MESEC INKONJUKCIJA NEPTUN/NEPTUN INKONJUKCIJA MESEC


Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, majku i odnos sa njom, podsvest i podsvesne obrasce.
Neptun je planeta koja predstavlja: duhovnost, spiritualnost, intuciju, empatiju, saosećajnost, nestvarnost, iluzije, božansku ljubav iznad svih granica (zato je Venera egzaltirana u znaku Ribe, kojim Neptun vlada).
Ukoliko niste sigurni da li imate ovaj aspekt po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Inkonjukcija je jedan od bitnijih aspekata u astrologiji. On predstavlja iritaciju, nesposobnost da se uvide karakteristike obe planete koje se nalaze u ovom aspektu. Ovo je aspekt koji takodje predstavlja gde postoji fundamentalni problem, kojeg osoba često nije svesna jer je ovo najmisteriozniji, jak aspekt.
Inkonjukcija izmedju Meseca i Neptuna ukazuje na to da osoba ima fundamentalni problem da jasno vidi sebe i druge ljude. Ove osobe su sklone da jako lako upadaju u zablude i iluzije. Intuicija je kod ovog aspekta blokirana. Nemaju postavljene zdrave emotivne granice i često su žrtve manipulatora i ljudi koji žele da ih nasamare i iskoriste. Zbog toga oni su često skloni da se odaju porocima, jer tako misle da rešavaju svoje probleme i razočaranosti. 
Ovo je aspekt koji ukazuje na to da je osoba bila nasamarena i izigrana od strane osobe kojoj je veoma verovala, kao i da je to rezultovalo nedostatkom poverenja u druge i život. Ukoliko je Neptun retrogradan ukazuje da se navedena situacija dogodila u prošloj inkarnaciji i da sada u ovoj, imaju nepoverenje u druge i život zbog toga, ali razloga često nisu svesni.
Pošto Mesec, izmedju ostalog, predstavlja i majku, ovaj aspekt ukazuje na to da je izmedju majke i osobe bilo uključeno medjusobno nerazumevanje. Osoba se nije osećala kao da ima razumevanje, nežnost i zaštitu od strane majke ili majčinske figure.

Velika lekcija koju ovaj aspekt donosi je učenje da se postave zdrave emotivne granice sa drugima, a da u istom trenutku imaju poverenja u život i druge ljude. 

Za kraj ostavljam ovu fenomenalnu metodu, koja će vam itekako služiti. Uživajte!





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON