VENERA U ČETVRTOJ KUĆI


Venera je planeta koja predstavlja: lepotu, umetnost, modu, lepo ponašanje, ženstvenost, šarm. U ženskom horoskopu predstavlja kakve smo kao žene, našu ženstvenost, kako se postavljamo i šta volimo u vezama. U muškom horoskopu predstavlja karakteristike žena kakve vole, kao i suprugu, zajedno sa planetama u 7. kući, dispozitorom i aspektima koji su formirani. 
U muškom horoskopu samo kada se Venera nadje u prvoj kući opisuje i njega.
Na ovom linku imate tekst o Veneri i njenoj simbolici u astrologiji http://astro13lovers.blogspot.com/2018/01/venera-u-astrologiji.html.
Ukoliko niste sigurni da li imate Veneru u ovom polju po True Sidereal sistemu kalkulacije, ovo je sajt za Vas http://masteringthezodiac.com/sidereal-birth-chart-calculator/.

Venera u ovom polju donosi ljubav prema bližnjima, domu, porodici, ličnim nekretninama... Pored toga, ove osobe vole da imaju mir u svome domu, kao i da uživaju u prijatnim odajama svoga doma. Vole da uredjuju svoje mesto življenja, da im bude prijatno i lepo, kao i njihovim bližnjima. Pošto Venera vlada i materijalnim stvarima, ova pozicija ukazuje da vole da troše novac na imovinu, ulepšavanje imovine, automobile i na svoje voljene (pogotovo na svoju porodicu i u kojoj su rodjeni i koju će kreirati).
Venera u ovom polju daje i talenat u polju arhitekture, enterijera, dizajna nameštaja, automobila, kao i umeće da se bave prodajom nekretnina.
Uglavnom ova pozicija Venere, osim ukoliko je aflikotavana, ukazuje da imaju lep i izbalansiran odnos sa majkom i da ih je majka učila kako da uživaju u životu. Dok, kada je Venera afliktovana, tada ukazuje da to sami moraju da nauče, često na teži način gde u početku života daju dosta više pažnje i energije nego druge osobe.
U polju ljubavi ova pozicija Venere ukazuje na to da vole da nihov ljubavni život ostane privatan i da se što manje zna o njemu. Ponekad ova pozicija može da ukaže na postojanje tajnih veza, to ne mora često da ukaže na veze sa zauzetim osobama. Ove osobe u polju ljubavi daju dosta više nežnosti i pažnje svojim partnerima kada su sami i izolovani od drugih. Kada je Venera aflikotvana u ovom polju donosi stidljivost koja utiče na to da imaju izazove u polju ljubavi i sa svojim partnerima.
Ukoliko se Venera nadje u znaku Ribe, Raka ili Skorpije, tada ukazuje na malo povučenije osobe, koje više vole da svoje vreme provode u sigurnosti svog doma, kao i sa ljudima koji su im veoma bliski.Često je ova pozicija ukazatelj skrivanja ljubavnih odnosa do nekog perioda kada odluče da se obelodani ili dok se samo ne sazna. 
Takodje Venera u znaku Škorpije donosi izražen seksipil i umeće u erotici.
Venera u vodenim znacima u ovom polju takodje donosi izraženu intuiciju, kao i empatiju. Pogotovo je naglašena intuicija u vidu osećaja, vizija, snova.
Venera u zemljanim znacima u ovom polju donosi ličnu sigurnost kroz materijalno obilje, pa ukoliko Venera vlada 7. kućom ili je u jakom aspektu sa vladarem 7. kuće , tada ta pozicija ukazuje na brak iz koristi ili  na brak zboh lične i materijalne sigurnosti. Osobe sa Venerom u zemljanim znacima mogu imati poteškoće sa izlaskom iz zone komfora. Drugima mogu izgledati kao da su emotivno nezainteresovani, rezervisani. Ukoliko je zemljana Venera harmonično aspektovana tada ukazuje na osobe koje poseduju unutrašnji emotivni balans i stabilnost.
Venera u vazdušnim znacima u ovom polju ukazuje na osobe koje vole da imaju svoju slobodu u bliskim odnosima. Oni vole da se vežu za partnere, ali da takodje imaju svoju slobodu, a to ne ukazuje na prevaru. Konkretno Venera u Blizancima u ovom polju daje umeće u poslovima vezanim za prodaju nekretnina, dok Venera u Vagi daje umeće u poslovima vezanim za sve vrste dizajna i ulepšavanja nekretnina. Venera u Vodoliji donosi talenat i umeće u unikatnom dizajnu i arhitekturi. 
Venera u Vagi u ovom polju ukazuje na posedovanje lepo uredjene imovine, u luksuzno-klasičnom stilu. 
Venera u Vodoliji ukazuje na dom koji je uredjen u autentičnom i zanimljivom stilu gde se osoba oseća slobodno. Ovde se misli ne samo na uredjenje doma , već i na odnose u porodici, stil svakodnevnog života...Nekada to drugim ljudima može delovati buntovno i nekonvencionalno, jer oni ne prate trendove i nije im bitna forma, već suština i autentičnost. 
Venera u Blizancima ukazuje na posedovanje imovine koja je moderna i prepuna savremene, popularne tehnologije.
Venera u vatrenim znacima ukazuje na osobe koje vole da ulažu energiju u svoj privatni život, porodicu, bliske ljude, dom. Takodje vatrena Venera 🔥 u ovom polju pokazuje da vole da iskazuju sebe, svoje emocije, potrebe... 
Venera u Ovnu ukazuje na dom koji je uredjen u vatrenom i toplom stilu, da  i osoba i drugi osećaju  prijatnu i toplu atmosferu. 
Venera u Lavu ukazuje na dom koji je uredjen u ekstravagantnom i luksuznom stilu. Dok Venera u Strelcu ukazuje na posedovanje doma koji je uredjen po standardima koji su često van trenutnih trendova, gde se vlasnik oseća slobodno i ispunjeno i nema potrebu da zadivi druge, već da sebi stvori mesto za uživanje.

Za kraj ostavljam pesmu koja opisuje ovu poziciju. Uživajte! 👄💋💋💖





Коментари

Популарни постови са овог блога

PLUTON PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

BRAK U ASTROLOGIJI

JUPITER I MARS U ŽENSKOM HOROSKOPU

JEDANAESTA KUĆA I NJENO ZNAČENJE U ASTROLOGIJI

NEPTUN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

URAN PO KUĆAMA U ASTROLOGIJI

KARIJERA U ASTROLOGIJI

MESEC U DVANAESTOJ KUĆI

PLUTON U SEDMOJ KUCI

VENERA KONJUKCIJA PLUTON