MESEC U PRVOJ KUĆI


Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i naše odrastanje.
Prva kuća predstavlja nas, naš izgled, kako se predstavljamo drugima, naš životni put.
Ukoliko niste sigurni da li imate Mesec u ovoj kući po True Sidereal sistemu, ovo je link za Vas (http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/07/deca-u-astrologiji.html).

Mesec ovde daje osobama lep izgled, uglavnom ove osobe imaju malo okruglasto lice. Kod ovih osoba su izraženi više ženski hormoni, osim ukoliko se u 1. kući nalaze i "muške planete" Sunce, Jupiter i Mars, u tom slučaju je balans muških i ženskih hormona. Naravno to ne znači da su muškarci sa ovom pozicijom isfeminizirani. Mesec u prvoj kući u muškom horoskopu ukazuje na to da je osećajan, brižan, nežan, vezan za majku. Ovi muškarci, ukoliko Mesec nije afliktovan (Mesec u znaku Škorpije i neharmoničnim aspektima), će biti jako dobri partneri i očevi. 

Osobe sa Mesecom u 1. kući vole da brinu u svojim voljenima, ali vole i da budu zbrinuti. Vezani su za majku i majka igre veoma bitnu ulogu u životu. Kada je Mesec afliktovan ukazuje na vezanost sa majkom, ali isto tako da majka nije imala dobar uticaj na osobu.
Mesec predstavlja našu pravu prirodu i pokazuje ko smo mi zaista iznutra. Kada je Mesec u 1. kući ukazuje da druge osobe mogu da uoče jako brzo našu privatnu stranu, našu pravu prirodu.
Osobe sa Mesecom u 1. kući su sklone menjanju raspoloženja. Jedan čas će biti nasmejani, a posle nekoliko minuta će biti tužni. Kada se Mesec nalazi u znacima: Bik, Devica, Vaga, Strelac, Jarac daje stabilnost Mesecu i osobi i ovde će dosta manje biti sklonosti ka menjanju raspoloženja. 

Kada je Mesec jako aflikotavn ukazuje na sklonost ka emotivnom prejedanju.

Kada je Mesec u znaku Škorpije i kada formira Grand Cross ukazuje na osobe koje imaju mentalnih problema.
Kod neharmoničnih aspekata može da ukaže na disbalans hormona i na sakupljanje vode u organizmu (jer Mesec vlada vodom, znamo da voda vlada 75% našim organizmom). U ovom slučaju treba raditi meditaciju, jogu i sve tehnike i vežbe koje pomažu u balansu emocija i hormona, a samim tim će i problem sa sakupljenom vodom u organizmu krenuti da se rešava.

Žene sa ovom pozicijom su osećajne, nežne brižne. Lako im je da ispolje svoju ženstvenost i nežnost. Ukoliko Mesec nije afliktovan kao majke i supruge biće nežne, pažljive i brižne.

Tri saveta za sve koji imaju ovu poziciju:

  1. Pijte dosta vode,
  2. Trudite se da budete pored veće vode kad god možete (jer će vam to donositi mir)
  3. Uključite se u organizacije za pomoć slabijima (Mesec vlada znakom Raka, koji predstavlja zaštitu slabijih izmedju ostalog)
Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje Mesec u 1. kući. Uživajte! 💖🌝🌙🌜🌛




Коментари

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON