PODZNAK OVAN I ŠTA GA ČEKA U 2019. GODINI - TRUE SIDEREAL ASTROLOGY


Pre nego što krenem u analizu ove godine, moram da napomenem da određeni tranziti najviše utiču kada savladate lekcije i blokade koje su prikazane u vašoj natalnoj karti. Na primer: ukoliko je prikazan veoma otvoren period za ulazak u novu vezu, a ukoliko imate blokirano polje ljubavi u natalnoj karti, jasno vam je da ti povoljni tranziti planeta neće doneti neke velike promene na tom planu. Kada poradite na karmičkim lekcijama i samim tim na njihovom otpuštanju, onda vam se otvaraju vrata za ispunjenije ljubavne odnose, a da ne mora neki period toliko da bude naglašen. O ovoj temi imate nešto više u tekstu (https://astro13lovers.blogspot.com/2018/03/zasto-treba-upoznati-svoju-natalnu-kartu.html).
Napomena: Analize su pisane po True Sidereal sistemu kalkulacije. Na ovom sajtu možete da proverite vaš podznak (http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/).


                                 JUPITEROV UTICAJ


Jupiter se od 17.11.2018. - 18.01.2019. godine nalazi u znaku Škorpije, pa se opet vraća u ovaj znak 17.07.2019. - 11.08.2019. godine. Ti periodi donose ovom podznaku želju da se sa nekim povežu na dubinskom nivou. Povećana želja za intimnošću i erotikom je na horizontu. Slobodni pripadnici ovog podznaka će u ovom periodu imati ogromnu želju da taj status zaista promene. Zauzeti pripadnici ovog podznaka će imati velike prilike da svoj odnos podignu na viši i intimniji nivo!
 Finansijska podrška od partnera je na vidiku. Za slobodne pripadnike ovog podznaka je prikazana mogućnost da stupe u vezu sa uspešnom i bogatom osobom (ovo je pogotovo naglašeno kada je u natalnoj karti prikazan partner koji je uspešan i bogat). 
Dok Jupiter tranzitira Škorpijom, on donosi ovom podznaku veliku želju da transformišu svoju psihu. Ovo je odličan period da stanete na crtu sa vašim strahovima. Takodje je ovo dobar period da se rešite svih trauma i senki prošlosti. Moguće je da u ovom periodu imate povećana interesovanja ka psihologiji, okultnim naukama, kriminalistici... Oni koji se bave navedenim profesijama mogu imati procvat u biznisu. U ovom periodu takodje možete imati i izraženiju intuiciju.
Jupiter u znaku Zmijonoše donosi ovom podznaku želju da se reše svih tereta prošlosti i da krenu u novi život bez osvrta na prošlost. Cela 2019. godina je dobra za ovaj podznak da energetski iscele svoju podsvest, psihu. Želja za više znanja o mnogim temama je prikazana, a pogotovo o temama vezanim za psihologiju, energiju i energetska lečenja tela, psihe i duše, okultne nauke... 
Od 24.11. Jupiter ulazi u znak kojim vlada, a to je znak Strelac. Jupiter ovom podznaku donosi velike i neočekivane prilike u životu (Jupiter će se na početku tranzita kroz znak Strelca nalaziti u trigonu sa Uranom koji će se nalaziti u znaku Ovna). Fenomenalne prilike koje će se stvoriti totalno neočekivano vezane su za ispunjenje njihove misije. Onim Ovnovima kojima je prikazan život u inostranstvu u natalu, u ovom periodu mogu dobiti sasvim iznenadnu i neočekivanu ponudu za odlazak i život u inostranstvu.

Koliko ćete iskoristiti ove prilike koje Jupiter i Uran otvaraju zavisi od toga koliko ćete se očistiti i isceliti na unutrašnjem, energetskom nivou. Svi ovi veliki, neočekivani i iznenadni novi počeci i prilike će biti u periodu od 24.11. - 18.12. 



                         SATURNOV UTICAJ


Ove godine Saturn donosi ovom podznaku izraženiji fokus ka ostvarenju svoje svrhe. Proučavanje filozofije, zakona karme, pravde, je naglašeno u ovom periodu. Potreba da se sve odvija po pravilima moralnog koda i samog zakona karme će biti istaknuta karakteristika ponašanja. Prikazana je mogućnost za ulaženje u filozofske, pravne i moralne debate sa drugima. Mogu imati povećanu želju da isteraju svoje istinske zamisli do kraja, koliko god i da se neko protivio tome. Ovo je fenomenalna godina da ostvare ono što zaista žele, svoju svrhu, jer ih Saturn nagradjuje upornošću i guranjem napred ka ostvarenju njihovih životnih misija. 
Prilike za putovanja u strane zemlje i avanture na tim putovanjima su na vidiku. Za one kojima je prikazan život u inostranstvu, ovo je naglašen period za preseljenje, koje će biti pokrenuto preko posla ili viših studija. 
Saturn će biti retrogradan od 30.04. - 18.09. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Ketuom i Plutonom, u kvadratu sa Merkurom u znaku Ribe i u inkonjukciji sa Marsom u znaku Bika.
Šta ovo donosi ovom podznaku?
Ovaj retrogradni pokret Saturna donosi suočavanja sa svim karmičkim lekcijama, koje su odbijali godinama da nauče. U ovom periodu moramo da se rešimo sve karme i da naučimo sve te karmičke lekcije. Ovo je period kada ste primorani da se rešite svih starih obrazaca, uverenja, trauma, strahova, kao i seksualnih trauma ili strahova. Ukoliko postoje neke seksualne blokade, Saturn će ih izvući na videlo početkom retrogradnog kretanja, kako bi ih osvestili i iscelili. Sva traumatična iskustva koja ste doživeli od strane vašeg oca ( zbog toga što se Mars nalazi u nakšatri koja je vezana, izmedju ostalog, za probleme sa ocem zbog njegove opsesivnosti ka svojoj ćerci) u detinjstvu (2. kuća je uključena u inkonjukciju sa retrogradnim Saturnom, a ova kuća, izmedju ostalog, predstavlja rano odrastanje i porodicu) ili iz prošlih inkarnacija (12. kuća je umešana) izlaze na videlo početkom retrogradnog hoda i Saturn vas tera da se sa njima suočite i da zaista iscelite sve te traume. Ovo je period dubokog čišćenja i pripremanja za "novi život", koji je Uran isplanirao kad udje u 1. kuću i donese iznenadne i neočekivane obrte u svim oblastima vašeg života. U ovom tekstu imate uticaj Urana u znaku Ovna za sve podznake https://astro13lovers.blogspot.com/2018/06/sta-nam-donosi-ulazak-urana-u-znak-ovna.html


  UTICAJ LUNARNIH I SOLARNIH EKLIPSA


Prva parcijalna solarna eklipsa odigraće se 06.01. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Merkurom, Saturnom, Ketuom (JMČ) i Plutonom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova solarna eklipsa ovom podznaku donosi nove početke u oblastima vezanim za edukaciju, više obrazovanje, putovanja u daleke zemlje, duhovnost... Mogućnost za dobijanje "papira" neke strane zemlje je, takodje, na vidiku. Pošto će se ova solarna eklipsa nalaziti u mnogo moćnoj nakšatri za ostvarenje naših pravih ciljeva, tj. naše darme, to ovom podznaku donosi da u periodu od 06.01. - 06.07. krenu da žive svoju darmu, da žive u skladu sa svojom svrhom, da osveste razlog zašto su zaista ovde došli. Otvorene su im prilike za življenje jednog ispunjenijeg života! U tom periodu, takodje, će imati sreću na svojoj strani, kao i dosta prilika za ostvarenje u svim oblastima. To su ipak samo prilike, od vas zavisi hocete li ih isoristiti.
Za one koji studiraju ovaj period će biti veoma dobar za ekspanziju vašeg uma i vaših veština. Možete imati prilike za putovanja u inostranstvo preko vašeg fakulteta ili preko profesora. Mogućnost stipendije za školovanje u inostranstvu je otvorena. Svi koji su Ovan u podznaku će u ovom periodu imati dosta prilika da prošire svoje horizonte i da se usklade sa svojom darmom. Za one koji imaju nakupljenu dobru karmu u ovom periodu mogu očekivati poklone od samog zakona karme.

Prva totalna lunarna eklipsa će biti 21.01. Nalaziće se u znaku Raka, u opoziciji sa Suncem, Merkurom i Plutonom, kao i u kvadratu sa Uranom. Ova lunarna eklispa donosi ovom podznaku veliku mogućnost za čišćenje unutrašnjih otpora (strahova, uverenja koja ne služe, podsvesnih programa koji ne služe) koje su zadobili u detinjstvu ili koje su preneli iz prošlih inkarnacija. U ovom periodu je otvorena mogućnost za kulminaciju želja vezano za imovinu, sigurnost i porodicu, ali samo u slučaju ukoliko nemaju puno unutrašnjih otpora.

Druga totalna solarna eklipsa odviće se 02.07. Nalaziće se u znaku Blizanci, u konjukciji sa Rahuom, u opoziciji sa Saturnom, Ketuom i Plutonom i u kvadratu sa Kironom. Ova eklipsa Ovnovima donosi nove početke u oblastima marketinga, prezentovanja, ispoljavanja svojih talenata, komunikacije, druženja... Prva dva meseca od eklipse mogu očekivati velike promene u njihovom pogledu na svet, kako se predstavljaju, komunikaciji. Svesnost o uverenjima koja im više ne služe je takodje na vidiku.
Mogućnost za studiranje onoga što su interesovanja je na vidiku od 02.07. - januara 2020. godine. Takodje je prikazana i mogućnost da rade i zaradjuju od svojih hobija i interesovanja, kao i da rade posao u struci. Mogućnost zaposlenja u inostranstvu, na koje su čekali od Aprila meseca 2019. godine, je takodje otvoreno. 

Druga parcijalna lunarna eklipsa odviće se 16.07. Nalaziće se u znaku Strelca, u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i Ketuom, u opoziciji sa Suncem, Venerom i Rahuom, kao i u sekstilu sa Neptunom. Ova eklipsa donosi im mogućnost da ostvare svoje istinske želje (ne želje i ciljeve koje bi odobrilo društvo i njihovi bližnji). Dosta prilika je prikazano za rast i razvoj njihove duše, kao i za rast i razvoj u životu.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu godinu za ovaj podznak... Uživajte! 😻💪💫








Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON