MESEC OPOZICIJA URAN/URAN OPOZICIJA MESEC


Mesec je planeta koja predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, majku i odnos sa njom, podsvest i podsvesne obrasce... Nešto više o Mesecu i njegovom značenju u astrologiji imate u ovom tekstu http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html.
Uran je planeta koja predstavlja unikatnost, genijalnost, buntovništvo, revolucionarnost, autentičnost, burnost, neočekivane i nagle promene, slobodu... Nešto više o Uranu i njegovoj simbolici u astrologiji imate u ovom tekstu https://astro13lovers.blogspot.com/2018/02/uran-u-astrologiji.html.

Opozicija je aspekt koji predstavlja potrebu da se karakteristike obe planete, koje se nalaze u ovom aspektu, izbalansiraju, kako ne bi došlo do nepovoljnih situacija. Ovaj aspekt ukazuje na princip ogledala, ono što nosiš u sebi (mislim na podsvesna uverenja, programe i unutrašnje otpore) to i privlačiš.
Opozicija izmedju Meseca i Urana ukazuje na osobe kojima je sloboda i praćenje svojih unutrašnjih vodjstava veoma bitna. Znaju da reaguju veoma burno kada neko pokušava da im se meša ili da im nameće kako treba da žive život...
Njima je lekcija da nauče da izbalansiraju potrebu da prate svoju intuiciju i svoje potrebe sa burnim reagovanjem na one koji misle suprotno od njih, kao i na one koji imaju tendenciju da se mešaju u njihove odluke i sl. Kada to nauče mogu da vode veoma lep, slobodan i autentičan život, bez potrebe da se bude u sukobu sa nekim, kako bi se to ostvarilo.
Ovo su veoma originalne i autentične osobe. Poseduju dar za tehnologiju, nauku i astrologiju. Imaju razvijeno treće oko. Ovaj aspekt daje dar za predvidjanje budućnosti. Ukoliko se jedna od ovih planeta nadje u 12. kući onda ukazuje na predvidjanje budućnosti kroz snove, ukoliko se nadje u 8. kući kroz okultne nauke, ukoliko se nadje u 11. kući kroz vizionarske ideje i humanitarna učenja. 
Često su imali veoma zanimljivo i na neki način neobično odrastanje u odnosu na okolinu. Ovo je pogotovo naglašeno kada se neka od ovih planeta nadje u 2. kući ili ukoliko jako aspektuje (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) vladara 2. kuće. Majke ovih osoba su veoma originalne i zanimljive, razlikuju se od većine. Mogu imati interesovanja ka nauci, astrologiji, tehnologiji. Sve što je zanimljivo i drugačije interesuje osobe sa ovim aspektom, kao i njihove mame.
Ukoliko Mesec i Uran primaju neharmonične aspekte onda ukazuje da osoba nije osećala da ima slobodu izbora i življenja. Majka je gušila osobu da sama odlučuje i ima svoj život i zbog toga mogu reagovati burno na svaki pokušaj mešanja u njihova posla. Dok ne nauče da balansiraju svoje emocije mogu imati probleme sa hormonima. 
Žene sa ovim aspektom će biti veoma zanimljive i originalne majke. Vaspitaće decu na prijateljski način i imaće otvoren odnos sa njim. Kada su neharmonični aspekti uključeni na obe planete i na 5. kuću onda ukazuje na to da treba da nauče da daju deci slobodu izbora i življenja, ali da i u tome budu izbalansirane.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte!







Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON