DECA U ASTROLOGIJI

U astrologiji polje dece predstavlja 5. kuća.
Planete koje se nalaze u 5. kući, vladar 5. kuće, njegovi aspekti, kao i dispozitor igraju bitnu ulogu.
Ukoliko niste sigurni koje planete imate u 5. kući po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

                                 PLANETE U 5. KUĆI

Sunce u 5. kući: Ukoliko je Sunce u znacima: Ovan, Strelac, Lav i ukoliko vladar 5. kuće nije Venera ili Mesec, ukazuje na decu muškog roda. Sunce u dobrim aspektima pokazuje decu koja su aktivna, puna samopouzdanja, živahne su prirode i vole da se zabavljaju, popularni su u društvu, vole da se druže i da budu "glavni". 

Mesec u 5. kući: Ukoliko je Mesec u znacima: Bik, Rak, Vaga, Ribe i ukoliko se i Venera nadje u 5. kući ili ako je vladar 5. kuće, ukazuje na žensku decu. Mesec u dobrim aspektima daje osećajnu, senzitivnu, maštovitu, pomalo stidljivu decu. Ukoliko Mesec prima neharmonične aspekte ukazuje da dete, ali i osoba koja ima ovo u natalnoj karti, ima probleme sa hormonima.

Merkur u 5. kući: Ukoliko je Merkur u znacima Blizanci ili Ribe može da da blizance. Merkur u znaku Device daje inteligentnu, analitičnu, praktičnu decu. Merkur u dobrim aspektima daje komunikativnu, zabavnu decu. Ukoliko je Merkur u znaku Ribe i u neharmoničnim aspektima ukazuje da je dete umetnička duša i da je sanjar.

Venera u 5. kući: Ukoliko je Venera u znacima: Vage, Ribe, Bika, Raka i ukoliko je u konjukciji sa Mesecom ili je Mesec vladar 5. kuće daje žensku decu. Venera u dobrim aspektima daje kulturnu, vaspitanu, balansiranu, lepu decu. 

Mars u 5. kući: Ukoliko je Mars u znacima: Ovan, Lav, Strelac, Škorpija i ukoliko je u konjukciji sa Suncem ili sa Jupiterom ili ukoliko su Sunce ili Jupiter vladari 5. kuće daje mušku decu. Mars u dobrim aspektima daje aktivnu, borbenu, entuzijastičnu decu. Ukoliko je Mars u znaku Raka daje ne tako aktivnu i borbenu decu, deca su stidljiva i plaše se da se ispolje.

Jupiter u 5. kući: Ukoliko je Jupiter u znacima: Strelac, Lav, Ovan i ukoliko je u konjukciji sa Marsom ili Suncem ili ukoliko su Mars i Sunce vladari 5. kuće daje mušku decu. Jupiter u dobrim aspektima daje optimističnu, aktivnu, entuzijastičnu, pravednu decu. 

Saturn u 5. kući: Ukoliko je Saturn u znacima: Jarac, Vaga, Vodolija, Bik, Devica, daje odgovornu, disciplinovanu, pomalo stidljivu decu. Kada je Saturn aflikotvan ukazuje na veoma ozbiljnu i odgovornu decu, kao i na to da su osoba i dete karmički povezani (isplata karme). 

Rahu u 5. kući: Rahu u 5. kući daje egzotičnu, drugačiju decu. Ovo je pozicija koja često može da da začetak pre braka. Ukoliko je prikazan strani partner/ka u natalu ukazuje da će dete biti drugačije baš zato što je i stranog porekla.

Ketu u 5. kući: Ketu u 5. kući može da ukaže na povučenu, spiritualnu decu. Ova pozicija može da ukaže na samo jedno dete. Osoba ima spiritualnu konekciju iz prošlih inkarnacija sa detetom.

Uran u 5. kući: Uran u 5. kući daje neobičnu, zanimljivu, genijalnu decu. Ovo su deca koja neće pratiti pravila i koja će pratiti svoj put. Ova pozicija ukazuje na iznenadnu i neočekivanu trudnoću. Kada je Uran afliktovan ukazuje na povećani bunt kod dece.

Neptun u 5. kući: Neptun u 5. kući daje senzitivnu, osetljivu decu. Deca su umetničke duše, privlači ih filmska scena i fotografija. Kada je Neptun afliktovan ukazuje na veoma senzitivnu decu, koja će biti veoma povučena i naivna, laka su meta manipulatora.

Pluton u 5. kući: Pluton u 5. kući ukazuje na decu koja imaju jak karakter. Ukoliko je Pluton jak ukazuje da će deca doći do moćnih pozicija. Kada je Pluton afliktovan ukazuje na to da deca mogu upasti u loše društvo (kriminal i mafija).

                          

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON