VENERA U PRVOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html.
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.
Tekst o prvoj kući ili Ascendant pointu i zašto je on bitan u astrologiji se nalazi na ovom linku https://astro13lovers.blogspot.com/2018/05/podznak-u-astrologiji-i-zasto-je-on.html.

Venera u prvoj kući daje izraženu ženstvenost i harizmu osobi. Pristojnost, lepi maniri i damski/dzentlmentski stav su skriveno oružje za uspeh i sreću u životu kod osoba koje imaju ovu poziciju. Osobe koje imaju Veneru u ovom polju, a pogotovo kada se nalazi jako blizu stepena podznaka (do 5 stepeni razlike) su veoma privlačne suprotnom polu i ostavljaju veoma primamljiv uticaj na druge. Kada se Venera nadje u znaku Škorpije ili u jakom aspektu (konjukcija, inkonjukcija, kvadrat, opozicija) sa Plutonom onda ukazuje na osobe koje imaju izraženi seksipil i veoma magnetsku auru, kao i izgled koji dovodi do toga da pomuti razum suprotnom polu. Ta pozicija, takodje, često daje veoma prodorne oči). Venera u znaku Device u prvoj kući je znak opterećenosti da sve bude perfektno u njihovom izgledu. Oni nikad nisu zaista zadovoljni svojim izgledom i stalno bi nešto moglo da se "popravi". Dok kada je Venera u znaku Ribe ili u jakom aspektu sa Neptunom u ovom polju, ona daje nestvarnu lepotu, koja isijava i iznutra, ne samo spolja. Ove osobe su veoma talentovane za umetnost i po prirodi su veoma nežne i osećajne. Ono što prvo drugi primete na njima je to da su divne, prelepe i nežne duše i da drugi treba da ih čuvaju kao malo vode na dlanu.
Kada se Venera nadje u stresnim aspektima, ona ukazuje na to da osobe imaju lažnu finoću i slatkoću kako bi došli do onoga što žele. Afliktovana Venera u ovom polju to itekako stvara i zato je jako bitno za njih da nauče da zaista zavole sebe i da ne moraju da prodaju svoje telo kako bi uspeli u životu.
Ne zaboravimo da Venera vlada i materijalnim stvarima, tako da osobe sa Venerom u prvom polju uživaju i vole da su 
okružene lepim materijalnim stvarima. Vole lepe i vredne poklone, kao i da ih drugi tretiraju lepo i sa poštovanjem. Vole da brinu o svom izgledu i da ulažu u njega. Imaju dar za modu i mogu biti veoma dobri dizajneri, pogotovo ukoliko Venera vlada 10. kućom, 6. kućom ili Mc pointom. 
Često ova pozicija ukazuje na svetliju put pogotovo u odnosu na članove porodice, ovo je pogotovo naglašeno kada se Jupiter nadje u jakom aspektu sa Venerom. 
Ukoliko vam se dopada osoba koja ima ovu poziciju obasipajte je za početak malim znacima pažnje i ne prestajte da joj udeljujete komplimente. Buket ruža, romantična večera u finom restoranu i vaše lepo ponašanje će ih osvojiti! 💖💋👸

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju... Uživajte!



Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON