MESEC U OSMOJ KUĆI


Mesec je planeta koja predstavlja: naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu podsvest i podsvesne obrasce, našu majku i odnos sa njom. Nešto više o Mesecu imate na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html
Osma kuća predstavlja: transformacije, sve što je skriveno, okultne nauke, psihologiju ponašanja, kriminal i mafiju, tajna društva, špijune, hirurge, seks... 
O ovoj kući i o njenom značenju u astroloiju ću više pisati u narednim tekstovima.
Ukoliko niste sigurni da li imate Mesec u ovoj kući po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/
Nešto više o ovom sistemu, ali i o ostalim sistemima kalkulisanja natalnih karata, imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html

Osobe sa Mesecom u ovom polju imaju duboke i jake emocije. Ovo nisu površne osobe. Često su ove osobe imale neka traumatična dešavanja u prvoj polovini života. One ta dešavanja skrivaju i ne žele da drugi znaju kroz šta su prošli. Kada je Mesec jako aspektovan od strane Plutona (inkonjukcija, konjukcija, kvadrat i opozicija) ukazuje na to da je bilo nekog tabu dešavanja u prvoj polovini života, koji osoba želi da sakrije. 
Osobe sa ovom pozicijom znaju da čuvaju tajne. Imaju misterioznu auru i veoma su interesantne i privlačne drugima, baš zbog te doze tajanstvenosti i mističnosti koju poseduju.
Veoma im je bitna privatnost. Ovo su osobe koje se teško otvaraju i veoma ih je teško pročitati. Imaju dar za okultne nauke, psihologiju. Kada je Mesec afliktovan u ovom polju ukazuje da se osoba bavila crnom magijom u prošlom životu, kao i na to da sada mora da isplaćuje tu karmu. Kada osoba nauči da svoje toksične emocije transformiše, tada se otpušta karma iz prošlih inkarnacija. 
Ove osobe imaju unutrašnju potrebu za intimnim ostvarenjem. Erotika im je veoma bitna, kao i zadovoljenje u tom polju.

  • Kada je Mesec afliktovan u ovom polju on daje izraženu zavist, ljubomoru, kao i sklonost ka depresiji i osvetoljubivosti. Odnos sa majkom je bio težak, majka je više bila neprijatelj osobi. U nekim slučajevima predstavlja i odstustvo majke. Žene sa afliktovanim Mesecom u ovom polju su imale mnogo seksualnih partnera. Kada Pluton šalje inkonjukciju na aflikotvan Mesec u ovom polju i kada je Venera afliktovana, ukazuje na osobu koja je u porno industiji ili prostituciji.
  • Kada je Mesec stabilan (znak, aspekti, dispozitor) ukazuje na veoma pronicljive osobe koje imaju fenomenalne uvide u parapsihološko. Ove osobe su veoma dobri terapeuti i savetnici pogotovo onim ljudima koji prolaze kroz neke teške i traumatične trenutke. Ovo su osobe koje su veoma privlačne i zanimljive suprotnom polu. One znaju da zadovolje potrebe i fantazije svojih partnera. Odnos sa majkom je veoma dubok i jak. Majka se bavi ili ima interesovanja ka okultnim naukama (astrologija, tarot, numerologija...), psihologiji, antropologiji, medicini (u medicinu ubrajam i energetska i duhovna lečenja).
Mesec u ovom polju daje velike uvide u mistično i skriveno. Osobe sa Mesecom u ovom polju mogu biti i veoma dobri seksualni terapeuti.
Velika lekcija za sve one koji imaju ovu poziciju je da nauče da balansiraju svoje jake i duboke emocije.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... 


Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON