MESEC INKONJUKCIJA SATURN/SATURN INKONJUKCIJA MESEC


 Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje (zajedno sa 2. kućom). Na ovom linku imate više o Mesecu i njegovom dubljem značenju u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html.
O Saturnu i njegovoj simbolici u astrologiji imate da pročitate u ovom tekstu http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/saturn-i-strah-u-vezi-njega.html.
Kako bi ste videli da li imate ovaj aspekt po sistemu kalkulacije koji ja koristim, ovo je link za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Nešto više o astrološkim sistemima kalkulisanja natalnih karata imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html.


Inkonjukcija je jedan od najbitnijih aspekata u astrologiji. Na slici ispod videćete koja je oznaka ovog aspekta. On predstavlja iritaciju, nesposobnost da se uvide karakteristike obe planete koje se nalaze u ovom aspektu. Ovo je aspekt koji takodje pokazuje gde postoji fundamentalni problem, kojeg osoba često nije svesna, jer je ovo najmisteriozniji, jak aspekt.


Inkonjukcija izmedju Saturna i Meseca ukazuje da postoji fundamentalni problem u ispoljavanju svojih pravih osećanja, potreba, kao i duboko potisnutih emocija, kojeg osobe sa ovim aspektom nisu svesne. Ovaj aspekt ukazuje da ove osobe imaju dosta potisnutih emocija, a pogotovo dosta potisnute tuge i pesimizma. Zbog toga što je prikazano da imaju teškoće da transformišu sve te navedene, potisnute emocije, oni mogu imati probleme sa depresijom i potrebom za izolacijom i separacijom od života i drugih. Ukoliko se Saturn nalazi u retrogradnoj fazi i kada se Mesec ili Saturn nadju u 12. kući ili kada se neka od ove dve planete nadje u konjukciji sa Ketuom onda ukazuje na to da su ove osobe povukle sve te blokade i potisnute emocije iz prošlih inkarnacija i da sada moraju da sve to transformišu. Takodje, sa ovom kombinacijom imaju zadatak da svu nakupljenu karmu iz prošlih inkarnacija isplate u ovoj. Dok se sve lekcije ne nauče i tako se isplati karma oni će se osećati kao da su zarobljeni i da nemaju pravo izbora. Taj osećaj dolazi iz podsvesti jer na podsvesnom nivou znaju da imaju svu karmu da isprave u ovom životu. Vaša lekcija je da prihvatite izbor koji je vaša duša donela i da krenete da učite sve lekcije koje ste ranije odbijali, kao i sve koje vam dolaze i samim tim ćete se osećati rasterećenije
U slučaju da nemate prethodno navedene pozicije (Saturn retrogradni, Mesec ili Saturn u 12. kući itd.) onda ovaj aspekt ukazuje na to da imate dosta podsvesnih uverenja, koja vas više ograničavaju od života kakvog zaista želite da vodite. Vaša lekcija je da zaista radite na sebi i analiziranju svojih navika. Samoanaliziranje kako reagujete na odredjene ljude, situacije i dogadjaje je još jedna lekcija koju ovaj aspekt donosi.
 Vi se itekako možete ostvariti u životu, ali ovaj aspekt vas podseća da  ćete imati osećaj kao da je život težak i mučan, sve dok ne poradite na sebi i svemu onome što sam prethodno navela.

Za kraj ostavljam par videa koja mogu da vam pomognu da savladate lekcije koje ovaj aspekt nosi, kao i da lakše otpuštate svu karmu koju vučete... 



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON