VENERA U ASTROLOGIJI


Boginja lepote, šarma i nežnosti, poznatija kao Venera ili Afrodita je zadužena za mir, balans i pravdu (pored Jupitera i Saturna). Njena simbolika je da se sve na lep način da rešiti. Venera voli da uživa i da je okružena lepim i prijatnim stvarima, ljudima, situacijama i dogadjajima. Vlada modom i dizajnom. Ima oko za umetnost. Poznata je po dobrom stilu. Graciozna je i ima lepe manire. Ona je prava dama. Mars i Pluton su opsednuti njenim šarmom i ženstvenošću. Pluton potajno želi da je kontroliše i ima samo za sebe. Zbog toga kada su uključeni jaki aspekti (konjukcija, inkonjukcija, opozicija, kvadrat) izmedju Venere i Plutona, osoba privlači partnera koji je opsednut njom i koji želi da je poseduje duhom, umom i telom, da bude samo njegova. 

Venera vlada ženstvenim znacima Bikom i Vagom. Egzaltirana je u magičnom znaku Ribe.

U ženskom horoskopu predstavlja našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama.
U muškom horoskopu ukazuje na to kakve žene vole i na to kakve ih žene privlače. Venera predstavlja i suprugu (uz planete u 7. kući, vladara 7. kuće i aspekte koji se formiraju) 

Коментари

  1. Da li mozete nesto napisati o dobro postavljenoj Veneri u sestoj kuci u Raku. Kakva zanimanja ,poslovi bi joj odgovarali?

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON