KORENSKA ČAKRA - SIMPTOMI NJENE NEURAVNOTEŽENOSTI - KAKO JE MOŽEMO IZBALANSIRATI

 


Prva čakra (Korenska čakra) se bavi našim materijalnim svetom i osećajem sigurnosti u tom svetu. 

Element prve čakre je zemlja i ona nam govori o našoj uzemljenosti, sigurnosti i stabilnosti. 

Korenska čakra deluje na količinu telesne energije i volje za životom.

Korensku čakru blokira strah. Potrebno je suočiti se sa strahom i otpustiti ga. A do toga se dolazi radom na sebi, pogotovo primenjivanjem Reiki-a ili drugih metoda za isceljenje.

Ukoliko je prva čakra u ravnoteži osećamo se sigurno, uravnoteženo, uzemljeno, postoji snažna volja za životom, radost, oslobodjenost od svih misaonih opterećenja. Ona je centar fizičkog zdravlja, vitalnosti i povezanosti sa zemljom.

ŠTA SE DEŠAVA KADA JE KORENSKA ČAKRA NEURAVNOTEŽENA

Neravnoteža u korenskoj čakri, dovodi do blokade čovekove vitalnosti. Ova neravnoteža se može videti u svim oblastima života (dom, posao, veze, finansije, svi partnerski odnosi). Kada čovek nije uravnotežen on je nestabilan, nesiguran i lako gubi fokus.

Emocionalna neravnoteža može dovesti do straha, anksioznosti prema životu. Čovek u nekim životnim situacijama može reagovati iracionalno, poput životinje saterane u ćošak, uplašen je i ima osećaj da je ugrožen. Može se javiti duševni i telesni umor, bezvoljnost, nedostatak samopouzdanja. Spoljašni svet se čini kao strašno mesto. a čovek ima uticaj da je sam u tom svetu i da za njega niko ne mari.

Fizički neuravnotežena prva čakra je povezana sa bolovima u donjem delu ledja, anemijom, artritisom, infekcijama mokraćne bešike, problemima sa prostatom (kod muškaraca), bolnim menstrualnim ciklusima, zatvorom, hemeoridima, išijasom, proširenim venama, slabom cirkulacijom.

Ona ima uticaj na bazu kičme, kičmenu moždinu, noge, kosti, stopala, debelo crevo, energiju bubrega i imuni sistem.

Osobe kod kojih je povećana aktivnost korenske čakre, mogu delovati preterano kontrolisano i pohlepno. Ove osobe naročito preteruju u poslu, kao da na taj način žele da prikupe osećaj sigurnosti i još više sigurnosti. I tako u krug...

Konačno smo došli do dela rešenja kako da dovedemo korensku čakru u ravnotežu. Jedan od načina je primenjivanje Reiki-a, ukoliko ste Reiki praktičar, ukoliko niste odlazak na Reiki tretmane kod Reiki iscelitelja Vam može pomoći da dovedete sve čakre u balans (nekome je potreban jedan tretman, a nekome više). Toplo preporučujem i sve druge metode isceljenja, poput Rekonekcije.
Pored toga za balansiranje ove čakre važna je zemlja. Boravite u prirodi, hodajte bosi po zemlji. Osećajte zemlju pod svojim prstima, osećajte njenu podršku, kako bi ste se i sami razvijali. Radite sa zemljom, ona smiruje i oplemenjuje, ona isceljuje, ukorenjuje.

Dragi moji ukoliko ste zainteresovani za tretman Reiki-a sa mnom, možete mi se javiti na gmail rankovicnevena94@gmail.com ili putem Viber-a, na ovaj broj +381600288777. U ovom tekstu možete pročitati više o Reiki-u i kod koga sam ja završila I i II stepen Usui Reiki-a.
Srdačan Reiki pozdrav! 💝


Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON