MARS U ZNAKU RAKA


Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
Pre nego što krenem u analizu ove pozicije savetujem da na ovom sajtu proverite da li imate Mars u ovom znaku po True Sidereal sistemu kalkulacije http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Na ovom linku imate tekst o True Sidereal sistemu kalkulacije, ali i o ostalim sistemima http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/astroloski-sistemi.html


Mars u znaku Raka nije baš dobra pozicija, jer Mars u ovom znaku ne može da ispolji svoje pune potencijale. Astrolozi ovu poziciju nazivaju Mars u znaku pada. Razlog je to što Mars u ovom znaku donosi slabu volju. A to stvara izazove u pokretanju i sprovodjenju akcija ka sopstvenim ciljeva. Tako da ova pozicija Marsa ukazuje na osobe koje veoma lako i brzo daju moć drugima nad njima. Za potpunu sliku jačine Marsa treba pogledati poziciju Meseca i da li je stabilno postavljen, jer ukoliko jeste onda ukazuje da će osobe kako su starije imati jaču volju.
Naravno ova pozicija ima i dobre karakteristike. Jedna od njih je izražena empatija i saosećajnost. To su osobe koje su veoma sažaljive na nepravdu prema živim bićima i prirodom i koje će negovati one kojima je nega potrebna. Zbog razvijene empatije koju poseduju trebalo bi da obrate pažnju na to sa kakvim se ljudima okružuju. Veoma bi bilo korisno da odvajaju vreme za sebe kako bi se regenerisali i uklonili svu tu energiju koju su upili od drugih. To je pogotovo naglašeno ukoliko se Mars nadje u 4., 8. ili 12. kući ili ukoliko prima jake aspekte od Neptuna.
Kako bi ove osobe više radile ono što je dobro za njih i nihovu svrhu treba da nauče da je sasvim u redu reći NE i da oni ne mogu stalno biti na usluzi drugima, kao i da ih to ne čini lošim osobama. 
Kada Mars prima stresne aspekte (inkonjukcija, kvadrat) od retrogradnih planeta, a pogotovo od Saturna, Plutona, Urana, Neptuna i kada se nalazi u 8. ili 12. kući ili kada vlada tim kućama, onda ukazuje na to da su u prošloj inkarnaciji napravili dosta pogrešnih odluka i akcija i sada u ovom životu treba svu tu karmu da isplate kroz službu drugima. Ne misli se na služenje svima, već na služenje čovečanstvu i kreatoru Univerzuma (Bog) kroz pomoć ugroženima. Takodje u ovoj inkarnaciji uče da imaju razvijeniju empatiju (ovo se odnosi samo na one koji imaju stresne aspkete na Marsa).
Pozicija Marsa u znaku Raka ukazuje na to da oni erotične odnose ne mogu da imaju sa onima prema kojima ne gaje osećanja. U seksu vole da udovoljavaju svojim partnerima. Pokorni su i vole kada je partner dominantniji (ovo se odnosi na pripadnike oba pola koji imaju ovu poziciju).
Pripadnici muškog pola koji imaju ovu poziciju su veoma osećajni i nežni. Vole da svoje partnerke drže kao malo vode na dlanu, da im ugadjaju. Ovo su pravi porodični tipovi! Porodica im je veoma bitna. Mogu izgledati povučenije jer im nije bitno da skreću pažnju na sebe. Mirni su i vole da uživaju u sadašnjem trtenutku sa svojim bližnjima, bliskim prijateljima, partnerima. U seksualne odnose ne ulaze sa svima, samo kada su prisutna osećanja. Kada je Mesec stabilno postavljen onda ukazuje na savršeni balans izmedju osećajnog i nežnog muškarca sa jakom voljom. Dok sa afliktovanim Mesecom ukazuje na momke koji su divni, nežni i osećajni, takodje, ali nemaju jaku volju i previše dozvoljavaju partnerkama da ih koriste. Muškarci sa tom pozicijom bi trebalo da rade na razvijanju ljubavi prema sebi kako bi privlačili emotivno i psihički zdravije partnere.
Žene koje imaju Mars u Raku u natalu, a pogotovo kada se Mars nalazi u 5. ili 7. kući ili kada aspektuje vladare ovih kuća ili je vladar tih kuća, ukazuje na to da ih privlače momci koji imaju karakteristike koje sam prethodno navela za muške pripadnike ove pozicije. Za analizu koja otkriva sa kakvim će muškarcem završiti se gledaju planete u 7. kući, vladar 7. kuće, aspekti koji su uključeni i planeta Jupiter.

Za kraj ostavljam video koji može služiti onima koji imaju ovu poziciju... Uživajte!  





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON