SUNCE U ZNAKU DEVICE 15.09. - 03.11.


Sunce u astrologiji predstavlja našu dušu, ego, samopouzdanje, oca i očinske figure, moć, politiku. Sunce takodje predstavlja našu energiju i kako je trošimo (zajedno sa Marsom).
Znak Devica predstavlja: prizemnost, analitičnost, perfekcionizam, organizovanost, praktičnost, kriticizam... Merkur vlada ovim znakom i zato je jako bitno pratiti poziciju Merkura i aspekte koji su uključeni na njega.
Sunce se nalazi u ovom znaku od 15.09. - 03.11.

Osobe koje su rodjene u ovom znaku su prizemne i odgovorne. Veoma su praktične i uglavnom im ništa nije problem da urade (osim ukoliko su Merkur i Mars loše postavljeni). Teže perfekcionizmu i znaju da budu veoma kritični. Zbog toga mogu imati problem sa samosvesnošću i prirodnim samopouzdanjem (kada volite i prihvatate sebe sa svim svojim vrlinama i "manama") i zbog toga mogu biti veoma kritični prema drugima, a pogotovo prema njima bliskim ljudima. Ukoliko je Sunce dobro aspektovano i ukoliko je Merkur dobro postavljen, onda ukazuje na osobe koje uvek teže da se usavršavaju bez preteranog perfekcionizma. Dok kada je Merkur slabo postavljen, a Sunce prima neharmonicne aspekte, onda ukazuje na tendenciju da se preopterete sitnicama i da im stalno nesto fali kako bi bili zadovoljni. Kod afliktovanog Sunca u ovom znaku je izražena potreba da se svima svide i da se sve što oni rade prihvata, teško primaju kritiku jer je ne shvataju kao dobronamernu, već kao da im se pridikuje da nisu dovoljno dobri.
Ova pozicija ukazuje na oca koji ima velika očekivanja prema osobi koja ima ovu poziciju. Kada su Sunce i Merkur dobro postavljeni to ukazuje na oca koji je veoma praktičan, analitičan, sistematičan i koji je te iste karakteristike na balansiran način uspostavljao kod osobe. 
Medjutim, kada su Sunce i Merkur afliktovani onda ukazuje na oca koji je previše kritičan, analitičan, nema ostvaren bliski odnos sa osobom koja ima ovu poziciju. Često im ništa ne valja kod deteta i nisu uticali na izradu njegovog samopouzdanja, već više na rušenju. Kod afliktovanog Sunca i Merkura osobe moraju da zaista nauče da vole sebe, a ne da se preopterećuju tom potrebom za perfekcionizmom u svakom obliku.
Uglavnom imaju potrebu da se ostvare u polju karijere i da zadobiju društveni status poslovno uspešne osobe. Kada su u tome ostvareni onda se njihova duša oseća srećno i ispunjeno. Medjutim, kod afliktovanog Sunca i dispozitora znaka Device, Merkura, osobe teže da se ostvare u karijeri iz razloga kako bi ih drugi vrednovali i cenili, kako su oni perfektni u svom poslu. To im izaziva osećaj ispunjenosti zato što nemaju razvijenu ljubav prema sebi i zato što imaju uverenje da su oni dobri i vredni samo kada drugi to potvrde. 
Kada je Sunce ovde dobro postavljeno i kada su u natalnoj karti prikazana interesovanja ka duhovnosti, kao i mogućnost za bavljenje duhovnim i humanitarnim poslom, ove osobe će se savršeno snaći, jer po prirodi vole da budu na usluzi drugima. 
Poslovi vezani za medicinu, veterinu, nutricionizam, matematiku, računovodstvo, ekonomiju, humanitarnost su poslovi koji dobro pristaju ovoj poziciji.

Za kraj ostavljam videa, koja preporučujem da poslušaju oni koji imaju slabo postavljeno Sunce u ovom znaku, kao i njegovog dispozitora, Merkura. Uživajte!





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON