MESEC KONJUKCIJA MERKUR


Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje. Na ovom linku imate više o Mesecu i njegovom dubljem značenju u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html
Merkur je planeta koja predstavlja kako razmišljamo, naš um, veštine i načine komunikacije, organizacione veštine, analitičnost...
Ukoliko niste sigurni da li imate ovaj aspekt po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Na ovom linku imate nešto više o astrološkim sistemima i njihovim razlikama http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

Kada se Mesec i Merkur nadju u konjukciji ukazuju na uskladjenost emotivne i unutrašnje prirode sa tim kako se predstavljaju i prezentuju drugima. Ove osobe veoma paze šta pričaju. Imaju unutrašnju spoznaju koliko reči znaju da utiču na emocije i unutrašnji svet. Prirodno su veoma komunikativni i nemaju problem da započnu komunikaciju sa drugima. Ukoliko se ova konjukcija nadje u 4. kući, 8. kući ili u 12. kući ukazuje na osobe koje ne ulaze tako lako i brzo u komunikaciju sa drugima. 
Ono što je jako zanimljivo kod ove konjukcije je to što ove osobe imaju dar da čitaju misli drugih ljudi, pogotovo ukoliko se Mesec i Merkur nalaze u vodenim znacima.
Imaju tendenciju da previše razmišljaju i osobe sa ovom pozicijom imaju poteškoće da budu u stanju bez misli (u meditativnom stanju). 
Imaju urodjene organizacione sposobnosti, ovo je pogotovo naglašeno ukoliko se ova konjukcija nadje u znaku Device. 
Imaju tendenciju da njihove emocije veoma utiču na njihovu komunikaciju. Kada se Mesec i Merkur nalaze u znaku Škorpije ukazuje na emocije koje su autodestruktivne. Kada se Mesec i Merkur nalaze u znaku Jarca ukazuje na emocije koje su ograničene i teške.
Kada Mesec i Merkur primaju harmonične aspekte ukazuje na veoma duhovite osobe, sa sjajnim smislom za humor, koji imaju urodjen.

Majke ovih osoba su komunikativne, duhovite, zabavne (kada se nalaze u dobrim znacima i u harmoničnim aspektima). Kada su Mesec i Merkur afliktovani ukazuje na majke koje su neiskrene u iskazivanju emocija i u komunikaciji. Kako osobe odrastaju, one imaju tendenciju da postanu iste. 

Ukoliko imate uključene neharmonične aspekte, Vi imate lekciju da iskazujete svoje emocije i da komunicirate na način kako se zaista osećate i šta zaista mislite o nekome ili nečemu. Kada su uključeni neharmonični aspekti, ukazuje da osobe moraju da menjaju naučene navike i obrasce kako razmišljaju i iskazuju svoje emocije.

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON