MESEC OPOZICIJA SATURN


Mesec predstavlja naše emocije, kako reagujemo na stvari oko nas, našu majku i odnos sa njom, naše odrastanje (zajedno sa 2. kućom). Na ovom linku imate više o Mesecu i njegovom dubljem značenju u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/pozicija-meseca-je-jedna-od-najbitnijih.html.
O Saturnu i njegovoj simbolici u astrologiji imate da pročitate u ovom tekstu http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/saturn-i-strah-u-vezi-njega.html.
Kako bi ste videli da li imate ovaj aspekt po sistemu kalkulacije koji ja koristim, ovo je link za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Nešto više o astrološkim sistemima kalkulisanja natalnih karata imate na ovom linku http://astro13lovers.blogspot.rs/2017/02/astroloski-sistemi.html.

Kada je opozicija uključena izmedju Meseca i Saturna balans izmedju tradicije, društvenih standarda kako osoba treba da vodi svoj život i onoga kako oni zaista žele da žive mora da se napravi. Balans izmedju obaveza i uživanja u životu mora da se uspostavi kako bi ovaj aspekt imao pozitivno dejstvo. 
Osobe koje imaju ovu poziciju u natalu su veoma odgovorne, prizemne, praktične, disciplinovane. Uglavnom su veoma dobri u poslovnom svetu i nijedna obaveza im ne pada teško (ovo je slučaj kada su Saturn i Mesec dobro postavljeni). Kada su Mesec i Saturn afliktovani onda osoba mora da nauči da bude organizovanija, praktičnija, upornija, disciplinovanija. Zapravo dok ne nauče te lekcije oni će imati dosta blokada i teškoća na životnom planu. 
Ova pozicija često ukazuje na odrastanje gde su morali da budu odgovorniji od svojih vršnjaka. Pored toga ova pozicija ukazuje da u početku života moraju da prodju kroz faze gde imaju dosta ograničenja, kako bi naučili da izadju iz takvih situacija. Kada je vladar druge kuće afliktovan onda ukazuje i na finansijske limitacije u prvoj polovini života. U svakom slučaju kada naprave balans izmedju obaveza i uživanja i kada nauče kada tačno treba da ih primene, onda će sve limitacije koje su imali početi da se sklanjaju sa puta. 
Pošto Mesec izmedju ostalog predstavlja majku i odnos sa njom ovaj aspekt ukazuje na to (ukoliko su harmonični aspekti uključeni) da je majka učila osobu koliko je bitno biti praktičan, odgovaran, prizeman, uporan, sistematičan, organizovan. Ovo ne mora da znači da majka poseduje sve ove kvalitete, ali od začeća osobe sa ovim aspektom je krenula da prisvaja ove kvalitete, kao i da shvata da su ti kvaliteti bitni za ostvarenje u životu. 
Kada su neharmonični aspekti uključeni na obe planete onda ukazuje na majke koje su imale dosta problema i limitacija u periodu odrastanja osobe i koje baš zbog toga nisu mogle da se emotivno posvete osobi. Emocionalna distanca izmedju majke i osobe je karmički predodredjena i obe osobe uče bitne lekcije. Majka da i pored svih tih problema i limitacija treba da stavi fokus na bitnije stvari (u ovom slučaju dete), a osoba da nauči da ne zavisi od drugih, ali da opet može da uspostavi bliske odnose sa drugima. Nije svaki aspekt izmedju Saturna i Meseca indikacija emocionalne zatvorenosti, kod opozicije moraju da nauče kada i prema kome da budu zatvoreni, a kada i prema kome ne, kao i da ne treba da potiskuju svoje emocije i prave potrebe.

Za kraj preporučujem video koji može da vam posluži ukoliko poželite da konačno završite sa potiskivanjem emocija i vaših pravih potreba... Uživajte! 






Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON