VENERA U ZNAKU JARCA


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole i kakve ih privlače, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u 1. kući opisuje i njega. 
Tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2018/01/venera-u-astrologiji.html
Znak Jarac predstavlja: odgovornost, praktičnost, stabilnost, tradicionalnost, upornost, štedljivost i u nekim slučajevima škrtost. Saturn je vladar ovog zemljanog, kardinalnog znaka i zato je veoma bitno pogletati poziciju Saturna. 
Ukoliko niste sigurni da li je vaša Venera u ovom znaku po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/

Osobe sa ovom pozicijom su veoma stabilne po pitanju ljubavi. One nisu neko ko se zaljubljuje na prvi pogled ili na prvi kompliment. Veoma racionalno i prizemno prilaze vezama. Ovo su osobe koje vole tradicionalne znakove pažnje da primaju od svojih partnera (buket ruža, pisma...) 
Teže pokazuju svoju nežnu i ženstvenu prirodu. Zapravo više je pokazuju na "hladniji" i praktičniji način. Ukoliko vam se dopada osoba koja ima ovu poziciju nemojte nikako očekivati od nje da ispoljava svoju nežnu i ženstvenu stranu tako često. Oni ispoljavaju svoju ljubav na praktičan i prizeman način, koji često može drugima izgledati kao "hladan".
Osobe sa ovom pozicijom traže partnere koji su stabilni, prizemni, praktični, a u nekim slučajevima i finansijski stabilni (ovo je pogotovo naglašeno kada se ovakva Venera nadje u 2. kući, 8. kući ili 11. kući). 
Ovo nisu osobe koje će na prvi problem ili raspravu da prekinu odnos. Oni znaju da je zajedničko ulaganje veoma bitno za dobar i stabilan odnos. Kada su Venera i Saturn (dispozitor) neharmonično aspektovani, onda ova pozicija ukazuje na osobe koje su sklone da ostaju predugo u odnosima koji uopšte nisu stabilni i zdravi za njih. Kod neharmoničnih aspekata na Veneru i Satrurna takodje je prikazana i karmička isplata kroz odnose, medjutim često ove osobe ostaju duže i posle karmičke isplate. Razlog toga je uglavnom zbog navike i zone komfora, kao i zbog mišljenja da je to tako zacrtano i da oni ne mogu tu ništa da promene (da celog života treba da isplaćuju karmu). Kod harmoničnih aspekata na Veneru i Saturna scenario je drugačiji. To su osobe koje znaju da ulažu svoje vreme i pažnju na stabilne, uspešne i ostvarene osobe i odnose. Drugima mogu izgledati kao osobe koje pre gledaju na korist nego na iskrenu ljubav. Naravno ova pozicija u pojedinim slučajevima i ukazuje na sponzoruše (Venera konjukcija, inkonjukcija, opozicija, inkonjukcija Pluton i kada se nalaze u 8. kući, 2. kući, 11. kući, 5. kući ili 7. kući).

Ukoliko vam se dopada osoba sa ovom pozicijom savetujem vam da budete strpljivi sa njima, jer im treba malo više vremena da se opuste i pokažu svoju romantičnu stranu. 

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! ♑💋💗





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON