativnih talenata i poznanstava/drugarstava. Tada mogu spoznati svoje talente, kojih pre nisu bili svesni. Naglašeno je otkrivanje svih prevara koje su nastale od partnera ili od poznanika. U tom periodu bi korisno bilo da porade na uspostavljanju boljih tehnika u ljubavnim odnosima. To je, takodje, period kada je naglašeno vraćanje bivših ljubavi. Ali, njih i ljubavne odnose, generalno, neće smeti više da gledaju sa ružičastim naočarima. Od 29.05. do 08.06. je prikazana iritacija zbog ljubavnih odnosa i partnera. Oni koji su zauzeti u tom periodu mogu imati izazove sa partnerima, kao i povećane sukobe. 
Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. im daje podršku da pretvore svoje talente u biznis, kao i da svoje kreativne zamisli i projekte materijalizuju.

Podznak Vodolija: Za ovaj podznak, Venera, vlada 9. i 4. kućom i nalazi se u njihovoj 4. kući. To ukazuje da će od 13.05. do 25.06. biti suočeni sa skidanjem iluzija u polju emocija i njihovih ispoljavanja, porodičnih odnosa, predaka, imovine, materijalnog obilja i njihove vrednosti (samopouzdanje). Ovo je period kada više neće smeti da potiskuju svoje emocije i potrebe. Ukoliko imaju dosta potisnutih emocija, to je period kada će one izlaziti kako bi se očistile i transformisale. Takodje će imati spoznaju vezano za svoje pretke, a te spoznaje će im pomoći da lakše očiste predačku liniju i sve što su nasledili od predaka da transformišu. 
Od 29.05. do 08.06. bi trebalo da obrate pažnju na povrede i da ne budu brzopleti u donošenju odluka, kao i u preduzimanju akcija. 
Trigon sa Saturnom od 11.05. do 25.06. im donosi podršku da se povežu sa sobom na dubljem nivou i da dodju do spoznaje sebe i onoga šta oni zaista žele u životu, razloga zbog koga su došli u ovu inkarnaciju.

Podznak Ribe: Za ovaj podznak, Venera, vlada 8. i 3. kućom i nalazi se u njihovoj 3. kući. To donosi da će u periodu od 13.05. do 08.06. biti suočeni sa skidanjem ružičastih naočara u polju svoje ličnosti, životne svrhe, načina kako se predstavljaju drugima, načina komunikacije. U tom periodu bi trebalo da obrate pažnju na komunikaciju, pošto je naglašeno da se mogu izražavati sasvim suprotno od onoga što žele da se shvati, a takodje je prikazana i verovatnoća pogrešnog shvatanja drugih. Kako ne bi ušli u neke probleme zbog nejasnog izražavanja i razumevanja drugih, bilo bi dobro da se nikakve odluke i zaključci ne donose u tom periodu. 
Od 29.05. do 08.06. će biti suočeni sa svojom podsvešću. Tada će, takodje, izaći na površinu sve rane, traume, strahovi koji su neko duže vreme bili zatrpani u njihovoj prošlosti, zato što im je bilo previše bolno da se sa njima suoče. Sada se treba sa njima suočiti  kako bi ih iscelili. U tom periodu pazite kako vozite i obratite pažnju ko vas vozi, jer je prikazana mogućnost saobraćajnih nesreća.
Trigon sa Saturnom od 11.06. do 25.06. im daje podršku da se povežu sa samim sobom (svojom dušom) i da spoznaju razlog svog postojanja i životnu svrhu. Tek tada će biti istinski srećni jer će živeti u skladu sa onim zašto su ovde došli. To se zove skidanje ega i osveštavanje njegovog nametanja životnih vrenosti i prioriteta, na uštrb onih pravih i istinskih. Takodje će u tom periodu osvestiti kako mediji nemaju dobar uticaj na njih lično, a  i generalno, te  da moraju da se okrenu istinitim i pravim izvorima saznanja, edukacije. Postajaće sve jasnije kolika je bila manipulacija medija na formiranje javnog mnjenja u mnogim oblastima života. Isto se to odnosi i na idole i heroje, gde će, na kolektivnom nivou, biti otkriveno da su mnogi od njih zapravo anti heroji i anti zvezde.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovaj period. Uživajte i držite se! 👄👸🙌💞









Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON