MESEC U ZNAKU RAKA

Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje. Znak Rak predstavlja: emotivnost, nežnost, brižnost, osećajnost, razumevanje, intuiciju. Mesec vlada ovim znakom.
Ukoliko ne znate u kom vam se znaku nalazi Mesec po sistemu kalkulacije koji ja koristim, na ovom linku možete proveriti http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Mesec u znaku Raka se oseća kao kod kuća, jer se nalazi u znaku kojim vlada. Osobe koje imaju ovakav Mesec su nežne, osećajne, senzitivne. Imaju jake emocije i jako lako mogu da razumeju druge ljude. Imaju razvijenu empatiju i brigu za druge. Vole da se brinu o drugima, ali i da se drugi brinu o njima. Ove osobe mirno reaguju na stvari koje se dešavaju oko njih, nisu od onih koje brzo planu.
Pošto Mesec predstavlja našu majku, ova pozicija, ukazuje da je majka brižna, osećajna i da je stalno tu za ove osobe. Majka je često domaćica ili iako radi obožava da se brine o kući i porodici. Odrastanje je bilo mirno i brižno (osim ukoliko Mesec prima neharmonične aspekte). 

Kada su Mesec i Pluton u konjukciji ukazuje na veoma jake emocije, ove osobe sve osećaju mnogo dublje i intezivnije. Osobe su jako vezane za majku i majka ima bitan uticaj na njih i njihov život.

Kada Mesec prima kvadrat aspekt od Urana ukazuje na sklonost ka naglom i burnom reagovanju na stvari oko nas. Ovo je pozicija koja ukazuje da je rano odrastanje bilo puno iznenadnih promena, koje su remetile osobin mir.

Ukoliko Mesec prima opoziciju od Neptuna ukazuje na sklonost ka naivnosti i malom problemu da se razgraniče svoje emocije od tudjih. Ova pozicija takodje ukazuje na presenzitivnost.

Žene sa ovom pozicijom će biti brižne, osećajne i pažljive majke. Odnos izmedju majke i dece je miran i pun ljubavi i nežnosti. Kada su neharmonični aspekti uključeni ukazuje da će žene sa ovom pozicijom biti preosetljive i veoma brižne majke i koje će imati problem da "puste" dete.


Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON