SUNCE KVADRAT MESEC/MESEC KVADRAT SUNCE


Kvadrat izmedju Sunca i Meseca ukazuje na postojanje disbalansa izmedju svesnog i nesvesnog dela ličnosti, a to se odnosi na svest i podsvest. Uglavnom ova pozicija ukazuje na to da osobe koje su rodjene sa ovim aspektom imaju negativna uverenja o sebi i nisko samopouzdanje koje ih koči da zaista spoznaju sebe, kao i da ostvare svoje potrebe, potencijale. Veoma je bitno da zarone u svoju podsvest (unutrašnje dete) i svoju "tamnu stranu ličnosti" i da prihvate tu stranu, da je zaista zavole i da je iscele od svih blokada i rana. Ovaj aspekt hoće da da neodobravanje u prihvatanju druge strane ličnosti, o kojoj sam prethodno pisala, ali je jako bitno shvatiti da što se više i duže odbija to će im život biti haotičniji i neispunjeniji. 
Problemi sa autoritetom (otac i drugi) su prikazani, sve dok se ne suoče sa strahom od prihvatanja sebe u celosti.Bitno je i razvijanje ljubavi prema sebi, kao i zdravog samopouzdanja. 
Ovaj aspekt nosi i glavnu lekciju prihvatanja ženske i muške energije koja se nalazi u njima i njihovo medjusobno balansiranje. Uskladjivanje muške i ženske energije će im doneti uspeh i sreću.
Sunce u astrologiji predstavlja oca, a Mesec majku, a to ukazuje da je postojalo dosta neizrečene tenzije izmedju roditelja, koju je osoba osećala. Kada je Sunce u znaku Ovna, Lava, Strelca, a Mesec u znaku Raka, Škorpije, Zmijonoše, Ribe, tada ukazuje da otac nije cenio majku i da osoba gledajući pristup roditelja ima izazov sa vezama. Gde, ukoliko je muško, ponaša se kao otac, a ukoliko je žensko privlači partnere koji je tretiraju kao što je njen otac majku. To sve će biti u njihovoj realnosti dok ne osveste te obrasce i ne iscele ih i transformišu. Jer, to nisu oni, to je samo naučeni obrazac.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON