DVANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI


Dvanaesta kuća je jedna od najmističnijih kuća u astrologiji. Njena simbolika ide mnogo šire i dublje nego što je obično vezuju samo za bolnice, ludnice i zatvore. Znak Ribe tradicionalno vlada ovom kućom, ali naravno svaki podznak ima odredjeni znak u polju 12. kuće. 
Dvanaesta kuća predstavlja izolacije, daleke i egzotične zemlje, snove, duhovnost, prošle živote, svemir, sve što se nalazi iznad trodimenzionalne realnosti. 
Ova kuća takodje predstavlja i intuiciju i vizije. Osobe koje imaju lične planete poput Meseca, Sunca, Merkura, Venere, u ovoj kući su sklone nekoj vrsti stidljivosti i izolovanosti u početku života. Na primer Nikola Tesla je imao izraženu 12. kuću i znak Ribe u tom polju, što još više pojačava moć vizije i intuicije. 
Dvanaesto polje takodje predstavlja i duhovna i spiritualna mesta poput manastira, ašhrama... Takodje predstavlja i spiritualne aktivnosti poput molitvi, yoge itd. Šamani, kaludjeri, duhovni i spiritualni učitelji, gurui imaju izraženu ovu kuću u natalu. Patrijarh Pavle je imao izraženu 12. kuću. Njegovo Sunce i Ketu su se nalazili u ovom polju i ukazuju na želju za izolovanjem i duhovnom službom drugima.
Dvanaesta kuća se takodje vezuje i za Boga, Stvoritelja Univerzuma. 
Ova kuća predstavlja misiju služenja drugima.
Naravno ne znači da je svaka osoba koja ima neku planetu u ovoj kući spiritualna. Ukoliko planete u ovoj kući primaju neharmonične aspekte, to ukazuje na osobe koje su sklone tajnim aferama (ne mislim samo u ljubavnom smislu). 
Ono što je zanimljivo da je dosta političara imalo i imaju planete u ovoj kući. Neki od njih su: George Bush, Bill Clinton, Tony Blair...

Za kraj ostavljam nešto što savršeno opisuje visoke vibracije ovog polja... Moto 12. kuće je: "Svi smo povezani i svi smo jedno"! 💖💖💖



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON