VENERA U DRUGOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html.
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.

Venera u ovom polju naglašava potrebu za uživanjem u životu i u materijalnim stvarima. Osobe koje imaju ovu poziciju vole da obilaze dobre restorane, vinarije, kafiće, muzeje, klubove... Zbog te karakteristike koju imaju prema uživanju u životu i njegovom luksuzu mogu imati probleme sa kilažom (ovo je pogotovo naglašeno kada Jupiter jako aspektuje Veneru). 
Pošto druga kuća predstavlja, izmedju ostalog, i naš glas, ova pozicija ukazuje da osobe imaju jako sladak, prijatan i melodičan glas (osim u slučaju kada je Venera afliktovana). Imaju dar i umeće da izadju iz svake neprijatne situacije puteem svojih diplomatskih sposobnosti.
Osećaju se sigurno i zadovoljno kada imaju materijalnu sigurnost i zbog toga je veoma bitno da budu u odnosima sa osobama koje su stabilne i prizemne. Kada je Venera neharmonično aspektovana od Neptuna onda osobe imaju tendenciju da rasipaju novac. Kada je Venera stabilno postavljena i kada ne prima stresne aspekte, a pogotovo kada ih ne prima od Neptuna, ukazuje na osobe koje znaju pametno da rukuju novcem, ali koje znaju i da izdvoje za uživanje u životu. 
Ova pozicija ukazuje da su odrastali u mirnom i stabilnom okruženju (osim u slučaju kada je Venera afliktovana). Članovi porodice su ih učili koliko je bitno uživati u životu i u materijalnim stvarima, kao i o svesnosti o sopstvenoj vrednosti. Uglavnom ova pozicija ukazuje da su bili mezimci u porodici. Osim u slučaju kada je Venera afliktovana, tada osobe nemaju izdgradjenu samosvest i ne vide koliko su zaista vredni. Lekcija im je da to sami nauče (na kraju teksta ću postaviti video snimke koji mogu da vam pomognu da to lakše savladate). Kada te lekcije nauče (da zavole sebe i da shvate koliko su vredni) zaradjivaće više novca i imaće veću stabilnost u životu (ne misli se samo na materijalnu).
Žene sa ovom pozicijom obožavaju da idu u šoping, zapravo za njih šoping ima lekovito dejstvo. Takodje, one vole dobar i skupocen nakit, naročito ogrlice. Zanimljivo je i to da one takodje vole da imaju jako kvalitetnu posteljinu, luksuznu i sa stilom uredjenu spavaću sobu. Ukoliko vam se dopada osoba koja ima ovu poziciju savetujem da ih obasipate lepim i stilskim poklonima, kao i vašom pažnjom. Ove žene traže da ih neko drži kao malo vode na dlanu! 💧👸👫

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju, kao i video koji može da posluži onima koji imaju afliktovanu Veneru u ovoj kući... Uživajte!





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON