MESEC U ZNAKU BLIZANCI

Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje...
Znak Blizanci predstavlja: promenljivost, društvenost, komunikativnost, dvoličnost, neodlučnost... Ovim znakom vlada Merkur. Zato je jako bitno, ako imate Mesec u ovom znaku da pratite u kom se znaku i kući Merkur nalazi, kao i kakve aspekte prima.
Ukoliko ne znate u kom vam se znaku nalazi Mesec po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovde možete proveriti http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Ako želite da saznate više o True Sidereal sistemu kalkulacije, ali i o drugim sistemima, ovo je link za vas http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html



Mesec ovde daje promenljivost u emocijama. Ove osobe jako brzo zaboravljaju i ne primaju sve k srcu. Ovim osobama nije problem da menjaju svoja uverenja i sve što im ne služi. Otvoreni su, vole da se druže i da uživaju. Sve ih zanima i imaju mnogo interesovanja. Vole da uče nove stvari i da su informisani (nisu štreberi 😊 ).




Kada su harmonični aspekti uključeni na Mesec i Merkur ukazuje da su ove osobe veoma komunikativne. Majka je žena koja je komunikativna, voli da se zanima svojim hobijima. Odnos sa majkom je prijateljski i izmedju osobe i majke je bilo uključeno dosta komunikacije. Ovo su osobe koje nisu zarobljene emocijama, brzo zaboravljaju i lako mogu da prebole. Odrastanje je bilo bezbrižno, puno druženja i zabavljanja.




Kada Pluton pravi kvadrat aspekt na Mesec, a Uran kvadrat aspekt na Merkura (koji je dispozitor ovog Meseca) ukazuje na teškoću da se zaborave neke stvari koje su nas povredile i da smo zbog toga pod stresom i tenzijom i reagujemo burno na stvari oko nas. Ovo je pozicija koja ne ukazuje na bezbrižno odrastanje. Komunikacija sa majkom je bila teška i bila je tu uključena kontrola i manipulacija.


Kada je Saturn u konjukciji sa Mesecom, a Merkur u znaku Ribe i u kvadratu sa Marsom ukazuje na osobe koje su sklone depresiji i nagloj promeni raspoloženja kao i izlivima besa koji se dese iznenadno. Ukazuje na odgovorno i ozbiljno detinjstvo, gde je osoba više želela da se zabavlja i igra, ali nije to toliko imala. Često je bilo neke vrste nasilja u porodici u ranom detinjstvu.



U oba slučaja bi najbolje bilo da se osobe posvete sebi i svom čišćenju od prošlosti. Hipno terapije bi najbolje pomogle (jer opet je Mesec u znaku Blizanci, gde se lakše menjaju uverenja)


Žene sa ovom pozicijom će biti komunikativne i zabavne majke. Imaće prijateljski odnos sa decom i voleće da decu upisuju na razne kurseve. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje da žene sa ovom pozicijom mogu biti neozbiljne i neodgovorne majke.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON