MESEC U DESETOJ KUĆI


Mesec je planeta koja predstavlja: naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu podsvest i podsvesne obrasce, našu majku i odnos sa njom. Nešto više o Mesecu imate na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html
Deseta kuća predstavlja: naš status u društvu, karijeru (dispozitor, aspekti, nakšatre, Mc point i njegov dispozitor igraju bitnu ulogu u opisu čime će se neko baviti), šefove, nadredjene, našu obavezu prema društvu, oca i odnos sa njim (pored 10. kuće pratimo i 9. kuću za bolji opis oca i odnosa sa njim).
Ukoliko niste sigurni da li imate Mesec u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o astrološkim sistemima kalkulisanja natalnih karata imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

Osobe sa Mesecom u ovoj kući imaju unutrašnju potrebu za ostvarenjem u poslovnom smislu. Oni su često veoma vezani za svoj posao. Uglavnom imaju lepe odnose sa kolegama i šefovima (osim ukoliko je Mesec afliktovan). Kada je Mesec u jakom aspektu sa Venerom (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) ukazuje na veliku mogućnost da osobe imaju prvog bitnog šefa koji je ženskog roda.
Ove osobe imaju unutrašnju potrebu da svojim profesionalnim radom pomognu drugima. Često je ova pozicija ukazatelj da su osobe uključene u neke humanitarne organizacije ili same svojim položajem pomažu drugima. 
Ova lunarna pozicija ukazuje da je na osobu najviše imala uticaj ženska osoba (majka, sestra, baka, šef...). Kada je Mesec stabilno postavljen (znak, aspekti, dispozitor) ukazuje na to da osoba ima veliku podršku u životu od jakih i stabilnih žena. Ukoliko želite da pokrenete svoj biznis sa ovom pozicijom najbolje se konsultujte sa svojom majkom, sestrom ili prijateljicama, jer vam mogu mnogo pomoći.
Kada Mesec prima neharmonične aspekte može da donese da se osoba ne ostvari u poslovnom svetu. Kada su neharmonični aspekti uključeni na Mesec osobe treba da obrate pažnju na to kako se predstavljaju drugima, jer afliktovan Mesec u ovom polju može doneti javne skandale.
Kada je Mesec dobro postavljen i kada su 5. kuća, 7. kuća i Mc point dobro postavljeni, donose slavu i popularnost osobi. Osoba je prepoznata od strane društva. 
Za osobe sa ovom pozicijom bi veoma dobro bilo da se uključe u neke humanitarne organizacije ili da osnuju svoje. 
Drugima će biti poznati po svojoj brižnosti i empatiji, kao i po humanosti i filantropiji. Kada je Mesec afliktovan ukazuje da će drugima biti poznati kao nepouzdane osobe, kao osobe veoma promenljive prirode. Kada je Mesec teže aspektovan od Neptuna (kvadrat, opozicija, inkonjukcija) ukazuje na osobe koje gube sebe u ulogama koje im društvo nameće. Kada je Uran u jakom aspektu sa Mesecom (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) ukazuje na osobe koje ne vole da prate trendove i pravila društva.

Napomena: Kako bi videli po čemu ćete biti poznati drugima (društvu) obavezno pogledajte u kom znaku, kući vam se nalazi Mc point, kao i u kakvim se aspektima nalazi, da li je dispozitor stabilan. 

Za kraj ostavljam pesmu koja savršeno opisuje ovu poziciju... Uživajte!



                                        

Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON