MARS U ZNAKU OVNA


Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
Pre nego što krenem u analizu ove pozicije savetujem da na ovom sajtu proverite da li imate Mars u ovom znaku po True Sidereal sistemu kalkulacije http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Na ovom linku imate tekst o True Sidereal sistemu kalkulacije, ali i o ostalim sistemima http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/astroloski-sistemi.html.

Mars vlada znakom Ovna i zato se kaže da je Mars ovde u svom domenu. Kada je planeta u svom domenu to znači da ona daje ogromnu podršku osobi u onim oblastima kojima ta planeta vlada, kao i u oblastima vezano za karakteristike kuće u kojoj se nalazi. 
Ovo su osobe sa jakom voljom. Uvek idu napred i uglavnom su fokusirani na materijalizaciju svojih ciljeva. Uglavnom koriste svoju energiju, pažnju i vreme na stvari, situacije i ljude koji im donose rast i ispunjenost. Ne vole da ostaju u zoni komfora. Zapravo za njih je zona komfora da se stalno nešto dešava i da je njihov život ispunjen dešavanjima. Uglavnom imaju jaku fizičku strukturu (pogotovo kada se Mars nadje u 1. kući ili u 6. kući ili kada aspektuje vladara 1. ili 6. kuće). Idu im dobro svi borilački sportovi. Ono što je zanimljivo kod ove pozicije je to što kada se osobe koje imaju ovu poziciju fizički aktiviraju, onda dosta više uspevaju u životu. Fizička aktivnost pokreće u njima veću produktivnost i jača samopouzdanje, a to utiče da budu uspešniji na ostalim poljima. 
Napomena: Osobe koje imaju Mars u ovom znaku u 4. ili 12. kući u početku svog života neće biti svesne da poseduju sve one karakteristike koje sam iznad navela. 
Mars u znaku Ovna daje jaku seksualnu energiju. Kada se nadje u 4. ili 12. kući ukazuje na to da u početku života nisu svesni toga i da su imali manje seksualnih partnera nego u drugoj polovini života (ovo se pogotovo odnosi na Mars u 12. kući).
Pripadnici muškog pola koji imaju ovu poziciju imaju veoma jak seksualni nagon. Veoma su dobri u krevetu i vole strastven, brz i na neki način grub seks. Ovi momci su često poznati kao macho men ili bad bold boys. Često obožavaju motore i vole sportska kola. Ne vole igrice i zavlačenja i uglavnom su surovo iskreni. Sa njima ćete uvek znati na čemu ste i šta zaista misle o vašoj novoj frizuri ili stajlingu, ako niste spremni za surovu istinu onda veza sa ovim momcima nije za vas. Vole sport i često treniraju ili se bave nekim borilačkim sportom. 
Žene koje imaju Mars u Ovnu u natalu, a pogotovo kada se Mars nalazi u 5.  ili 7 kući ili kada aspektuje vladare ovih kuća, ukazuje na to da ih privlače momci koji imaju karakteristike koje sam prethodno navela za muške pripadnike ove pozicije. Za analizu sa kakvim će muškarcem završiti se gledaju planete u 7. kući, vladar 7. kuće, aspekti koji su uključeni i planeta Jupiter. 

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte!





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON