MARS U ZNAKU STRELCA

 

Mars u astrologiji predstavlja našu energiju i kako je koristimo (zajedno sa Suncem), borbenost, aktivnost, produktivnost, ambiciju, upornost, hrabrost, inicijativnost, seksualnu energiju. Mars takodje vlada i vojskom i policijom.
Pre nego što krenem u analizu ove pozicije savetujem da na ovom sajtu proverite da li imate Mars u ovom znaku po Sidereal sistemu kalkulacije (https://horoscopes.astro-seek.com/sidereal-astrology-chart-calculator).
❗Pre nego što krenem da pišem o ovoj poziciji Marsa, veoma je bitno da pogledate gde Vam se nalazi Mars u D9 karti (Navamsa karta). To je manja karta, koja se gleda uporedo sa glavnom kartom (D1 kartom), i koja simbolizuje pravu snagu planeta, brak, bračnog partnera i bračni život, kao i generalno kakav ćete život voditi od 29 godine.
Na ovom sajtu možete pogledati Vašu Navamsa kartu (https://horoscopes.astro-seek.com/navamsa-9-harmonic-chart-astrology-calculator).

Boravak Marsa u znaku strelca je povoljan za ovu planetu, a razlog toga je zato što Mars voli da boravi u vatrenim znacima. Ono što je veoma povoljno kod ove pozicije je to da ovde Mars nije toliko ratoboran kao što je u znaku Ovna, drugi vatreni znak, već je sva energija Marsa usmerena ka avanturizmu, životnoj mudrosti (ne treba zaboraviti da ovim znakom vlada Jupiter, koji vlada životnom mudrošću, optimizmom, prilikama itd.), novim horizontima... Osobe koje su rodjene sa ovom pozicijom su pravi borci za ljudska prava i oni su ti koji će se na neki način pobuniti protiv svega onoga što uskraćuje slobodu i jednakost svima, ne samo ljudima. Oni koji imaju ovu poziciju u Navamsa karti, onda to ukazuje da će oni imati sve ove karakteristike koje su spomenute ovde, postepeno, od ulaska u 29 godinu života i ulaskom u brak (pošto je to i karta braka). Naravno potrebno je pratiti sve planete, podznak i vladara 1. kuće u Navamsa karti, za dublju analizu.
Ukoliko osobe koje su rodjene sa ovom pozicijom osete da ih neko koči i ograničava na bilo koji način, oni će se udaljiti od tih osoba. Nisu osobe koje će trpeti bilo kakvo zlostavljanje (psihičko, emotivno, fizičko...) ili bilo kakve manipulacije ili igrice moći. Baš zbog te osobine, oni se nikada neće ponašati prema drugima na način na koji oni ne žele da se neko prema njima tako ponaša. Jupiter, kao vladar ovog znaka, daje ovoj poziciji razvijeniju duhovnu i životnu mudrost i baš zbog toga oni su pre skloni shvatanju Božije/Univerzalne istine da nisu Bog, Kreator Univerzuma da koče, ograničavaju, manipulišu, osudjuju i vredjaju druge. Jedino Bog ima to pravo, a On koji jedini ima pravo na to, to pravo manje koristi ili uopšte ne koristi, a oni koji nemaju nikakvo pravo na to preteraše.
Avanturisti su po prirodi, vole da svoju energiju koriste na proširenju svojih vidika. Ova pozicija može da da ljubav prema planinarenju, ali generalno daje ljubav prema putovanjima na nova i neistražena mesta, pogotovo ona koja im donose priliku da otkriju nešto novo i da razvijaju svoje vidike.
Ukoliko se Merkur nadje u konjukciji ili trigon aspektu sa Marsom, tada ta konjukcija u ovom znaku daje neverovatan smisao za humor, kao i osobe koje su generalno veoma optimistične, koje veruju u čuda i da je u životu sve moguće, samo ukoliko se veruje u čuda i ukoliko se radi ka ostvarenju svojih želja.
Ukoliko Mars prima harmonične aspekte od drugih planeta u glavnoj karti i u Navamsa karti i ukoliko je Jupiter dobro postavljen u obe karte (Jupiter u znaku raka, strelca, ribe) tada je to ukazatelj na osobe koje imaju dobru karmu, a razlog toga je baš taj što se prema drugima nisu ponašali onako kako nisu želeli da se prema njima neko ponaša. Baš zbog te dobre karme, oni "privlače"dobre okolnosti, prilike,osobe,partnerstva... Jako je bitno da nastave i dalje da razvijaju te karakterne osobine, koje su ih i dovele do te dobre karme.
Oni koji imaju Mars u ovom znaku koji prima neharmonične aspekte od drugih planeta i ukoliko je Jupiter slabo postavljen u glavnoj karti i u Navamsa karti (Jupiter u znaku jarca (u tom znaku je Jupiter u padu), device) tada je prikazano da oni uče veoma bitnu lekciju za razvoj njihove duše, a to je samo razumevanje zašto imaju neke karmičke blokade i kako da prevazidju to, a to se prevazilazi tako što se drugi ne ograničavaju, manipulišu, ne igraju se igrice moći, crne magije itd.
Muškarci sa ovom pozicijom Marsa su veoma otvoreni, društeveni, duhoviti... Vole devojke koje su prirodne, koje se ne plaše da budu ono što jesu, opuštene, vesele, luckaste, optimistične, duhovite... U krevetu su veoma vatreni, vole da na neki način učine sam odnos na neki način zanimljivijim i interesantnijim. Takodje vole i žene koje ne smatraju sex tabu temom i koje nisu protiv toga da probaju nešto novo u tom polju.

Žene koje imaju Mars u znaku strelca u natalu, a pogotovo kada se Mars nalazi u 5. ili 7. kući ili kada aspektuje vladare tih kuća ili je vladar tih kuća, ukazuje na to da ih privlače muškarci koji imaju karakteristike koje sam prethodno navela za muške pripadnike ove pozicije. Za analizu sa kakvim će muškarcem završiti se gledaju planete u 7. kući, vladar te kuće, njegov dispozitor, aspekti koji su uključeni na njih i planeta Jupiter.

Za kraj ostavljam Andjeosku meditaciju sa Arhandjelom Metatronom od Reiki Master učitelja, Denisa Tomovića. 💪💖💚💙👐









Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON