MESEC OPOZICIJA NEPTUN

Mesec je planeta koja predstavlja: naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, našu podsvest i podsvesne obrasce. 
Neptun je planeta koja predstavlja: duhovnost, spiritualnost, intuiciju, empatiju, nestvarnost, božansku ljubav iznad svih granica (zato je Venera egzaltirana u znaku Ribe, znak kojim Neptun vlada).
Ukoliko niste sigurni da li imate ovaj aspekt po True Sidereal sistemu kalkulacije natalnih karata, ovo je sajt za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Opozicija je aspekt koji predstavlja potrebu da se karakteristike obe planete, koje su u ovom aspektu, izbalansiraju, kako ne bi došlo do nepovoljnih situacija. Ovaj aspekt ukazuje na princip ogledala, ono što nosiš u sebi (mislim na podsvesna uverenja, programe i unutrašnje otpore) to i privlačiš.
Opozicija izmedju Meseca i Neptuna ukazuje na razvijenu intuiciju i empatiju, koja dok se ne nauči da se balansira, stvara izraženu osećajnost i empatiju koja osobi više šteti. Osobe koje imaju ovaj aspekt u natalu su sklone da privlače druge ljude koji žele da ih iskoriste. Ovo je zbog toga što drugi osećaju njihovu otvorenu, iskrenu, nevinu i naivnu prirodu. Medjutim kako bi privlačili u svoju okolinu zdrave, iskrene i dobronamerne ljude, oni moraju da nauče da nisu odgovorni da pomažu svakome i da je sasvim u redu reći NE! Osobe sa ovim aspektom su veoma nežne, dobronamerne i iskrene. Vole da pomažu drugima, pogotovo onima koji su u nekom podredjenom položaju. Vole životinje i često imaju kućne ljubimce, za koje su veoma vezani. 
Mogu imati proročke snove, a pogotovo kada nauče da postave zdrave emotivne granice sa drugima, onda im intuicija postaje još jača.
 Osobe koje imaju ovaj aspekt u natalu bi trebalo da obrate pažnju na to sa kakvim ljudima se okružuju, jer su veliki empatici. 
Ove osobe imaju tendenciju da idealizuju svoje majke i da ih u početku života vide sasvim drugačije nego što one zaista jesu. Kada su uključeni neharmonični aspekti na Mesec i Neptun ukazuje na medjusobno nerazumevanje izmedju majke i osobe.
Opozicija izmedju Meseca i Neptuna daje ovim osobama čarobni magnetizam, gde drugi ljudi često imaju osećaj kao da su u prisustvu osobe koja dolazi iz bajke. Kada su uključeni harmonični aspekti na Mesec i Neptun onda ova pozicija daje popularnost osobi. 
Ove osobe imaju talenat za glumu i fotografiju.

Za kraj ostavljam video koji će veoma značiti osobama koje imaju ovaj aspekt... Uživajte!




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON