SUNCE U ZNAKU BLIZANCI 20.06. - 16.07.


Sunce u astrologiji predstavlja našu dušu, ego, samopouzdanje, oca i očinske figure, moć, politiku. Neko ko ima jako Sunce u natalu (Sunce u znaku Ovna ili Sunce u znaku Lava) često je na nekoj velikoj ili moćnoj poziciji u društvu (ne misli se samo na politiku). Sunce takodje predstavlja i našu energiju i kako je trošimo.
Znak Blizanci predstavlja: znatiželjnost, promenljivost, neodlučnost, radoznalost, duhovitost, komunikativnost, zabavljanje, druželjubivost... Merkur je vladar ovog vazdušnog, promenljivog znaka i zato je veoma bitno pratiti u kom se znaku, kući i aspektima nalazi.
Sunce se nalazi u ovom znaku od 20.06. - 16.07.

Osobe koje su rodjene u ovom znaku imaju razvijeno umeće komunikacije. Ovo su osobe koje vole da se druže i da upoznaju nove ljude. Nemaju problem da lako udju u komunikaciju i imaju umeće da opuštaju situacije i druge. Kada je Merkur afliktovan (Merkur u znaku Ribe i kada prima neharmonične aspekte) i kada Sunce prima neharmonične aspekte, a pogotovo od Neptuna, ukazuje na to da imaju tendenciju da "zavlače" sebe i druge. 
Osobe koje su rodjene u ovom znaku mogu biti neodlučne prirode. Drugima mogu izgledati kao dvolične osobe, zbog njihove promenljive prirode. Skloni su da jedno pričaju, drugo rade i treće misle. Zbog ove karakteristike kada su uključeni neharmonični aspekti na Merkura i Sunce, a pogotovo od Neptuna i Plutona, treba obratiti pažnju na ono što vam govore, jer su dobri lažovi i manipulatori.
Kada su harmonični aspekti uključeni na Merkura i Sunce ukazuje na osobe koje su veoma komunikativne, zabavne, društvene, inteligentne i zbog tih karakteristika uspevaju u životu. Drugi ljudi vole da budu u njihovom društvu jer oni znaju da nasmeju i oraspolože druge. Imaju razvijen smisao za humor i dobro se snalaze u svim poslovima vezanim za komunikaciju, glumu, marketing... Osobe koje su rodjene u ovom znaku imaju talenat za glumu jer mogu veoma lako da udju u ulogu. 
Znatiželjom i učenjem onih stvari koje vas zanimaju vaša duša će biti zadovoljnija i vaš će život postati uspešniji. Sunce, pored Atmakarake planete (planeta sa najvećim stepenom u natalu) predstavlja našu dušu i šta je ono što nas zaista ispunjava.

Poznati koji su rodjeni u ovom znaku su: Nikola Tesla, Nikola Djuričko, Nenad Jezdić, Ljubivoje Ršumović, Meryl Streep, Tom Cruise, Nicole Kidman, Tom Hanks, Sylvester Stallone, Ariana Grande, Lana Del Rey, Nicole Scherzinger, George Michael, Cyndi Lauper...




Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON