MARS U ZNAKU ŠKORPIJE

 


Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
Pre nego što krenem u analizu ove pozicije savetujem da na ovom sajtu proverite da li imate Mars u ovom znaku po Sidereal sistemu kalkulacije (https://horoscopes.astro-seek.com/sidereal-astrology-chart-calculator).
❗Pre nego što krenem da pišem o ovoj poziciji Marsa, veoma je bitno da pogledate gde Vam se nalazi Mars u D9 karti (Navamsa karta). To je manja karta, koja se gleda uporedo sa glavnom kartom (D1 kartom), i koja simbolizuje pravu snagu planeta, brak, bračnog partnera i bračni život, kao i generalno kakav ćete život voditi od 29 godine.
Na ovom sajtu možete pogledati Vašu Navamsa kartu (https://horoscopes.astro-seek.com/navamsa-9-harmonic-chart-astrology-calculator).

Mars se oseća kao kod kuće kada boravi u ovom znaku. Razlog toga je što vlada i znakom škorpije, zajedno sa Plutonom, ali se više prati Mars kao vladar ovog znaka. 
Elem, iako je ovo znak u kome Mars voli da boravi, to ne znači da ova pozicija ne donosi i neke negativne karakteristike, pogotovo ukoliko osobe ne rade na razvijanju svesnosti.

Krećem prvo od pozitivnih aspekata ove pozicije Marsa, a to je da poseduju jaku moć transformacije. Prirodno su sposobni da jako brzo transformišu sve negativno u njihovom životu i u njima (što je mnogo bitnije, jer od energije koja je u nama zavisi kakva će nam biti spoljna "realnost"). Ukoliko se odluče da iskoriste taj dar na konstruktivan način, onda ce primetiti kako se njihov život promenio iz korena, na bolje. Ono što je bitno da napomenem je to da se nijedna promena na bolje neće dogoditi ukoliko se mi prvo ne promenimo. Na to "mi" mislim na naše misli, uverenja, naša vibracija (vibracija je energija). Jasno je da ukoliko ste negativni i ne verujete u sebe i u dobro, Kreatora kosmosa (Bog), kako onda možete da očekujete da će se nešto na pozitivno promeniti u Vašem životu?
Kada osobe koje su rodjene sa ovom pozicijom krenu da transformišu sve negativne karakterne osobine, a najviše se odnosi na ljubomoru, posesivnost, zavist, osvetoljubivost u one pozitivne i konstruktivne, tada će moći ovu moćnu poziciju Marsa, da koriste na najbolji mogući način, a i drugima će biti inspiracija da i oni krenu putem potrebnih ličnih transformacija... 🌌

Mars u znaku škorpije daje umeće da ne reaguju odmah, već da pre svake akcije i odluke dobro izanaliziraju situacije, ljude... Ukoliko na neki način povredite osobu sa ovom pozicijom koja nije radila na razvijanju svesnosti da ne treba da bude osvetoljubive prirode i da to menja, tada Vi uglavnom nećete biti svesni koliko ste je povredili i kada će servirati hladnu osvetu. Te karakteristike bi trebalo što pre da se reše, pošto nastavljanjem da budu osvetoljubive prirode, ulaze u bespotrebne karmičke vrtloge. Dobra strana je ta da su zato sada rodjeni sa Marsom u znaku škorpije, kako bi iskoristili moć transformacije i transmutacije energije, koju ova pozicija Marsa pojačava, da se konačno u ovoj inkarnaciji reše i oslobode svih negativnih karakternih osobina. 

Afliktovan Mars u ovom znaku, a pogotovo ukoliko je neharmonično aspektovan od Plutona, Urana, Saturna ili Neptuna, ukazuje na to da bi za njih bilo mnogo dobro da krenu što pre da rade na ličnim transformacijama, koje sam ranije spomenula.

Muškarci sa ovom pozicijom Marsa vole da imaju potpunu kontrolu nad svojim partnerkama. Ne poklanjaju tako lako svoje poverenje i skloni su da testiraju svoje partnerke, pogotovo na početku ljubavnog odnosa. Traze verne i lojalne partnerke, one koje im nece raditi iza ledja. Oni su, takodje, verni i lojalni, ali tek kada zaista zasluže njihovo poverenje. Prevare ne opraštaju, a prikazana je i tendencija ka osvetoljubivosti. Ne savetujem da se igrate sa momcima koji imaju ovu poziciju.
U sexu vole da su dominantni. Vole predigre i veoma su vešti u erotičnim igrama. Traže devojke koje sex neće doživljavati kao tabu temu . Vole strastven sex i ne mogu da imaju sexualne odnose ukoliko ih devojka uopšte fizički ne privlači.
Oni su prikriveni romantici, koji će tu duboku romantičnu stranu da se sa nekim intenzivno i na dublji način spoje, otkriti tek kada dobro provere svoju partnerku.

Žene koje imaju Mars u znaku škorpije u natalu, a pogotovo kada se Mars nalazi u 5. ili 7. kući ili kada aspektuje vladare tih kuća ili je vladar tih kuća, ukazuje na to da ih privlače muškarci koji imaju karakteristike koje sam prethodno navela za muške pripadnike ove pozicije. Za analizu sa kakvim će muškarcem završiti se gledaju planete u 7. kući, vladar te kuće, njegov dispozitor, aspekti koji su uključeni na njih i planeta Jupiter.

Za kraj ostavljam videa koja mogu služiti onima koji žele da iskoriste dobre strane ove pozicije. Uživajte! 💋💕💚












Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON