VENERA U SEDMOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji (http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html).
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).

Boginja lepote, ljubavi, mira i pravde u ovom polju daje izrazit talenat za diplomatiju. To je pogotovo naglašeno kada se Venera nadje u znaku Vage i kada prima harmonične aspekte od drugih planeta. Dobro postavljena Venera u ovom polju ukazuje na razvijene manire, gracioznost, damski/dzentlmenski stav, kao i cenjene i priznanje u društvu. 
Dobro postavljena Venera u ovom polju ih nagradjuje lepim i harmoničnim brakom, koji je pun razumevanja. Često su te žene na neki način muze svojim bračnim partnerima. Umetnički darovi i talenti mogu dosta da im se razviju u braku, kao i putem bračnog partnera (misli se u vidu inspiracije). Žene sa ovom pozicijom, a pogotovo kada se Venera nadje u znaku Vage, Ribe, Bika, su verne svojim partnerima i porodici i njima su najbitniji njihov brak, partner i porodica. Venera u tim znacima u ovom polju, takodje, daje talenat i umeće u kulinarstvu i ukazuje da su dobre domaćice, supruge i majke (ne samo zato što znaju da kuvaju 😊).
Osobe sa Venerom u znaku Jarca u ovom polju ukazuje na osobe koje imaju tradicionalni brak i koje uglavnom, ukoliko to cela natalna karta potvrdjuje, imaju dug i stabilan brak. To su, takodje, osobe koje će dosta pretrpeti kako bi brak opstao. Treba da obrate pažnju da ne trpe bilo koji oblik zlostavljanja (fizičkog, psihičkog, emotivnog, duševnog). Ukoliko to postoji to nije brak koji je na zdravim i stabilnim temeljima i zato ne treba da se održava. Ta pozicija, takodje, ukazuje i da izmedju supružnika postoji karmički dug koji u ovom životu moraju da isprave i zato su takvi brakovi teški. To je pogotovo naglašeno kada je Venera u retrogradnom hodu, kao i Saturn i kada Saturn prima nehamonične aspekte i kada šalje neharmonične aspekte na Veneru.
Venera u znaku Škorpije u ovom polju ukazuje na brak koji je pun strasti i varnica. Ukoliko su neharmonični aspekti uključeni na Veneru, Marsa i Plutona i ukoliko oni šalju stresne aspekte na Veneru tada ukazuje na veoma intenzivan brak, koji je pun strasti, borbe izmedju ljubavi i mrznje, opsesivnosti i ljubomore (nezdrave). Kada Pluton i vladar 8. kuće šalju neharmonične aspekte na Veneru u znaku Škorpije u ovom polju ukazuje na neku vrstu umešanosti sa crnom magijom ili osoba sa tom pozicijom je preko čini ili nečeg sličnog došla do braka, pa kasnije plaća karmu za to preko teškog i haotičnog braka ili je neko pokušao da baci neke čini na njihov ljubavni i bračni odnos i sklad. Venera u znaku Škorpije u ovom polju ukazuje na veoma bitne lične i duhovne transformacije koje se dogadjaju kroz brak i partnera. Kada su harmonični aspekti uključeni tada se te transformacije dogadjaju na brz i lagodan način, a kada su uključeni neharmonični aspekti uključeni tada ukazuje na teže i odugovlačene transformacije.
Venera u znaku Zmijonoše u ovom polju ukazuje na znatno duhovno i energetsko isceljenje kroz brak i partnera. Naravno, sa Zmijonošom, se to dogadja preko suočavanja sa otrovnom stranom ličnosti, karaktera, emocija i totalnom transformacijom tih nižih energija. Ta pozicija može da ukaže na brak sa osobom koja se nalazi u medicinskoj struci ili je iscelitelj (Reiki, Rekonekcija, Theta healing). Venera u znaku Zmijonoše u ovom polju ukazuje na to da su primorani da iscele i otrovnu stranu ljubomore u ovoj inkarnaciji.
Venera u znaku Ribe ukazuje na brak sa srodnom dušom, dušom partnerom ili sa blizanačkom dušom. Iz koje god tri navedene sfere da su duhovno povezani, oni su zajedno pre dolaska u ovu inkarnaciju dobili zadatak od Boga da zajedno putem njihovog spajanja u materijalnom svetu imaju svrhu da putem njihovog braka i uzajamnog odnosa dižu vibracije planete i tako pomažu celom čovečanstvu. To je pogotovo naglašeno kada Venera prima harmonične aspekte od drugih planeta, a pogotovo od Jupitera i Neptuna (vladari znaka Ribe). 
Afliktovana Venera u znaku Ribe ukazuje na izazove u braku  zbog nekih prevara, zabluda i izražene naivnosti. Takva Venera, takodje, može da ukaže na više brakova.
Uglavnom pozicija Venere u ovom polju ukazuje na to da su bračni partneri veoma lepog i prijatnog izgleda, a pogotovo kada se Venera nadje u znaku Vage, Bika, Ribe. U znaku Device ukazuje na partnere koji vole savršeno da izgledaju, koji su uvek pedantni i uredni. Venera u znaku Škorpije ukazuje na tamnopute, mačo misteriozne partnere, koji imaju jak magnetizam i izražajnu seksualnu energiju.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte!







Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON