MESEC KVADRAT MERKUR



Mesec predstavlja: naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu podsvest i podsvesne obrasce, majku i odnos sa njom. Nešto više o Mesecu imate na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html
Merkur je planeta koja predstavlja: naš um, logiku, kako razmišljamo i komuniciramo, naše navike, uverenja.
Kvadrat je aspekt koji predstavlja: učenje lekcije, stres, tenziju, napetost, unutrašnje otpore i blokade.
Ukoliko niste sigurni da li imate ovaj aspekt po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je link za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Kvadrat izmedju Meseca i Merkura ukazuje da postoje unutrašnji otpori izmedju svesnog i podsvesnog. Osobe sa ovom pozicijom imaju poteškoće da ispoljavaju svoja osećanja i emocije bez upliva logike i uma. Ovo je aspekt koji ukazuje na mentalni konflikt. Osobe imaju teškoće da slušaju svoja osećanja i često su sklone potiskivanju svojih pravih osećanja i potreba. Intuicija je blokirana sve dok ne nauče da ispoljavaju svoje emocije i potrebe, bez preteranog analiziranja i upliva logike.
Ovo je aspekt koji ukazuje da su često ove osobe u unutrašnjem konfliktu sa samim sobom. Konflikt nastaje baš zbog toga što osoba potiskuje svoje emocije, osećanja, svoje prave potrebe. 

Ove osobe su od malena naučile da ne treba ispoljavati svoja prava osećanja, potrebe... Često baš zbog te karakteristike znaju da zavaravaju sebe i druge. Kvadrat izmedju Merkura i Meseca ukazuje na medjusobno nerazumevanje izmedju osobe i majke.  

Lekcija koju ovaj aspekt nosi je svesno menjanje svega što su učili od malena, kao i iskreno ispoljavanje svojih osećanja i potreba. Kada se lekcija savlada primetiće koliko se osećaju zadovoljnije i ispunjenije.






Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON