VENERA U PETOJ KUCI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html).
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).

Venera u ovom polju daje talenat za umetnost, kao i veliku mogućnost da se ostvare kao umetnici i da lepo žive od toga. To je pogotovo naglašeno kada je Venera dobro postavljena i kada prima harmonične aspekte od Jupitera, Marsa i Neptuna. 
Boginja lepote i ljubavi se oseća prijatno u ovom polju i daje umeće u zavodjenju i flertu, kao i u socijalnim interakcijama. To su prave modne ikone (pogotovo je to naglašeno kada je Venera u znaku Lava i u harmoničnim aspektima sa Suncem i Jupiterom) i umetničke duše koje uglavnom znaju da iskažu svoje kreativne talente na najbolji mogući način. 
Ova pozicija ponekad ukazuje na to da putem romanse i erotike dolaze do onoga što žele. Dakle, znaju da manipulišu suprotnim polom putem svog seksipila. Oni poseduju veoma zavodljivu auru, koja oduzima dah. Uglavnom imaju dosta romansa i ispunjen ljubavni i sexualni život. Kada se i Mesec nadje sa Venerom u 5. kući ukazuje na veoma plodne osobe. 
Boravak ženske planete u polju dece može da da žensku decu, a to je pogotovo naglašeno ukoliko se i druga ženska planeta, Mesec, nadje tu ili jako aspektuje Veneru. Deca su uglavnom umetnički nadarena i imaju izraženu lepotu.
Afliktovana Venera u ovom polju može da ukaže na blokade u kreativnosti, kao i na blokade u uspostavljanju zdravih ljubavnhi odnosa. Takodje su prikazane i blokade sa začećem, a to se pogotovo odnosi ukoliko Saturn šalje teške aspekte na Veneru.
Pošto Venera vlada i materijalnim obiljem, ova pozicija ukazuje na to da bi jako dobro bilo da svoje strasti pretoče u biznis. Ne samo da bi time imali materijalno ispunjenje već i lično. Venera u ovom polju može da da slavu, pogotovo ukoliko se nalazi u konjukciji sa Jupiterom i Suncem ili ukoliko se nalazi u trigonu sa navedenim planetama, kada vladar Mc point-a pravi konjukciju ili trigon sa Venerom ili se nalazi u 1., 7., 10. kući i kada se nalazi u harmoničnim aspektima.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! 💋 💃👯







Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON