MARS U ZNAKU DEVICE


Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
Pre nego što krenem u analizu ove pozicije savetujem da na ovom sajtu proverite da li imate Mars u ovom znaku po True Sidereal sistemu kalkulacije http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Na ovom linku imate tekst o True Sidereal sistemu kalkulacije, ali i o ostalim sistemima http://astro13lovers.blogspot.com/2017/02/astroloski-sistemi.html


Mars u znaku Device daje izraženu produktivnost, organizovanost, disciplinu i praktičnost. Mars voli da se nadje u ovom znaku, a razlog toga je jer se sa njim ispoljava sva energija na produktivan način. Osobe sa ovom pozicijom sve uspevaju da obave i od njih nećete čuti kako ne mogu da se pokrenu da urade ono što znaju da je dobro, korisno i zdravo za njih. Ova pozicija Marsa, takodje, ukazuje na to da oni paze i o svom fizičkom telu, izgledu i zdravlju. Oni će svakodnevno ulagati u zdravlje svog tela i duha kroz zdravu ishranu, vežbe, treninge, plivanje itd. A kada posao treba da se obavi i tada su pravi profesionalci, imaju snage i energije više nego oni koji nisu išli na treninge pre posla.
Imaju dar da obavljaju više stvari odjednom, ali bi trebali da obrate pažnju da se ne preopterete bespotrebnim obavezama.
Kada je dispozitor, u ovom slučaju Merkur, afliktovan to ukazuje da ove osobe imaju izazove kada i gde vredi ulagati svoju pažnju, posvećenost i multipraktičnost. Često ta pozicija ukazuje da su koristili njihov rad i trud za lična ostvarenja, a da njima nisu dali ni upola koliko zaslužuju.
Pozicija Marsa u znaku Device daje izraženu seksualnu energiju, pogotovo ukoliko se Merkur nalazi u konjukciji sa Marsom ili ukoliko se Merkur nadje u znaku Blizanaca, Škorpije, Zmijonoše... Oni neće imati erotične odnose sa bilo kim, to moraju da budu uredne, odgovorne osobe. 
Muškarci sa ovom pozicijom Marsa su veoma privlačni suprotnom polu, baš zbog toga što su uvek uredni, sredjeni, prizemni. Kada su Mars i Merkur aflikotovani tada ukazuje na to da treba da nauče u koje ljude će da ulažu vreme i pažnju. To su veoma odgovorni i praktični momci i oni nemaju vremena da igraju umne igrice i prevare sa drugima, osim kada se Merkur nadje u znaku Blizanaca i u konjukciji sa Rahuom.
Vole da ulažu u svoj izgled, zdravlje, u sebe u svakom smislu. Uglavnom su veoma uredni i ne vole haotičnost u svakom polju. Kada se Mars nadje u konjukciji sa Plutonom u ovom znaku to znači da imaju jaku potrebu za kontrolom i ukoliko oni nisu nešto prekontrolisali da to onda neće dobro proći itd. (ovo važi za oba pola). Kada budu krenuli da otpuštaju tu preveliku potrebu za kontrolom tada će voditi dosta ispunjeniji život i neće biti teški okolini, a ni sebi.

Žene koje imaju Mars u znaku Device u natalu, a pogotovo kada se Mars nalazi u 5. ili 7. kući ili kada aspektuje vladare tih kuća ili je vladar tih kuća, ukazuje na to da ih privlače muškarci koji imaju karakteristike koje sam prethodno navela za muške pripadnike ove pozicije. Za analizu sa kakvim će muškarcem završiti se gledaju planete u 7. kući, vladar te kuće, njegov sispozitor, aspekti koji su uključeni na njih i planeta Jupiter.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte! 



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON